A Tamási Áron Színház büféje

március 23, 2012, admin
3) Helység: Sepsiszentgyörgy 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: BÜFÉ | 4 hozzászólásAmi a három évvel ezelőtti, első Reflex Nemzetközi Színházi Biennálén még hiányzott: idén hangulatos színházi büfé várja a nézőket, rendezőket, kritikusokat, újságírókat. Meg persze bárkit, aki betéved. Lágyan dalol a dzsessz, jól el lehet bújni laptoppal a galérián a három asztalka valamelyikénél, és természetesen a wifi is szuperül működik.
>> Írásaink a fesztiválról >>

Fotók a […]

olvasd tovább »

MIKA Snitel & Falafel

március 11, 2009, Bozso
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: BÜFÉ | 5 hozzászólásImádom a falafelt. Sajnos evvel nem sokan vannak így felénk, és ritka az a hely, ahol készítik. Éppen ezért ahányszor valahol falafelt látok, mindig kipróbálom. És eddig, sajnos, mindig csalódtam.
Viszont nemrég nyílott egy új hely. Kolozsváron. A Iulius Mall kajarészlegén. És, amint neve is mondja, egyik fontos terméke a falafel!!! És nem a hűtőszekrényből […]

olvasd tovább »

Wu Xing

augusztus 6, 2008, Bozso
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: BÜFÉ | 4 hozzászólásNagyon szeretem a kínai konyhát. Először Hannoverben kóstoltam, azóta is rabja vagyok. Vasárnap, nem lévén idő főzni, asszony javasolta, rendeljünk. Gondoltuk, kipróbáljuk az újdonsült kolozsvári Wu Xinget. Bár ne tettük volna! Már rég ismerem eme hírneves (nemistudomhogymondjam) “éttermet”. Tulajdonképpen csak rendelni lehet tőlük, mert Kolozsváron nincs éttermük.
Nejem currys csirkét rendelt, én pedig háromszínű disznóhúst. […]

olvasd tovább »

Kínai gyorsbüfé (még egyszer az Arany Pálcikáról)

július 28, 2008, Ana
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ | 17 hozzászólás>> Arany Pálcika >>
Ismerős lehet a felfedezés (rövidebb-hosszabb távollétek, ezzel párhuzamosan rendszertelen étkezés, gyorskaja, éhezés, kinek-ahogy-összejön után), hogy milyen jó is tud lenni a mama főztje. Általában én is ezért szoktam várni a hazaérkezéseket, azonban legutóbbi kiruccanásom ebből a szempontból szerencsés kimenetelűnek mondható.
Nem vásárhelyi lévén, nem tudok utcanévvel, házszámmal […]

olvasd tovább »

Arany Pálcika

június 24, 2008, kata
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ | 17 hozzászólásMint a keleti konyha nagy barátja, írnom kell a város egyik legújabb ízfoltjáról.
Előbb az étlappal találkozom, lenyűgöz a kínálat: tavaszi tekercs, levesek, saláták, különféle húsételek (többek közt kacsa), tengeri finomságok, változatos köretek, desszertek… vetekedik egy kínai vendéglő felhozatalával, árban viszont verhetetlen.
Győz a kíváncsiság, másnap ellátogatok a frissen nyílt Arany Pálcikába. Egy főtérről nyíló udvarban […]

olvasd tovább »

Shenyang (kicsi kínai gyorsbüfé)

június 10, 2008, Vegetapuszi
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: BÜFÉ | 4 hozzászólásA Mariánummal (Bölcsészet) srégen szemben a Horea és a Cloşca út kereszteződésében, egy tölcsértorkolat-szerű kiszélesedésben található. A hiányozhatatlan piros lampionokról ismerszik meg. Két asztal összesen kilenc-tíz székkel, de legfennebb ha öt-hat személy (aki egymással közeli viszonyban van) fér el.
Egy kínai hölgy szolgál fel és próbál társalogni románul (a székelyföldi egyetemisták számára kifejezetten megerősítő tapasztalat: […]

olvasd tovább »

El Greco

június 4, 2008, Annika
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ | 11 hozzászólásHa már úgyis a görög a téma, jöjjön most egy másik görög(ös) hely : - )
Régi és ismert vásárhelyi kajálda, már tíz évvel ezelőtt is jó helynek számított az egyetemisták körében. A baj vele a nyitvatartási programja - úgy rémlik, mintha 9-17 lenne, de ez nem biztos. (Nincs kiírva a program.) Tehát (késő)esténként, […]

olvasd tovább »

Borsallino

április 14, 2008, Annika
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ | 15 hozzászólásAhol keresd: Vásárhely, központ (Rózsákról nevezett tér) – a Kultúrpajtával srégen szemben
Nemrég nyílt gyorsétterem – de ne keress se hotdogot, se hamburgert itt, mert nincs. Viszont van egy viszonylag bő választék köretekből, sültekből, salátákból, és lehet XL méretű pizzaszeleteket is kapni. Ami a legjobb az egészben, hogy a kaja finom és friss. A kukoricás […]

olvasd tovább »

McDonald`s

január 15, 2008, gergeliii
3) Helység: Nagyvárad 3) Helység: Brassó 3) Helység: Nagybánya 3) Helység: Bukarest 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: BÜFÉ | 24 hozzászólásMegkívántam egy mekit. Legutóbb épp Nagybányán, épp közel van, drive in, sok időm nincs. Hirtelen elhatározásból betérek a parkolójába, amelyhez szerintem külön jogosítvány lenne szükséges, ugyanis már előtte keresztszemes öltésben állnak az autók, majd ráfordulok a híres-hírhedt amerikai életformát megszemélyesítő drive-in mezsgyére. Merthogy útnak vagy sávnak vagy bármi másnak túlzás nevezni.
Egy McPuisor […]

olvasd tovább »

Reál hipermarket talponálló

augusztus 7, 2007, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: BÜFÉ | 3 hozzászólásKi lehet az, aki nagybevásárlás közben megáll falatozni két pár virslit, spenótfőzelékkel és rákollóval? Gondolom, a hipermarketek agytrösztjei ezt is modellezték excelben, és az előrejelzések szerint van igény arra, hogy a jó hipermarket gondoskodjon a főzni nemtudó/nemakaró/elfoglalt urbánus gyermekeiről, és készítsen nekik finom falatokat, amelyet apró nejloncuccokban az elfoglalt házaspárok hazavisznek, vagy helyben elfogyasztanak, […]

olvasd tovább »
további bejegyzések a kategóriában »

Szalonbeszélgetések