AfriCafé

január 10, 2012, Alma
3) Helység: Barót 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Azt nem tudom, hogy van-e köze a helynek vagy a tulajdonosnak Afrikához, mert a kávézónak azon kívül, hogy az ajándék üzletekből jól ismert, giccses „afrikai” dekorációkkal rendezték be, semmi. A kínálatában nincs semmi Afrikára utaló, ugyanazt a kávét, sört vagy üdítőt lehet inni, mint máshol, és a rádióban is valamelyik román kereskedelmi adó szól. Mégis így nevezték el Barót egyik közkedvelt kávézóját, melynek vendégkörébe elsősorban a helyi és a környékbeli fiatalok tartoznak.

Az ajtón belépve enyhe cigifüstszag csap meg. Bár állítólag nemdohányzó részt is alakítottak ki a kávézó hátsó felében, hogy oda eljussak, előbb át kellene vágjak a füstös részen. Nem sokkal van nyitás után, még nincs elviselhetetlen füst a dohányzó részen sem, inkább oda ülök le. Ráadásul a nemdohányzó szoba elég nyomasztó, kevés a fény, és mivel nincs ajtó a két helyiség között, ott is érzik valamennyire a füstszag.

A rendelésfelvétel és a kiszolgálás gyorsan megy, igaz, rajtam kívül akkor épp senki nincs a pultnál. Rendelni ugyanis ott kell. Menüt nem láttam kitéve sehol, és a pincérlány sem hozott, hogy válogassak kedvemre. Még jó, hogy tudtam, mit szeretnék inni.

A higiéniával nincs probléma, az asztalok tiszták, és az előző vendég szemetét és poharát is elvitték már. A mellékhelyiség kitakarítva várja a látogatókat, a szagok is rendben vannak, nem kell előbb öklendezve kirohanni a bűz elől. Teljesen használható.

A rendelt kávénak viszont erőteljes vízíze volt. Hiányzott belőle a fekete kávék töménysége, amikor érzed a szádban annak aromáját. Látatlanban kávézott vízre tippeltem volna. Közben arra gondolok, lehet nekem előre összeöntötték a feketét a hozzá járó ásványvízzel. Viszont kaptam mellé egy csokiba forgatott kávészem bonbont, nem elégedetlenkedek annyit. Mások elbeszélése szerint más termékek általában rendben vannak, sőt a forró csokit kifejezetten finomnak ítélték. A sör, a hűsítő vagy a rövidital pedig mindenhol ugyanaz.

Az árak, ahhoz képest, hogy Barót, magasak, különben középkategóriásak. A kávém 4 lej volt, a legolcsóbb sör 3,5 lej, ugyanúgy, mint a forró csoki; egy üveges Heineken 6 lej.

Facebook-oldaluk: AfriCafé
Telefon: 0741055572
Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 10:00-24:00, szombaton és pénteken 10:00-2:30, vasárnap 13:00-24:00



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.89

Hozzászólások

7 megjegyzés » “AfriCafé”

  1. g.l » január 10, 2012 14:17

    A szerző észrevételei helyénvalók,de ettől még az egyik legeőkellőbb helyiség.

  2. no para » január 10, 2012 15:12

    @ g.l

    ha ez így van, akkor: az baj, nagy baj

  3. Borbath Agnes » január 27, 2012 19:46

    Kedves szerző és kedves g.l
    Én nem tudom hogy most hova is tegzem ezt az úgymond lebecsmérlő cikket mivel nem értek egyet a tartalmával.A szóbanforgó napon pontosan én voltam szolgálatban az Afri cafeban és lenne pár észrevételem: először is g.l volt az első vendég és egyáltalán nem volt cigi füst mivel akkor szellőztettem.Az árakról nem értem honnan volt ilyen jól informálva hiszen tőlem egyet sem kérdezett meg sőt az itallapot sem kérte el egyáltalán és azt se adta tudtomra h azért fényképez , hogy azután olyan alaptalan dolgokat allitson ami nem helyénvaló.Végezetül pedig véleményem szerint mindenki maga válassza meg a szórakozóhelye stilusát függetlenül attól hogy köze van-e Barótnak Afrikához vagy a tulajdonoshoz avagy nincs.Elvégre szabad világban élünk.!!

  4. Szilagyi Reka » február 2, 2012 13:09

    Felhaboritonak tartom ezt a cikket meg akkor is ,ha van nemi igazsag benne az arakat illetoen.Az ,hogy ki milyen nevet es jelleget kolcsonoz a sajat barjanak,ahoz masnak semmi koze.Barothoz viszonyitva ez a hely meg tul elegans is es hogy giccses lenne,hat en nem mondanam.Izlesesen van berendezve es a dekoracio is klassz meg ha ajandek uzletben lett is veve……Sajnos,ilyen emberek lakjak erdovideket ,akik mindig azt keresik,hol torjenek borsot a masik ember orra ala.Szomoru !

  5. Vizi Boromir » február 2, 2012 14:03

    Nem értem a felháborodást, kedves barótiak. Én úgy vélem, ez a kocsmakritika elsősorban nem Nektek, hanem azoknak szól, akik nem ismerik a baróti helyeket, és itt most kaptak egy tippet, hogy hova lehet beülni, ha arrafele visz egyszer az útjuk. Hogy a szerző nem dicsérte fel az AfriCafét az egekig, hanem realistán közelítette meg a témát, azzal nem ártott senkinek, csak hitelesebb lesz az ajánlója. És a kávézó sem veszít vendégeket, hiszen giccses, nem giccses, de ez az egyik “legelőkelőbb” hely, a nem erdővidéki látogató valószínűleg mindenképp ide fog beülni, ha kulturált körülmények közt szeretne meginni egy kávét.

  6. Szilagyi Reka » február 2, 2012 14:43

    Akinek szurja a szemet,hogy a tulajnak nincs koze Afrikahoz es giccsesnek talalja az elmehet a banyaszobor tovebe szalonnat enni lilahagymaval.Nagy az Isten allatkertje.

  7. Tüzes Rita » február 2, 2012 20:29

    Egyszer voltam ebben a kávézóban kb. 2 éve ,és valami” Afri- specialitás”-t ittam ,kifejezett finomság volt ..:-) ! És semmit nem találtam giccsesnek ! Budapesten számtalan olyan vendéglátó egység van ahova sajnos nem szívesen ülök be egy kávéra ,mert messze -távol van az AfriCafé-tól ,minden értelemben ! És megjegyzem, a nagyvilágban már számtalan országban jártam és számtalan étterem meg kávézó ami a nevét viseli ,közel nem kínál olyan specialitásokat ami méltó lenne a nevéhez és a helyhez ! Nem feltétlenül afrikai hölgyeknek kell táncikálni az asztalok közt Baróton …nem ez adja népszerűségét !

    AfriCafé ,további sok sikert a munkátokban !Legközelebb is vendégetek leszek egy kávéra ..talán nyáron ..:-)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések