Kínai gyorsbüfé (még egyszer az Arany Pálcikáról)

július 28, 2008, Ana
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ



>> Arany Pálcika >>

Ismerős lehet a felfedezés (rövidebb-hosszabb távollétek, ezzel párhuzamosan rendszertelen étkezés, gyorskaja, éhezés, kinek-ahogy-összejön után), hogy milyen jó is tud lenni a mama főztje. Általában én is ezért szoktam várni a hazaérkezéseket, azonban legutóbbi kiruccanásom ebből a szempontból szerencsés kimenetelűnek mondható.

Nem vásárhelyi lévén, nem tudok utcanévvel, házszámmal szolgálni, marad tehát a (lehet amúgy is hasznosabb) elmagyarázós helymeghatározás. Először is: központ, McDonald’s oldala, a Színház-térrel szembeni rész, egy kaszinó vibráló fényeivel tarkított gang udvara.

Az udvarra kitett néhány asztalka a dohányzó vendégek helye, balra az első ajtó: nemdohányzó rész és WC, második: ahol minden kiderül. Fiatal magyar lányok szoktak a kajastand mögött állni, ahol különböző kínai specialitások terülnek el. Tálcát, evőeszközöket (kés, villa, kanál, evőpálcika) önkiszolgáló módszerrel szerezhetsz.

Személyes tapasztalat után bátran ajánlom a keleti ízek kedvelőinek a szezámmagos csirkefalatokat krumpli-, zöldséges spagetti- vagy rizskörettel. (Vagy akár mindhárommal egyszerre, tudniillik féladagokat is lehet kérni, vagy mindenből egy kicsit.) Ugyancsak finom és tápláló a savanyú-csípős leves, ellentétben (hangsúlyoznám: ez teljesen személyes vélemény) a bambuszlevessel, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet.

Az adagokról és az árakról annyit, hogy két embernek nagy valószínűség szerint elég egy adag is, s így aztán azt is kijelenthetjük, hogy a 12 lej két személy számára egyáltalán nem megterhelő ár. Az előbb említett levesek pedig 3, illetve 4 lejbe kerülnek.

Szerintem mindenképp érdemes egyszer legalább kipróbálni, hogy eldönhesd, neked bejön-e. Én csak dicsérni tudom a helyet, a kiszolgálást, az ételek minőségét (amit egyébként egy kínai szakácsfiú készít hagyományos módon és Kínából hozatott hozzávalókkal), a toalett is rendben van, árak szintén. Mi kell még?:)



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.20

Hozzászólások

17 megjegyzés » “Kínai gyorsbüfé (még egyszer az Arany Pálcikáról)”

  1. Transindex » július 29, 2008 09:45

    Jól hangzik. Már csak az kellene, hogy megírjátok a hely becsületes nevét, mert “kínai gyorsbüfé” van ezerrel…

  2. Ana » július 29, 2008 12:45

    FAST FOOD CHINEZESC. Maradtam inkább az általános, de mégis magyar megnevezésnél. Szíves elnézésüket kérem:)

  3. Transindex » július 29, 2008 13:19

    Semmi Sanghaj, Peking vagy Beijing?:)

  4. Ana » július 29, 2008 14:33

    Semmi, de ne ítéljünk a borítóról..
    Üdv.

  5. czke » július 29, 2008 15:14

    azert tulzas hogy 2 szemlynek megteszi a 12 lejed adag. egyedul pont jol lakok vele:)

  6. kata » augusztus 1, 2008 16:06

    ‘Mivel nem találtam még leírást a szóban forgó helyről, gondoltam megosztom tapasztalatai(nk)mat a nagyközönséggel.’
    Az ‘Aranypalcika’ cimu kritika ugyanerre a helyre vonatkozik. Ez a nev nem szerepel a cegtablan, az etlapon viszont igen. A ‘Kinai gyorsbufe’ cimet tul altalanosnak talalom, mivel van meg egy ilyen a varosban.

    +/- A csipos-savanyu leves valoban izletes, de ket szemely 12 lejbol nehezen fog jollakni..

  7. Ana » augusztus 1, 2008 16:41

    …amindenit, tényleg! Pedig olvastam a kritikát, csak mivel az Aranypálcika név nem volt ismerős (az étlappal még nem volt szerencsém találkozni) nem azonosítottam a két helyzetjelentés egyforma voltát. Bocsánat és javaslom az én írmányom törlését. (vagy ezt nekem kell megtennem?)

  8. Transindex » augusztus 4, 2008 09:57

    Belinkeltem a bejegyzés elejére az eredeti Arany Pálcika-kritikát. Ha most törölném, és mondjuk kommentként csatolnám az első bejegyzéshez, a fenti kommentek elvesznének. Részemről ez a megoldás is okés, de amúgy van arra precedens, hogy egy helyről 2 kritika jelent meg.

  9. Ana » augusztus 4, 2008 10:36

    Rendben, csak most szúrja a szemem a figyelmetlenségem: “Mivel nem találtam még leírást a szóban forgó helyről..”
    De jó lecke.

  10. Transindex » augusztus 4, 2008 11:48

    Kiszedtem:)

  11. Ana » augusztus 4, 2008 14:24

    Fúújujujj. Ez igen. Köszönöm szépen.

  12. Annika » augusztus 5, 2008 15:44

    Van még egy kínai kajálda a főtér Mures Mall felőli végén, a Színház oldalán a sarokban. Arról tudtok valami bíztatót mondani?

  13. kata » augusztus 6, 2008 17:00

    Hááát, az hogy VAN, már elég bíztató! :)
    Mióta megnyílt az új, nem jártam ott, így csak az emlékeimben kutatok..
    Kezdem a mínuszokkal.. a legolcsóbb egyszerhasználatos műanyag étkészletet használják; a szerény felhozatalból csak 2-3félét akaródzott kipróbálni; délután gyakran ki volt ürülve a pult; a rizsre szinte mindig várni kellett; sok kajában van krumpli; a (kedves) kínai nénikével nyelvi akadályokba ütköztünk; nincs leves, saláta, változatos köretek.. Az hogy nagyon apróra voltak vágva a hozzávalók a kajákban, szintén nem jött be.
    ..és a plusszok.. egyszer ettem valami nagyon finomat, volt benne vineta, krumpli, fokhagyma, (hús nem volt); az ízekkel általában meg voltam elégedve (a nyomokban fellelhető gyömbéres-citromfüves fűszerezés kellemesen érintette az ízlelőbimbóimat)

    És hogy mondjak valami bíztatót is.. PRÓBÁLD KI! :)
    Sokat nem veszíthetsz vele (9-10 lej egy adag), és szerintem inkább saját tapasztalataidra alapozz, mint mások véleményére!

  14. laci » szeptember 3, 2008 09:31

    A parommal egyutt gyakran latogatjuk ezt a helyet es mindig elegedett gyomorral tavozunk :) Mondhatni, hogy kisse dependensek lettunk ettol a helytol.
    … most is osszefut a nyalam ha az ottani kajak jutnak eszembe!

  15. kata » szeptember 3, 2008 14:27

    nekem is egyik kedvenc helyem, bar az utobbi idoben mintha esett volna a szinvonal.. kisebbek az adagok, az kajak kezdenek elkaposztasodni, husi csak nyomokban, a rizs kisse ropogos, de nem csak a kavics miatt.. :)

    ..ettol fuggetlenul en is mindig kivanom :)

  16. Tima » április 18, 2009 00:02

    szerintem az arany palcika egy nagyon jo hely,nagyon finomak,izletesek a kajak..bo valasztek!es ami szamomra fontos h kinai a szakacs!a kiszolgallas is kifogastalanes a tisztasag is!ajanlom h probaljatok ki nem fogjatok meg banni!

  17. Hathorka » március 3, 2010 09:00

    A a főtér Mures Mall felőli végén levo kinai gyors bufet ismerem.Az aranypalcikat nem .Az elozorol jo a velemenyem ,mindig friss a kaja ,kinai a szakacs es a felszolgalo.A kinai ettermeknel fontos ,mert a China Blue etteremrol nagyon rossz velemenyem van ,nagyon koszos ,nem azt hoznak amit kersz es vitatkoznak veled ,volt hogy fogpiszkalot talaltam a teas cseszemben a csesze aljan ,amikor a teat kihoztak ,persze azota nem jarok oda ,de a szakacsuk sem kinai mar reg ,amikor rakerdeztem azt mondtak lejart a vizumja:)De ha mar kinai akkor legyen igazi kinai…es az a Mall feloli sarki.Muanyag minden mert gyors etterem es eldobhato,van husis kaja es nem husis is ,ami nincs az az illemhely a WC ,nem tudom hogy mukodik nelkule de mukodik.A kaja nagyon finom es igazi kinai:)Jazminos zold tea is van keresre(igaz ,hogy Coca colas poharba hozzak:)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések