Insomnia terasz

május 27, 2013, Margit
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Az Insomnia belső udvari terasza már vagy három éve hívogatja kocsmázni a Kolozsvár belvárosában császkálókat, és ezalatt nagyon sokszor választottam az igazából szintén kellemes, ám indokolatlanul drága Karolina-téri teraszok helyett, akár szervezett kocsmázásra, akár csak beugrásra egy-egy sörre.

Bár a belvárosi belső udvarokban elég sok helyen nyílt valamilyen terasz, az Insomnia valamiért külön megfogott. Pedig se nem csendes, se nem zöld, ha valaki úgy gondolja, hogy csak a kockakőre kihányt asztalok és székek, semmi több, azt is meg tudom érteni. Viszont a viccesen förtelmes báránynyulakkal díszített kútféléből kellemesen (és rejtetten) csobog a víz, a falakat tavaly óta nem sikerült heliotípiák és színes pöttyök díszítik; és egyszerűen imádom a festett faasztalokat és padokat. Nem akarták túlspilázni a díszítést, nem is visznek ki kiállításokat, amelyek a belső termek falait általában díszítik, de nem is jellegtelen – olyan Insomniás.

dsc_1238.JPG
dsc_1239.JPG

A kiszolgálást majdnem egész Kolozsváron itt szeretem a legjobban. A pincérek, ha újak is, gyorsan belejönnek, a kiszolgálás majdnem mindig gyors és pontos, és még soha nem fordult elő, hogy átverjenek. Ami a kínálatot illeti, az Insomnia évek óta standard felhozatallal rendelkezik, az alap sör- és üdítőmárkákat lehet kapni, és széles és finom teakínálatuk van. Nálam két külön pirospontjuk van az itallapról: nagyon finom a Nenea Iancu szűretlen sör és a hosszabbra nyúló páros beszélgetésekkor nagyon jól jön az olcsó (9,6 lej egy félliterért) és rendben levő kancsós boruk.

Az árak általában közepesek, sört 5 lej körül lehet kapni, üdítőket szintén, a poharas bor is kb. ennyi, de mint mondtam, jobban megéri kancsóval rendelni. Tavaly pedig bevezették a miccs/kolbász plusz sör kombót, én ugyan nem szeretem, így nem szoktam enni, de mások odáig vannak érte.

dsc_1242.JPG

Az Insomniát és teraszát különben a társaság miatt is kedvelem: nálam régebb óta Kolozsváron tartózkodó ismerőseim az akkori Aux Anges-tól voltak ugyanezért kifeküdve, és emlegetik azóta is, hogy ott mindig lehetett ismerősbe botlani. Én az Insomniával vagyok így: tényleg nincs olyan napszak, hogy ne fussak bele valakibe, jó kis csomópont lett az évek során.

Summa-summárum, a nyár nálam az Insomnia-terasszal kezdődik: amióta csak létezik, nyitáskor vagy legfeljebb egy-két nap múlva már odalátogatok. És bár van néhány másik kedvelt helyem is, leggyakrabban ide ülök be, néha egyedül is, egy laptoppal, egy félórácska plusz munkára vagy sima netezésre.

dsc_1241.JPG



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.14

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Insomnia terasz”

  1. adorimária » május 27, 2013 19:10

    hát, a karolina téri bor lehet, hogy drága de a minőség miatt abszolút rendben van ez.

  2. Margit » május 29, 2013 11:07

    Az az igazság, hogy bort sosem ittam a Karolina téren. Miután 8 lejbe került a nyamvadt citromos sör, nem mertem :) igen, olcsójános vagyok

  3. nihil rulez » július 10, 2013 11:58

    hát a szerző szerencsésnek mondható, ha soha nem vágták át még az insomniában…
    én pont ezért iktattam ki a kocsmalistámról, mert 3 alkalomból kétszer probléma volt a számlával és néha pofátlan módon

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések