J’ai Bistrot

július 16, 2013, Hilda
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB | Szólj hozzá!Megörültem a felhívásnak, mivel már régóta készülök írni erről a helyről, de a szokásos halogatás miatt last-minute teraszajánló lesz belőle. A “Zsé” (így szólítjuk a “Gé” mintájára) mostanában ünnepelte szülinapját, két éve nyílt a Szent-György-tér szomszédságában levő kertben. Sokáig csak teraszként működött, később alakították ki a benti teret is. Különös ismertetőjegye a narancssárga kerítés.

Stílusban, […]

olvasd tovább »

G. Café

július 16, 2013, B.Erika
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB | Szólj hozzá!Már több véleményt is olvashattunk a marosvásárhelyi G. Caféról. Szerencse vagy nem, már nagyon sok dolog nem időszerű a kávézó leírásában. A pincérek, a kiszolgálás, a koncertek, felolvasószínházak sorozata. Tartalmas, változatos, kikapcsol és szórakoztat egyben. Fiatalt és idősebbet, magyart, románt, turistát egyaránt.
Mert minden korosztály megfordul, valaki csak betéved a cégér nélküli romkocsmába. A kertteraszra […]

olvasd tovább »

Bulgakov, Marosvásárhely

október 3, 2012, Margit
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB | 3 hozzászólásOktóber harmadikán még friss festékszag lengi be a marosvásárhelyi Bulgakov kávézót, pedig már június végén megnyílt. A fizetőpult mellett a klasszikus „free beer” szívatás fényreklámja, ami persze csak annyit tesz, hogy a jó nagy betűkkel kiírt „ingyen” alatt a wifi, a „sör” fölött meg „nagyszerű” áll, jóval apróbb írással. Előbbi hasít, utóbbit most nem […]

olvasd tovább »

Concordia: meleg elegancia

november 30, 2010, tengeri
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ) | 2 hozzászólásA terelőutak hiánya néha vasárnap esti kihaltságba dermedt városközpontokba visz minket, átutazókat. Éjfél előtt nem sokkal alig járnak az utcákon, gusztustalan novemberi idő, és hát hova is mennének ilyenkor? Mi pedig megállnánk egy kávéra.
Pirosas-narancssárgás, meleg színű kirakat mellett álltunk meg, kávézó/teázó emberek ültek az ablakban, kellemesnek tűnt a hely. Bent halk, semleges, keleties elemekkel […]

olvasd tovább »

Zanza Café

április 28, 2010, nietzsche
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA | 9 hozzászólásA haverek nem tudták, hol van, merthogy a főtéren egy udvaron keresztül kell felmenni az első emeletre, és eléggé el van dugva, ami szerintem még jó is, mert válogatja a közönséget. Amúgy a lovas szoborral egy vonalban, az OTP oldalán. A rádióból hallottam a helyről. Vásárhelyi szinten nem rossz, a pincérek ugyan elég barátságtalanok, […]

olvasd tovább »

Kashmir teaház (ismét)

április 20, 2009, nietzsche
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA | 1 hozzászólásKorábban már volt egy bejegyzés a Kashmir teaházról. Néhány képpel járulnék hozzá. Nemrég fedeztem fel, és annak ellenére, hogy kicsit erőltetettnek és stílusficamosnak érzem, megkedveltem, mert még így is van hangulata. A pincér egészen udvarias, egyik nap csak hárman maradtunk fél órával zárás után, de a legapróbb jelét nem adta a személyzet a kiutálásunknak.
A […]

olvasd tovább »

g III

december 26, 2008, KliroFeel
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA | 3 hozzászóláskukkantani be ünnepek idején ilyesféle helyekre, mondják, nem is illendő.
de hát mit is tehet az ember gyermeke, ha megkíván egy… kávét például? keres a drága, keresgél, nem neten, mert azzal mit sem ér, egy jó kis meleg, barátságos… helyet, ahol még netán jól is érezheti magát, alkalom adtán, mint ez jeles ünnepkor, ugye… illő.
Kliroval […]

olvasd tovább »

Predeal étterem, avagy “mindent a szemnek”

szeptember 3, 2008, DMA
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM | 19 hozzászólásMa bokros teendőim intézése közepette rajtaütésszerűen megéheztem. Gyorsan telefonos segítséget kértem, hátha valakinek van valami új kajálda-ötlete. Egy programozó haver ajánlotta a Predeal éttermet: “Jó és olcsó a kaja, a hely meg egészen szuper!” Sürget az éhség, irány a Predeal! (cím: Marosvásárhely, központ, Poklos patak partja, a pénzügyi hivataltól (BCR-bank) nem messze, Google Earth: […]

olvasd tovább »

Kínai gyorsbüfé (még egyszer az Arany Pálcikáról)

július 28, 2008, Ana
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ | 17 hozzászólás>> Arany Pálcika >>
Ismerős lehet a felfedezés (rövidebb-hosszabb távollétek, ezzel párhuzamosan rendszertelen étkezés, gyorskaja, éhezés, kinek-ahogy-összejön után), hogy milyen jó is tud lenni a mama főztje. Általában én is ezért szoktam várni a hazaérkezéseket, azonban legutóbbi kiruccanásom ebből a szempontból szerencsés kimenetelűnek mondható.
Nem vásárhelyi lévén, nem tudok utcanévvel, házszámmal […]

olvasd tovább »

Kashmir teaház

július 22, 2008, Reddo
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA | 3 hozzászólásValójában nem is kávézó helyiség, hanem teázó, de a megadottak közül ebbe a kategóriába illik a legjobban. Kellemes, nyugodt, csendes kis utcában helyezkedik el, pontosabban a Petru Maior egyetem udvarának bejáratával szemben. Megtalálod, mert néhány asztal a járdára került.
A fent említett teraszon kívül a rövid előszoba után két helyiség következik: egy ízlésesen bordó, nem […]

olvasd tovább »
további bejegyzések a kategóriában »

Szalonbeszélgetések