Diszkrét Pub

december 3, 2012, tengeri
3) Helység: Székelykeresztúr 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Diszkréten, egy pincében, a város központjára nyíló udvarban található a Diszkrét Pub, amely Székelykeresztúr huszonvalahány kocsmája közül megérdemelten az első öt helyezett között áll. Egyébként meglepett, hogy eddig egyetlen székelykeresztúri kocsmáról sem volt bejegyzés a Bloodymary-n, pedig vannak említésre érdemes helyek, pl. a Lengyel, de arról majd írjon valaki olyan, aki nemcsak egyszer járt ott :)

Időszakos látogató lévén a bejegyzés szerzője a Diszkrét esetében is csak pillanatfelvételnyi tapasztalataira és helyi forrásokra támaszkodhat, eszerint e pubnak nevezett, de valójában inkább miniklub-szerű helyre hazalátogató egyetemisták, középiskolások és hazaköltözött jómunkásemberek is járogatnak. Gyakran van hétvégén buli, ami - tekintve az egyetlen helyiség viszonylag kis méreteit - nem lehet egy leányálom. Kb. 7-8 asztal van, stabil és masszív faanyagból (azt nem tudjuk, helyszűkében néha ezeken is szoktak-e táncolni a fiatalok), piros fotelekkel.

A kínálat meglepően széles, és más székelyföldi kisvárosokhoz viszonyítva olcsó, pl. egy Ursus 3 lej (de a legfontosabb, hogy van: valamiért a kolozsvári medvét ritkán veszik fel az itallapra a székelyföldi kocsmákban); értelemszerűen a Hargita még olcsóbb. Pohár (2 dl) finom vörösbor kevesebb mint 6 lej, szóval barátiak az árak. Az egyetlen negatívum, ami elsőre is feltűnik, részben a helyiség kis méretéből adódik: sűrű a füst, és nincs megoldva a szellőzés, a padlócsempézett lépcső tetején lévő bejárati ajtót nyitották ki néha, hogy valami oxigén is beszivárogjon a pincébe.

Ja és a zene, de az már szubjektív kritérium: szerencse legalább viszonylag halkan ment, nem kellett túlordibálni. Helyi informátorunktól sajnálattal értesültünk arról, hogy a keresztúri úri és kevésbé úri közönség sehol sem élvezheti a rock, blues vagy zúzósabb műfajok zenei csemegéit, még csak időszakosan sem, és az élőzenei koncertek is nagyrészt a szintetizátoros-lakodalmas bulikban merülnek ki.

Elérhetőség: ha jól emlékszem, az OTP mellett, egy narancssárga kapualjban (Kossuth utca, mi más). Honlapjuk nincs vagy megtalálhatatlan, de itt találhatsz telefonszámot és fotókat is.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.12

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Diszkrét Pub”

  1. Ibko » január 17, 2013 18:13

    A helyes cim Szabadsag ter.

  2. Meadia » október 1, 2013 21:33

    Lehet hozza (a cikkhez) kepet is kerni? Koszi.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések