Fészek

június 22, 2013, neked.kati
3) Helység: Madéfalva 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



>> Nyereményjátékot indítunk: írj terasz-ajánlót a Bloodymary.ro-ra! >>

A Fészek Kávézó egy fehérfalú, zöld ajtójú-ablakú, tornácos parasztház udvarán álló, célnak megfelelően átalakított, de rusztikusságát megőrző csűrben és igazán idilli környezetben található Madéfalván. Terasza igényes famunka, oldalt nyitott, antik fapadokkal, igényes muzsikával (no meg gólyakelepeléssel, madárcsicsergéssel és időnként vonatfüttyel).

Az asztalokon ötletes mécsestartó borospohárból. Az egyik sarok régiségeknek, hagyományos munkaeszközöknek fenntartva: egykor gyapjúfésülésret használt gerebenek, dézsák, dagaszóteknő, osztováta (azaz szövőszék). Ugyanitt egy 1960-as évekbeli katonabőrönd is helyet kapott. Az udvaron kerekes kút áll, rajta muskátlik. Odébb hatalmas, játékokat rejtő “kincsesláda”, amennyiben a betérő vendég gyerekestől érkezik.

A régi nyári konyha ma európai szabvány szerint kialakított sütőde, ahol kürtős- és mézeskalács készítésre van lehetőség. Kinti kemence is van, mely pizza-, lepénysütésre alkalmas. A kávézóban minikönyvtár és olvasóterem működik, ugyanakkor társasjátékozni is lehet. Célközönsége a csíkszeredai fiatal értelmiség, a helyi fiatalok és az átutazó turisták.

A felhozatal egyelőre ötféle sörből, kávéból, kapucsinóból, rostos és szénsavas üdítőből, ásványvízből, jófajta borokból áll, de a kínálat folyamatosan bővül. Az árak barátiak: a KV 3,5 lej, a sörök 3 és 4 lej között mozognak, egy deciliter bor 2,5 lejbe kerül, az üdítők is 4 lej alatt vannak. A hely romantikáját csak fokozza a ház előtti villanyoszlopon fészkelő gólyacsalád, melynek mindennapjait webkamerás közvetítésnek köszönhetően élőben is követni lehet a www.szekelyfeszek.ro honlapon.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.01

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések