J’ai Bistrot

július 16, 2013, Hilda
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Megörültem a felhívásnak, mivel már régóta készülök írni erről a helyről, de a szokásos halogatás miatt last-minute teraszajánló lesz belőle. A “Zsé” (így szólítjuk a “Gé” mintájára) mostanában ünnepelte szülinapját, két éve nyílt a Szent-György-tér szomszédságában levő kertben. Sokáig csak teraszként működött, később alakították ki a benti teret is. Különös ismertetőjegye a narancssárga kerítés.

205840_188004997926100_1633791_n.jpg

Stílusban, hangulatban eltér a vásárhelyi teraszoktól, kocsmáktól: egy szépen kialakított hely, ahol figyelnek a részletekre, érezhető a belsőépítészek keze nyoma, sok jópofa pinterestes DIY-megoldással találkozhatunk.

Érdekes a kert kialakítása: az alacsony gyümölcsfák alatt színes asztalok, padok, székek (mobilaDalin), de van függőágy és hinta, sőt, homokozó is. A burkolat sem mellékes, kis téglaösvények, kavics, helyenként fa-padozat… körben deszka-kerítés. A J’ai vizuális arculata, ‘brand’-je alapján sem az a tipikus vásárhelyi lokál: a logo-variációktól az itallapig, a rendezvények plakátjaitól a facebook-coverekig minden ötletes, igényes és trendi.

img_0902.jpg
img_1538a.jpg
img_2712.JPG

Nyitáskor éjszakába nyúló bulikat szerveztek, azóta sajnos a szomszédok miatt kénytelenek voltak bevezetni a 11-es zárórát.

Nagyon ‘élő’ hely, rendszeresen szerveznek koncerteket, színi- és bábelőadásokat, filmvetítéseket, gyerekprogramokat, kézműves foglalkozásokat.

Egyetlen dolog miatt nem felkapott hely a Zsé - és itt kényes ponthoz érkeztem: mivel ‘román hely’. Ezzel semmi rosszat nem akarok mondani, szerintem elég nyitott és ‘jófej’ románok látogatják, az itallap is kétnyelvű, viszont a (vásárhelyi) magyarok látszólag nehezen teszik túl magukat ezen. Pedig egy ilyen kellemes helyen igazán jól megfér(ne) egymás mellett kortól, nem(zet)től, felekezeti hovatartozástól függetlenül mindenki.

Megemlíteném, hogy kifejezetten kutya-, macska-,  bicikli-, és gyerekbarát hely a Zsé (már amennyiben ezek összeférnek egymással). Kutyás, gyerekes vendégeket mindig látni a kertben, a biciklidet az asztalod mellé is leparkolhatod, a macskák pedig… fogynak (kedvencemet autó ütötte el), de azért az utánpótlás előszeretettel ‘frekventálja’ a helyet.

283075_188005021259431_3467701_n.jpg

Ami a felhozatalt illeti: széles a sörválaszték (kb. 30-féle), a csapoltat literes korsóban is szállítják, finomak a kávék, teák, vannak jópofa ‘installációk’ (koktélok), lehet vízipipázni.

A zene nem a szokásos bömbölő-recsegő kereskedelmirádió-stílus, hanem ‘minőségi‘ háttérzene, amit nem kell túlüvölteni, ha beszélgetni akarsz.

A nagy sikerre való tekintettel nemrég Bukarestben is nyílt J’ai Bistrot, a képek alapján az itteni ikertestvére.

Melegen ajánlom családosoknak, kisgyerekeseknek, baráti társaságoknak, szerelmespároknak, szingliknek… és mindenkinek, aki egy nyugodt, barátságos, hangulatos helyre vágyik!

img_9740.JPG
224505_188005171259416_5115982_n.jpgimg_0902.jpg



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.85

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések