Decadence: hogyan maradtunk áram nélkül Kolozsvár központjában

január 27, 2010, Tiimea
Szalonbeszélgetések: a hazai vendéglátóiparról | 3 hozzászólásHát, hol is kezdjem…
Még tavaly decemberben történt meg velünk, harmadéves bio-öko-geológusokkal az eset, hogy nekiveselkedtünk gólyabált szervezni. És hát ugye nincsen gólyabál buli nélkül… Ki is kötöttünk a Decadence-ben, a helyen, amiről 1-2 ember kivételével szinte senki nem hallott. Ekkor még minden szép és jó volt. (És mi persze jóhiszeműek és naivak.) A klub […]

olvasd tovább »

Quo Vadis Cafe

január 26, 2010, Borzsika
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA | 9 hozzászólásBevezetésként hadd fejtsem ki megrökönyödésem, hogy még senki kolozsvári nem írt erről a helyről, megvártátok, h idejöjjek párszáz kilométerről.
Talán azért, mert nem egy kifejezetten “magyar hely” és kifejezetten nem lehet itt dohányozni. Meg alkohol sincs, asszem… De térjünk a tárgyra.
Főúri babaházra emlékeztet, mesevilág széléről ideszakadt hercegkisasszony ízlésvilágát idézi. Pasztellszínek, karcsú kovácsoltvas bútorok, művész-bűvész emberek […]

olvasd tovább »

Gekko

január 4, 2010, Dunai
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB | 8 hozzászólásHa egyszer jártál már itt, biztosan visszatérsz még. Hogy miért? Mert nagyon olcsó a pia, a kiszolgálók kedvesek, van csocsó és darts. A kocsma egy lakásból lett átalakítva, az ütött-kopott falakat rajzok díszítik, a világítás gyenge, az asztalokon unicumos üvegekbe állított gyertyák égnek.
A hely varázsát az is növeli, hogy a Gekkót csak az tudja […]

olvasd tovább »

Szalonbeszélgetések