Bulgakov, Marosvásárhely

október 3, 2012, Margit
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



Október harmadikán még friss festékszag lengi be a marosvásárhelyi Bulgakov kávézót, pedig már június végén megnyílt. A fizetőpult mellett a klasszikus „free beer” szívatás fényreklámja, ami persze csak annyit tesz, hogy a jó nagy betűkkel kiírt „ingyen” alatt a wifi, a „sör” fölött meg „nagyszerű” áll, jóval apróbb írással. Előbbi hasít, utóbbit most nem kóstoljuk meg, elhisszük beccszóra, az Ursus-termékek nem rosszak.

A Bulgakov a kolozsvári Virág utcában jókorát terjeszkedett az elmúlt tíz évben, a vásárhelyi „fiók” pedig kimondottan hangulatosra és kellemesre sikeredett - már-már jobb, mint az eredeti. Sokkal kisebb, a benti, nemdohányzó részen 6-7 kisebb-nagyobb asztal található, a terasz viszont tágas és elegáns, szerencsére még bőven lehet itt ücsörögni. Egy másik benti helyiség éppen épül (valószínűleg innen a friss festékszag), a pincében pedig buliterem van – remélhetőleg télen is elférnek majd az emberek.

Az árak a kolozsvárinál egy leheletnyivel alacsonyabbak, kávét 3,5 lejért lehet inni, az alapüdítők és az alapsörök valamivel 5 lej alatt vannak, akárcsak egy pohár bor. Étel itt nincs, az itallap választéka viszont eléggé széles, leginkább megfelelő egy belvárosi kocsmához.

A berendezés a helyet adó Teleki–Köpeczi palotához illően régies-patinás, de nem bántóan klasszicizáló. Egyetlen kicsit túlzó elem van, a bejáratnál található könyvesszekrény, ahol jól megfér egymással az egy méter húsz centi Jókai, egy Méhes György-sorozat és a kimaradhatatlan Iszkiri a guruzsmás berbécs elől, „örökmécsesekkel” megkoronázva, amitől egy kissé szentélyszerűvé válik az egész. A téglavörös falakat (találó zöld plafonnal) viszont egyelőre Jánosi Andrea Kincses képeskönyvének illusztrációi díszítik, amelyekről tudjuk, hogy minden egyes darab igencsak részletgazdag, így még wifi sem kell ahhoz, hogy egy magányos kávézás alatt ne unjuk el magunkat.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.20

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Bulgakov, Marosvásárhely”

  1. Seres István » október 3, 2012 17:44

    Tisztelt lap (vagy internetes oldal)! Szeretnék érdeklődni milyen úton módon került tulajdonukba az oldalon található kép, mivel a modell nem adta hozzájárulását ennek megjelentetésére (a főcimképről lenne szó). Remélem minél előbb kaphatunk választ. Köszönettel, S.I.

  2. Lori » október 4, 2012 14:59

    Árak viszonylag magasak, nappali és esti napközi (érteni a mostani “trend”-ben evező fiatalokat), inkább a hírnév mint maga a hely. Engem sajnos nem fogott meg.

  3. Transindex » október 8, 2012 10:19

    @Seres István: Sajnos nem értjük, mi a gond. Mire gondolt? A Bulgakov szekrénye kirakatában lévő apró portréra?

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések