Ólommadár

június 19, 2013, kattika
3) Helység: Csíkszereda 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



>> Nyereményjátékot indítunk: írj terasz-ajánlót a Bloodymary.ro-ra! >>

Sajnálattal láttam, hogy nincs sem kocsma-, sem teraszajánló a csíkszeredai Ólommadárról. Ideje korrigálni a dologot:)

Az Ólommadár Csíkszeredában, a Petőfi utca alsó végében található, a régi Bahiával szemben, egy jó kis kultúrkocsma. Pár hete megnyílt a teraszta is, erről szeretnék most egy pár szót írni. Berendezése a romkocsmákra jellemző, nagyon ötletes, vidám, megmosolyogtatós. Én már sokadszor vagyok itt, de mindig látok valami újdonságot a falakon, a pulton, a plafonon :) Ilyenek a plafont díszítő óriási sebtapasz, a konnektor orrú malacka, a cipő a falon.

Valaki falramászott :)

Az árak szerintem átlagosnak mondhatóak, sörök 3 lejtől. Kiemelném, mint különlegességet a Rigó csapolt sört (fele szőke, fele barna, 4 lej), a finom teákat (5 lej körül). A koktéloknak sem megszokott nevük van, mindegyiknek valami egyedi, frappáns nevet adtak. Borból is van választék bőven, de van finom, rostos, amolyan igazi limonádé, fél liter 6 lej. A capuccinót itt szeretem a legjobban, ügyesen kidiszítik, nem is drága, 5 lej :)

Mint terasz, tetszik, hogy nem az utcára néznek az asztalok, hanem egy belső udvarral szomszédosak, így nem burrognak az autók mellettünk… A két keréken érkezők behozhatják kerékpárjukat a teraszra, így nincs lopásveszély. Aki internetre szeretne kapcsolódni, van wifi és a kiszolgáló csajok elárulják a jelszót. Apropó, a kiszolgáló “madárkák”! Nagyon kedves kiszolgálásban részesül az idelátogató, miután helyet foglaltunk, szinte azonnal jöttek, nem kellett hosszú, unalmas perceken keresztül várni.

Nassolnivalókkal, mint pattogatott kukoricával és mogyoróval kiszolgálnak, egyébb kaja nincs, de ha rendelünk máshonnan, nyugodtan el lehet itt fogyasztani.

A hangulatos teraszon nyolc fős asztalok vannak, napernyővel, kényelmes székekkel, padokkal, de ha nagyobb társasággal érkezünk, meglehet oldani az asztalok összetolását.

Lehetőség van társasjátékozásra is. Ja és a zene, mert zene az kell :) tetszik, hogy mindig megy egy kis jazz, blues vagy hasonló stílus, nem túl hangos, lehet mellette beszélgetni. Bent rendszeresen vannak különböző stílusú koncertek, amikről idejében lehet értesülni a kocsma facebook oldalán. És: ha az idő engedi, lesz koncert a teraszon is!

Az idejáró korosztályt tekintve széles a skála, alsó korhatár mint a fotón is látszik, van, ami szerintem előny, az átlag amúgy 25-40 év. Ja, asztalfoglalási lehetőség van!

Nyitvatartás:
Hét - Csüt: 10:00 - 1:00
Pén: 10:00 - 2:00
Szo: 17:00 - 2:00
Vas: 17:00 - 1:00

Fizetési lehetőség: csak készpénzzel.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 2.98

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Ólommadár”

  1. Jakec » június 20, 2013 16:33

    És a kutyánkat is szivesen látják :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések