g III

december 26, 2008, KliroFeel
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



kukkantani be ünnepek idején ilyesféle helyekre, mondják, nem is illendő.

de hát mit is tehet az ember gyermeke, ha megkíván egy… kávét például? keres a drága, keresgél, nem neten, mert azzal mit sem ér, egy jó kis meleg, barátságos… helyet, ahol még netán jól is érezheti magát, alkalom adtán, mint ez jeles ünnepkor, ugye… illő.

Kliroval válvetve haladtunk be a frissen nyílott g III-nak keresztelt coffeezóba. ami nagyon fontos, itt már az elején, hogy roppant jól esik és eshet az embernek, ha potty, ismerős arc köszön rá rögvest belépéskor. főleg, ha ezen arc tulajdonosa a g.-ból hagyta kecses vízíő amprentáját elménk bizonyos jól koordinált szegletében. mert ugye hölgyről van szó. jó na, leánykáról.

a kvázi három részre osztott kávézó emeleti(!) részén telepedtünk pihenőre. ami engem frusztrált, az az éppen mellettünk nyíló nemdohányzó részleg ajtaja volt. merthogy elegánsan tolóajtó, az nagyonis rendjén. de az hogy nyitva… az már kevésb`. ígyhát rövid huzavonám után majdnem egészen bezártam… húztam. megszüntetve magam a non-konfort érzés nyomása alól, gyorsan szemügyre vettem a teret. neo-romantika. ugye van ilyen? mert az szerintem virágzik emez helyen, mégpedig nem kelleti magát durván, vagy nem ordít az arcodba, hogy hajrá, itt tietek a jégkockát olvasztani ajkak közt terep. nem nem. hullámzón körbe, itt-ott megszakítva maga-magával az ékesen rollnizott faliminta. és ami vicceskés meglepetés! kocc! márvány (vagy afféle) kör az asztal közepe! na az ám. ez már hajlik a lukszizmus felé, jegyzem meg halkan, de Kliro szemöldököt sem ránt… végülis belefér. ne kekeczkedjünk.

no gits, no zsuff érzet. egyedüli “gond” zSolt ember szerint (bár még nem csemegéztünk együtt e helyen) a fekete-fehérizmus. őkelme éppen szentgyörgyön (sepsi) ült egy szintén frissen nyílott kávézóban, és ami eléggé zavarta őt, az éppen a fent említett b&w berendezés volt. ám… itt fehér székek, a már említett márványos(?) asztalka fogad. természetesen, mint Apja esetében, itt is kör alakú. ámbátor ez elősegíti a moralizálni vágyó üldögélők szorosabb viszonyulását egymáshoz, számomra a “menj odébb” feelinget sugallja. de ez messze nem gond. még nekem sem, csak néha fárasztó oly` közelről hallgatni a kedves b.társ vodkapárlatban szédített szavait.

az árak? rendjén, mint ahogy a kínálat is. így például az alkoholmentes fejezet Eple itala is. nem tudom mi volt a neve, de készítettek hozzá a lányok… vagy leányka jégdarálmányt. no emmár igen. ilyet legutóbb pesten ittam… ropogtattam. s mily jól esik 3 lejért télen. kuty harapás szőrével. hát nem? az alkoholos fejezet marad Kliro-ra.

summa summarum: még egy hely. még egy jó hely vásárhelyen. vitába szállni roppant érdemes érette. ja! másfél órája haladtam el előtte. úgy fent, mint szemmel láthatóan lent is, teltházas volt a g III.

  1. amprenta vizualis - 4.5
  2. amprenta servis - 5
  3. amprenta musicalis - 5.5

ez a KliroFeel mércéje. ;)

és van egy szép román szólás: sa ai parte de ea.

ja és… tu tun?



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.09

Hozzászólások

3 megjegyzés » “g III”

  1. KliroFeel » december 26, 2008 01:20

    Kritikusoknak: úgy írj, hogy érvekkel és adatokkal támaszd alá véleményed.

    még jó, hogy nem vagyunk kritikusok. ;)
    az egy szakma, nem? :P

  2. k. » december 29, 2008 13:11

    Nohát, én tuntun, vagy micsoda… Nem mintha oly nagyon tutunos lettem volna, csak pár hónapig ücsörögtem (szorongtam - szó szorosan) ott néhány éjszakán át. És most ott ülök a fehér széken, és a márványbetétes asztalkáról emelem poharam, csírió, és szorongok. Mert ez a Tutun… volt.
    Persze idővel megszokom (legborzasztóbb:)), hogy ez már nem az, ez egy jó kis kávézó-ivózó, ahol ugyanolyan jól érezheti magát maga, mint annak idején a Tutunban, vagy most a G.ban…

  3. özsen » január 4, 2009 17:50

    szerintem annak tényleg kéne örülni, hogy vásárhelyt, ha nem is gombamód, de egyre több érezd jól magad hely lesz.
    meglátogattam én is ezt a gé hármat. nekem bejött, de ami szerintem (is?) fontos, nem egy sznób hely lett. a Tutunban is ücsörögtem, de azt hiszem butaság hasonlítani ezt, ahhoz. nem? teljesen más. jó kezekben van, az látszik, érződik, színvonala pedig messze az egyasztalos Tutun fölé rúg.
    szal nekem ez jobban bejön. ez a lényeg asszem. :)
    és remélem a közelben megbúvó színi is emeli a színvonalát, azzal a sok roppant csínos hallgatójának jelenlétével.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések