Gekko

január 4, 2010, Dunai
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUBHa egyszer jártál már itt, biztosan visszatérsz még. Hogy miért? Mert nagyon olcsó a pia, a kiszolgálók kedvesek, van csocsó és darts. A kocsma egy lakásból lett átalakítva, az ütött-kopott falakat rajzok díszítik, a világítás gyenge, az asztalokon unicumos üvegekbe állított gyertyák égnek.

A hely varázsát az is növeli, hogy a Gekkót csak az tudja megtalálni, aki vagy nagyon szerencsés, vagy pontosan tudja, hova kell menjen (Tudor Vladimirescu utca). Nincs semmiféle jelzés, felirat vagy cégér, amely jelezné, hogy létezik ez a hely. A nem beavatottak egy egyszerű, lepukkant, félig nyitott világosbarna kaput látnak, ahol csak a bentről kiszűrődő zaj jelzi, hogy itt történik valami.

Nem véletlenül írtam fennebb kiszolgálókat, hiszen pincérnők nincsenek, a pultnál kell rendelni, így mindig csak annyit iszol, amennyi pénzed van, és szerencsére nem kell sok legyen nálad, hogy itt töltsd el az időt. A pultos lányok nagyon kedvesek, mosolyognak, vidámak, segítőkészek.

Van happy hour, minden nap délután 5-től 8-ig, amikor alig hiszed el, hogy szinte bolti áron ihatod a sört, a tequilát vagy a gin tonicot (kb. 2 lejbe kerülnek). Lehet Hargita sört is kapni (kb. 3 lej), ami egy pluszpontnak számít, hiszen Nagyváradon nem ismerek még egy helyet, ahol a székely egyetemisták is találhatnak kis hazait, a csíki sörön kívül. A többis sör ára is 3-4 lej között mozog.

Egy meccs a csocsóasztalon 1 lejbe kerül, és az íratlan szabályok működnek: ha leteszed a két 50 banist, akkor a következő körben te vagy a győztesek kihívója. Egy kör darts ára a játék típusától függően változik, tehát ezen a jó hangulatú helyen 5 lejből megiszol egy olcsóbb sört és még egy jót játszol is. Kell ennél több?* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.45

Hozzászólások

8 megjegyzés » “Gekko”

 1. Riccsmond » január 4, 2010 11:20

  1 indok amiert elmegyek a kozeljovoben Varadra. Kolozsvarrol is hianyzik egy ilyen hely. Kivancsi vagyok. :)

 2. bubi » január 4, 2010 12:10

  tenyleg jo a hely + van barna Silva + 1 pont

 3. Tiszai » január 4, 2010 12:13

  Néhány dolgot azért kifelejtettél. Éspedig azt, hogy -gondolom takarékossági szempontból - nem fűtenek, hideg van, látni sem lehet már a füsttől és hogy a környék bandáinak kedvenc helyévé kezd válni. Egyébként tényleg jól indult, de már kifújt a hely.

 4. Labellove » január 4, 2010 14:05

  Hogyne kéne. Iható pia például…

 5. Fleur » január 4, 2010 20:42

  Már rendesen fűtenek!

 6. Barna » január 26, 2010 09:32

  nekem bejött.

 7. matrix » május 18, 2011 12:37

  Annyit fuznek hozza, hogy a soron kivul mindennek hatalmas ara van. A vodka, whiskey, konyak, stb..dragabb mint mondjuk a lordsban..chansonrol ne is beszeljunk..szoval ha megnezzuk azt, hogy mit kapsz mennyiert…nembiztos hogy annyira olcso lesz a gekko..attol fuggetlenul egy nagyon jo hangulatu romkocsma..nembiztos hogy olyan jo hangulatu emberekkel…my opinion:)

 8. Szabi » augusztus 2, 2011 12:19

  Az az igazsag, hogy lehet hogy egy picit regen voltatok, latom a hozzaszolasok is januariak nagyjabol!

  En is voltam regebben tobbet, amikor meg jo arak voltak, de az utobbi idoben ugy gondolom meg kell irnom, csakhogy aki lejon kizarolag ezert, ne csalodjon: Sor draga, asztalok mocskosak, ragadnak, sok kis gyerkoc csocsozni jar, jonnek neked, boritjak ki a sorodet!

  Ami pozitivum viszont, vannak azert jo helyek Varadon, es Harghita sor van mashol is, de ez nem a reklam helye :))

Szólj hozzá!

Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések