Bezár a sepsiszentgyörgyi Huhuu

szeptember 17, 2013, tengeri
Szalonbeszélgetések: a legjobb helyekről Szalonbeszélgetések: törzsvendég



Meleg nyári napokon alig vártam, hogy végre “fedezékbe kerülve” elbújhassak a Huhuu-kertben. Közel a központhoz, a Csíki utca elején, nem hivalkodóan, otthonos alkotóház-fílinggel várt mindig az udvar, a galéria, a hosszú kávé extra sok tejjel, a gyerekjátékok, ötletes dekorációk. Bárhová ültem, mindenhol volt áram a laptopnak és gyors wifi. Körülöttünk játszottak a narancssárga pólós animátorok a gyerekekkel, míg a felnőttmegőrzőben a szülők vagy gyermektelenek kávéztak, söröztek. A bőröndös-ernyős, különleges belvilágú kocsmában pedig slam poetry, jam session, koncert vagy kocsmaszínház toborozta össze a vendégeket. Túlzás nélkül mondom, hogy nemcsak Sepsiszentgyörgyről, hanem az egész megyéből, sőt máshonnan is szívesen jártak ide az emberek. Egyszerűen otthon érezték magukat a “nyugis nyüzsgés” terében.

>> Korábbi bejegyzésünk a Huhuuról >>

Most pedig érkezik a hír: “Kedves barátaink, véget ért egy szép történet városunkban. Ezen a hétvégén anyagi források hiánya miatt bezár a Huhuu. Tisztelettel meghívunk a helyi zenészek közreműködésével megtartott csütörtök esti búcsúbuliba, aztán péntektől már nem üzemel a város egyetlen, családnak szóló szórakozóhelye” - áll a tulajdonosok, Szabó Melinda és Gáspár Csongor nevében kiadott közleményben.

Pedig hát sok törzsvendég volt, aki szinte naponta bejárt - gyerekkel, kutyával, biciklivel, laptoppal vagy anélkül. Nem elegen, úgy tűnik. Csak remélni tudjuk, a Székölykök fesztivál, Mecáék másik, ugyancsak szívünkhöz nőtt gyereke, nem jut hasonló sorsra.

goodnight.jpg

Még egy esti jam session - és esetleg egy utolsó Game, Set, Match, aztán ennyi volt.

Ennyi volt?



* pontos átlag: 2.55

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Bezár a sepsiszentgyörgyi Huhuu”

  1. Fulop Attila » szeptember 18, 2013 13:49

    Itt ulunk a huhuuban es isszuk az egyik utolso kavet. Mi nagyon sajnaljuk, hogy bezar. Novemberben jon az elso babank. Hova fogjuk vinni? :-) :-(

  2. Meadia » október 1, 2013 20:05

    Miert nem lehet ennek a helynek meg most tamogatast keresni? Ha most be is zar, miert lemondani rola? Bar a tulajdonosok valoszinuleg sok mindent megprobaltak, ha ez a kozossegnek, a varosnak annyira fontos, kell lennie valami megoldasnak arra, hogy ne tortenjen meg a vegleges bezaras? A mindennapi lelkes kuncsaftok nem tudnak osszefogni, otletekkel, elszantsaggal megmenteni a helyet maguk es mindenki szamara?

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések