La Cizmãrie

január 21, 2014, Alma
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUBKét hónappal ezelőtt nyitották a Samuil Micu (Rózsa) utcában, nagyjából öt percre a Főtértől, s ahányszor visszamegyek, mindig egy kicsivel többet kapok. Amikor először ott jártam, még ragadt a gyantától a frissen gyalult fenyőfadeszkából készült asztal, nem volt itallap, a mosdóból pedig nagyon hiányzott egy tükör. Bár a dekoráción azóta sem fejlesztettek sokat, de lelakkozták/lefestették már az asztalokat és a székeket, kerültek párnák is az amúgy nem túl kényelmes ülőalkalmatosságokra, és a fürdőben van már tükör, sőt piszoár is. Szóval egyre jobb lett, és minden bizonnyal lesz, mert egyre népszerűbb.

És ez leginkább a közönségszervező stratégiájának az eredménye, kifejezetten izgalmas rendezvényeket/koncerteket szerveznek, például fellépett már Koszika & The HotShots, a Jazzybirds és Ada Milea is. Megszervezik, hogy miért járjunk a La Cizmãriebe, és nem a lenyűgöző díszlet/dekorációért fogunk visszamenni, bár nem hiszem, hogy sokat kellene változtatni rajta. Érződik, hogy jól összerakták, hogy tudják, miért került egy cipő a vécéajtóra, és miért vannak virágos bakancsok az ablakban, viszont ez csak emlékezetesebbé teszi a szórakozásunkat. Legalábbis megjegyezzük, hogy az a hely, ahol az ablakban bakancsos virágok vannak. A kandalló – és ropogó tűz – kifejezetten tetszik, bár még pár színes szék, esetleg asztal elférne.

Ez a hozzáállásuk pedig a közönségét is meghatározza, nem a vékony pénztárcájú középiskolások és egyetemisták az elsődleges célcsoport, hanem az a Kolozsváron ragadt egykori egyetemista, aki mostanra már dolgozik, túlságosan fáradt naponta átbulizni az éjszakát, de azért szívesen fizet az élőzenés szórakoztatásért. Hétköznap inkább koncertet hallgat egy-egy pohár bor vagy sör mellett az asztalnál ülve, mint ugrál a legújabb slágerekre a legmenőbb partihelyen.

>> Facebook-oldal >>

Az árak kolozsvári szinten átlagosak: sört már 5 lejtől, forralt bort 6 lejtől, bort 7 lejtől lehet kapni. A pincérek pedig rendszerint kedvesek, és ez nem utolsó szempont. A fizetésnél sem voltak eddig gondok, pedig az elején még cetlikre írták és egy parafa táblára tűzték fel a rendeléseket. És ha megéheznénk, pizzát is rendelhetünk, egy középkorú olasz csávó negyed óra alatt szállítja ki. Azt nem állítom, hogy ez lesz életünk pizzázása, de nem is azért mentünk oda.* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.86

Hozzászólások

2 megjegyzés » “La Cizmãrie”

  1. zdupes » január 25, 2014 00:09

    Nem rossz hely.

  2. zdupes » január 27, 2014 22:30

    Szimpatikusnak latszik!

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések