A zenélő macskához avagy Music’at

október 2, 2007, humm
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



Hihhetettlen. Csúcs, szuper, zsír hely. A Queens óta jobbat én nem láttam a világban. Sokan, sokfélének tartottak már a kocsmakritikáim miatt. Ha más mesélné, én is sznobnak tartanám ezt a helyet. Pedig nem az.

Nem olcsó, sőt, de jó a hangulat, egy csomó vagány ember, annyi, amennyit egy helyen Szatmáron ritkán lehet látni még egy véndiák-találkozón is. Ez az első reakció, mikor az ember belép. Az egész ötletes, jól ki van találva, olyan, mintha kicsi utcácskákban mászkálnál, lámpával, mindennel ami kell. Nincs túlcicomázva, minden a helyén van, nagyon, nagyon profi. Nem tudom, mit mondjak többet róla. Engem elkapott egy “fíling”, olyan, mint már nagyon régen kocsmában. Jó volt ott lenni egyáltalán…

Élőzene, de nem lakodalmas, esténként 9 után, szerdától vasárnapig. A pincér figyelmes, nem tolakodó, senki nem bunkó, a zene is jó, a wc tökéletes, persze, persze, vannak hiányosságok is, mondjuk ami legjobban zavart, az az volt, hogy 2 deci félédes vörösbort akartam meginni. Csak száraz fehér volt decire (5,2 lej volt a két deci). A többi üveges. Nyilván ez is érthető, a megcélzott törzsközönség nem 16 év körüli, liciből kocsmában lógó gyereksereg.

Mégis, ritka jó hely, nagyon kíváncsi vagyok a történetére, mintha citys kocsma lenne (ez a szatmári magyar kereskedelmi rádió), szerintem bárhol megállná a helyét a kategóriában. Kíváncsi vagyok a helyre amúgy is, meséljetek róla.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.07

Hozzászólások

19 megjegyzés » “A zenélő macskához avagy Music’at”

  1. thomas bertok » október 2, 2007 20:13

    Ha jól tudom a neve Music’at. Amikor a nyáron betévedtem, engem is megcsapott az a feeling amiről humm beszél. Mintha nem szatmári lenne a hely. Mintha valami egyetemi város elitebb szórakozóhelye lenne. Nem merném kocsmának degradálni.
    Tényleg nagyon el van találva, hogy beléptedkor egy “Bem Utca” tábla előtt mész el. (esküszöm Darvas Iván jutott eszembe, amint egy balonkabátban sétál az esőverte kockaköveken…) Tényleg, mintha Pesten lenne.
    Hely van, nem tolongsz, ha hirtelen azon kapod magad, hogy 10en vagy. A berendezés? Csak szemezgetve: a színpadon egy esőverte, kopott (nemtommilyen márkájú) motorbicikli van falnak állítva. A kisebb teremben pedig úton útfélen régesrégi rádiók vannak szétszórva. (nem, nem sokol, nem acord, Pioneer és ilyenek, igazi lámpás retro…)
    Szóval, ha Szatmárra megyek, lemegyek.

  2. Transindex » október 3, 2007 09:28

    New York nevű hozzászólónk, akinek szövegét kimoderáltam, szokás szerint azzal vádol, hogy ez nem kritika, hanem reklám. Meg is fogalmazza a saját, gondolom kimerítőnek szánt kritikáját, amit a véleményszabadság jegyében most beidézek: “A kocsma nem is olyan jó, a rádió meg GYEENGEEE!!!”

    Kedves New York, kérlek, fejtsd ki véleményed a kocsmáról mindenki épülésére, de a kritikaíró és a bloggazda jó szándékának kétségbe vonása nélkül.

  3. humm » október 3, 2007 09:39

    Azt hiszem Bertók Tamásnak igaza van, lehet nem ártana a kocsma nevét kijavítani kedves bloggazda.
    Hogy reklám, nem reklám, mindenki azt mond amit akar, nekem akkor is tetszik az a hely, nagyon, és aki nem hisz nekem, bár egyszer nézze meg, s ha nem is olyan jó hely, akkor max többet nem megy oda.

  4. gergeliii » október 3, 2007 14:39

    Na, erröl a csúnyán lemaradtam, ugyanis már régóta tervezem a Macska-kritikát, csak hagytam “leülni” egy kicsit a helyet, mert nem az első hónap, hanem az utána következö idöszak alapján szoktam megitélni igazából egy ilyen helyet.

    Néhány dolog amivel több a MusiC`at mint a többi, Szatmáron és bárhol légyen korcsma: az élőzene varázsa, itt igazi kocsmazenész teremti a hangulatot, a LemonTree-töl Santanán keresztül Charlie-ig, a múltkor a közönségböl lépett fel egy kedves hangú leányzó, jót jammeltek a színpadon.

    Kocsmaszervezésileg pedig átgondolt és részletekben kidolgozott, a tartalék székektöl az apró gyertyákig, a pincérektöl a piccolókig. Aprócska hibák persze becsúsznak mint a kezdeti szellőzési nehézségek, de a jelenlegi Szatmári felhozatalban magasan az elsö helyen van a MusiCat. És igen, a tulajdonosoké a rádió is, de milyen érdekes, a kocsmában válogatott jazz vagy chillout szól napközben, nem a City.

    Különvéleményem pedig az, hogy a New York nevű hozzászóló a rosszemlékű New York pizzázó volt vagy jelenlegi tulaja lehet. Tudod, ahol a pincérek felváltva nyomták a Playstationt egész nap :))

  5. humm » október 3, 2007 17:41

    kedves gergeliii, én nem akartalak megelőzni, Szatmár igazából a Te tereped a műfajban, zavart is, hogy jó sokáig nem írtál semmit róla, ezért tettem meg…bocs, komolyan nem tudtam miért nem írsz.

  6. Szabadi Alfonz » október 4, 2007 20:28

    Szerintem túlzásokba esik mind a kritika, mind pedig a hozzászólók bejegyzései is. Talán elfogultak, talán a Zenélő Macskához tartoznak, ugyanis szerintem a hely nem olyan fergeteges, mint ahogy az többször is le van írva. Leginkább egy zsúfolt postahivatalra emlékeztet, ahol mindenki a másik szájába liheg, mindenki ordít, hogy a másik hangját hallja, nyomakodik a jónép, hogy elférjen és mindenki azt nézi, a nagy tolongásban, mikor, ki borítja fel a giccsesen odarakott állólámpát. Hát nem kellemes. Ez nem az a hely, ahova az ember munka után lemehet és lazíthat egyet a barátokkal, barátnővel vagy akár feleséggel, hiszen a kényelemnek még csak benyomását sem lehet a Music’at-ben megélni. Nem lehet elbújni, mindenki szinte egy térben van az utcának csúfolt pince padlójára hányt asztaloknál. Gyerekek szolgálnak fel (legalább is nyáron még így volt: 12-ikesek, jobb esetben végezték), nyomják a helyi silány rádiót és az ember valahogy úgy érzi, mintha érdekemberek műanyag mosolyában, egy izzadtságszagú céggyűlésen/cégszülinapon lenne. Nem szeretem.

  7. Hajni » október 5, 2007 13:40

    konkrétan hol is található ez a macsek? azt nem kötöttétek az orrunkra, pedig, ha Sz-on járok lehetséges, hogy beugranék egy vizit erejéig. Nagyon kiváncsivá tettetek :-)

  8. humm » október 9, 2007 09:26

    ettől az alfonztól rossz kedvem lett. Nem így látom, ez annyira nem jött be nekem, na mindegy…
    Hajni, elmagyarázom, hogy hol van, a főtérről a nagypiac felé, a Petőfi és az a kicsi szűk utca sarkán, ha a főtérről mész, baloldalt.

  9. gab » október 10, 2007 09:17

    Alfonzzal részben egyetértek.
    Valóban, szatmári viszonylatban ízlésesen berendezett hely, de ha zsufi van, akkor - idézem Alfonzot - “mindenki a másik szájába liheg”. A felszolgálás is példaértékű. Az elején az árak is rendben voltak. Igen ám, de egyszer csak - hoppáka -a 3 lejes sörből hirtelen 3.8 lej lett. Pontosabban egyik napról a másikra. Na, azért egy kocsma ne legyen kapitalista díszpinty, s ne a makróprofitot tűzze ki célul.
    Az is ügyes ötletnek bizonyult, hogy esténként élőzene “duruzsol”. DE a zenésznek vagy a managernek még nem sikerült tudatosítania, hogy a kocsmai élőzenének nem a koncertdecibelmagasság a rendeltetése. Ugyanis három szám után - ezekre kitérek még - olyan hangerővel kezd “DURUZSOLNI”, hogy egy asztaltársaságnak ordítoznia kell az egymás megértése végett.
    A fennebb említet zenész igaz, Santana-n, meg Lemon Tree-n meg még mittomén minn keresztül repeszti a nótákat, de sajnos minden este majdnem ugyanaz a repertoár. Szal uncsi.
    Ergo, mindamellett, hogy kigondolt, ízléses hely, én máshol szeretném elfogyasztani az esti komlóteá(i)mat.

  10. orsi » október 12, 2007 12:06

    én kb egy hónapja voltam lenn, azóta a szellőztetés meg lett oldva??? főleg nemdohányzó dezsvíreim nevében szólnék, mert ha oxigénhoz is jut odalenn az ember(nemnagyon, csak egy kicsit, de télleg), akkor a macsek “reklámozása” teljesen helytálló :)

  11. Péter » október 23, 2007 21:56

    Olyan sokat reklámoztátok, hogy a hétvégén Szatmáron jártam és megnéztem magamnak ezt a kocsmát. Szerencsém volt, hogy nem egyedül mentem, (segítségemre volt egy régi Szatmári csoporttársam) mert biza nem könnyen találtam volna meg. De mit is mondjak, nem volt egy nagy durranás, még Szatmári szinten sem, jártam azért ebben a városban jobb kocsmákba is. Lehetséges h a hétvégi zsufi és a sokat emlegetet oxigén hiány és hangzavar volt a gond, de nem éreztem jól magam. Az mindenkép látszik a kocsmán, hogy sok pénzt öltek bele, de sajnos csak első látszatra tűnik igényesnek. Ha az ember leül és kicsit nyitva tartja a szemét akkor biza észreveszi hogy nem az az igazán kiforrott jól végiggondolt és kivitelezet hely.

  12. pityu » november 24, 2007 06:27

    Sajnos én nem tudom osztani a többség véleményét, szerintem nem rossz kocsma, de közel sincs ahoz a szinthez amit az itt hozzászólók többsége ír, azért sok minden kicsit rózsaszínnek van feltüntetve.

  13. Kiss Barna » március 2, 2008 15:24

    Sziasztok,

    hallottunk a Zenélő Macskáról. Van valakinek NET-en elérhető képe róla?
    Ha BÁRKI TUD SEGÍTENI, hogy IRODALMI előadásainkkal hova lenne még érdemes menni, írjatok, kérlek: koncert@kissbarna.hu Weboldalunk: www.KissBarna.hu
    Néhány 2007-es erdélyi fellépésünk képei: http://www.kissbarna.hu/photo_koncert2007.html

  14. Macska (MusiC'at Pub) » március 10, 2008 22:45

    Hello Mindenki!

    Mi vagyunk a MusiC’at Pub es mivel felemerult az elerhetoseg szuksegessege, hat megirnam:
    www.musicat.ro (under construction)
    Tel: 004 / 0361-421-100
    Amugy megtalalhato a macska az iwiwen is.

    Maradunk Tisztelettel
    Es koszonettel mindenert, ebbe beleertem az
    epito jellegu kritikakat is!

    A macsaka

  15. Bibike » július 19, 2008 22:38

    Hmmm… azt hiszem, hogy a mai késő este után nem tudnám 2-től többre pontozni…

  16. humm » július 19, 2008 23:33

    Okulásunkra, kifejtenéd, hogy miért nem?

  17. Bibike » november 13, 2008 22:33

    Nem igazán érdekes már. De maradjunk annyiban, hogy a személyzet viselkedéséből nem mindig látszik, hogy az ország nyugati határához van közelebb a vendég…

  18. jose » december 6, 2008 21:48

    Nekem csak az az egy bajom van a hellyel, hogy azt az ocsmany medvehugyot (ursus) itatnanak velem. Ertem en, hogy pillanatnyi gyengesegukben a tulajok leszerzodtek a gyarral, de akkor legalabb arulnanak Temesvarit is. Ugyanott keszul az is, es sokkal jobb a medvetol. Es meg sok embert ismerek, aki emiatt nem jar oda. Vagy ha jar is, alig fogyaszt valamit. Minden esetre szerintem nem lenne nagy erofeszites.

  19. Roland » március 30, 2014 17:58

    Udv! En meg nem voltam egyszersem de igen kivancsi vagyok ra hogy hogy nez ki belulrol az igazat megvalva mar egy ideje mar tervezem szeretnem megkerdezni Csikit adnak ? es menyi lehet ? ja es a kave ? elore is koszonom :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések