TIPPEK

Regisztrálj itt és lehetőséged lesz hozzászólni a többiek értékeléséhez, illetve közzétenni saját romániai étterem-, kávézó-, klub-, kocsma-, cukrászda- és szállodakritikádat. A jelszót mailben kézbesítjük. Hozzászólásaid utólagos moderációval jelennek meg.

Új rovatot indítottunk a Bloodymary.ro-n Szalonbeszélgetések címmel: a hazai vendéglátóiparról, a legfinomabb ínyencségekről, a legjobb italokról és helyekről ide írhatsz vitaindítót, összehasonlító elemzést, nosztalgiázhatsz kedvenc helyeidről, beszámolhatsz régvolt vagy mostanában történt kocsmatúrákról. Itt kérhetsz segítséget többek között másoktól, hogy adott városban milyen helyekre érdemes beülni.

1) Ha szeretnéd, hogy véleményed biztos felkerüljön és naponta akár több ezren is elolvassák, azt javasoljuk: légy korrekt, bírálatod legyen minél többszempontúbb, kerüld a vulgáris, sértő kifejezéseket.

2) A hol, mi, mennyi mellett fontos szempont az is: kik járnak az adott helyre, milyen a zene, milyen a dohányzó-nemdohányzó beosztás, milyen esetben ajánlod és milyenben nem a helyet. Figyelj a részletekre! Beszámolód legyen sokrétű, és ne fojtsd el irodalmi vénád sem.

3) Amit közzéteszel, felelősséggel jár, ez legyen mindig előtted. Egy igazságtalan bírálat közvetlenül kihathat a hely forgalmára is. Eljárni ide-oda a kultúra része, ezekről beszélni is – szóval érted, hova akarunk kilyukadni.

4) Ha teheted, kapd elő a mobilod vagy a fotógéped, és készíts pár felvételt is – itt lehetőséged van a képek közzétételére. Fekvő képet készíts, ne állóképet, mert a galéria a képeket automatikusan 400×300 pixel nagyságúra méretezi.

5) Az írás és az olvasás élvezet. Ha élvezed írni, mi élvezni fogjuk olvasni, és élvezettel szólunk hozzá. Romániai magyar ínyencek, hajrá!

És ne feledd: HA SZOMBATON TANGÓ, VASÁRNAP TANGA!

Szalonbeszélgetések