Kashmir teaház

július 22, 2008, Reddo
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



Valójában nem is kávézó helyiség, hanem teázó, de a megadottak közül ebbe a kategóriába illik a legjobban. Kellemes, nyugodt, csendes kis utcában helyezkedik el, pontosabban a Petru Maior egyetem udvarának bejáratával szemben. Megtalálod, mert néhány asztal a járdára került.

A fent említett teraszon kívül a rövid előszoba után két helyiség következik: egy ízlésesen bordó, nem dohanyzó terem, kényelmes fotelekkel és sezlonokkal, egy ajtó mögött pedig zöld terem várja a dohányzó klientúrát. Ide bőrfotelek és faszékek kerültek, egyaránt kényelmesek. A dohányfüst nem igazán zavaró, mert a szellőztetés jól meg van oldva. Belső, titkos információk szerint ki fog bővülni egy belső terasszal is, de ez még nem hivatalos.

A Kashmir hangulata kicsit bohém, és nem nevezném a legolcsóbb helynek. A kiszolgálás nagyon kellemes, a teázás szertartása egyben szórakoztató és oktató. Nem kell aggódni a sok kihordott kellék miatt, a pincérek szívesen elmagyaráznak mindent és eligazítanak.

A teaválaszték nagyon bő, minden ízlést kielégít, de a teák mellett találunk cukrásztermékeket (nagyon tudom ajánlani a tiramisut), röviditalokat és újabban fagylaltot is. Az árak kicsit csípősek, a teák nagyrésze 5 lej, persze vannak drágábbak is, de azok már specialitások. A tiramisu 8 lej, a fagylaltok ára 10-15 lej körül forog, de a legolcsóbb 7 lej és szerintem ez is az egyik legfinomabb. A kávé 5 lej, a limonádé 6 lej, az üdítők 5, a nektárok 6 lejbe kerülnek. Lehet frissen csavart gyümölcslevet is inni, ehhez még nem volt szerencsém, de nagyon finom lehet az árából itélve, ami 12 lej.

Mindent összevetve egy ideális hely egy randira, egy üzleti megbeszélésre vagy bármilyen hasonló találkára.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.89

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Kashmir teaház”

  1. kata » augusztus 1, 2008 12:47

    nem is tudom.. en erdekesebbnek kepzeltem a helyet a (nem bloodymary-s) leirasok alapjan. Egy esos vasarnap delutan, klientura hianyaban viszont enyhen nyomasztonak tunt. Kb ugy ereztem magam, mintha egy ures szinpadon teazgatnek, valoszinuleg ebben a butorzat es a falak diszlet-hangulata is kozrejatszott..
    Az is lehet, hogy csak en voltam ‘Gloomy Sunday’-re hangolva.

    A teak, kiszolgalas, tartozekok (kannak, cseszecskek) viszont rendben voltak. Sok a fantazianevu es fantaziadus osszetevokbol osszeallitott tea - a Kashmir pl. tejszinhabbal es mogyoroval a tetejen erkezett.

  2. Subi » augusztus 12, 2008 17:57

    Végre egy hely, ahol nem kell vágnod a füstöt, nekem olyan érzésem volt, mintha pár századot “időutaztam volna”. :) Kellemes hely és ha még kedvezményt is adnak a Studcard-osoknak (20 százalékot: “Ceainaria Kashmir, str. Mihai Viteazu, nr.1, Reducere: 20% *
    * 20% pentru ceai si cafea, mai putin specialitatile”), akkor még kellemesebb érzés ott lenni. ;)

  3. attila » április 19, 2009 18:39

    Mi szeretjük, a legkellemesebb hely Vásárhelyen, ami persze relatív, h mi is kellemes. Elég drága és nincs megoldva h a nemdohányzó szobában ne legyen füst.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések