A receptek tipikus stílusáról

február 25, 2008, fidel_gasztro
Szalonbeszélgetések: a legfinomabb ínyencségekről | 2 hozzászólás
olvasd tovább »

Van benne kakaó?

február 21, 2008, admin
Szalonbeszélgetések: a legjobb italokról | 3 hozzászólásAz aztékok még sokoatl néven itták, kukoricaliszttel, vízzel, mézzel, vaníliával keverve. A kakaó azóta, mióta Cortez elhozta Európába, többszörösen is keresztülesett a reinkarnáción. Most az istenek italának előregyártott és -adagolt, Romániában kapható verzióit teszteltük.
Zuzu kakó- és csokiízű tej
Selymesebb, nem túlságosan megédesített, és majdnem egy liter (7,5 deci). Az ára 3,8-4 lej körül mozog. Sovány […]

olvasd tovább »

Bierhaus & Bunker

február 20, 2008, julianus.barat
3) Helység: Temesvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KLUB (DISZKÓ) 1) Típus: KOCSMA/PUB | 1 hozzászólásGondoltam, hogy nem árt bevezetni a kedves úri közönséget a Dóm tér és környéke további titkaiba, miután az alteres vagy ír kultúrhelyiségek már mind bemutatásra kerültek. Egyik kedvenc az Ungureanu utca 15. szám alatti - más megközelítésben a Lenau német líceum hátamögötti - Bierhaus és a pincéjében elhelyezkedő Bunker Klub.
A Bierhaus, mint ahogy a […]

olvasd tovább »

Vegaparti Szakáts konyháján

február 19, 2008, piri_amarella
Szalonbeszélgetések: a legfinomabb ínyencségekről | 2 hozzászólásUtálják a tököt, és a murok… fúúúj, fintorognak a szójától és kijelentik róla, hogy kutyakaja. És mixer nélkül képtelenség a konzerves morzsolt kukoricából krémlevest főzni – mondják. Aztán a fokhagymatörő mozsár, a vizespohár alja és a villa hirtelen alkalmassá válik a feladat megoldására – merthogy a kreativitás nem ismer határt, ha tizenvalahány jó barát […]

olvasd tovább »

Domino

február 18, 2008, sza_bee
3) Helység: Nagybánya 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB | 1 hozzászólásVolt egyszer, hol nem volt… volt egyszer egy vállakozó kedvű fiatalember, aki a házának az utca felőli részére egy bódét szerkesztett, majd a kerítés alatti patakon átnyúló autós-pallót kibővítette terasszá. Emígy jött létre anno a kilencvenes évek elején a Domino. Akkor nem tudtunk volna ráhúzni semmiféle vendéglátóipari egységgel kapcsolatos megnevezést. Manapság egész jó kocsmavendéglő […]

olvasd tovább »

Kégli büfé

február 12, 2008, Piszkapeti
Szalonbeszélgetések: a legjobb helyekről | 5 hozzászólásHa nem akarunk nyilvános helyre menni, itt van az otthon. Gyorsbüfének kitűnő.
Először is, ez önkiszolgáló. Olyannyira, hogy a hozzávalókat is nekünk kell megvennünk. Irány egy olcsó hipermarket, ahol margarint, szalámit, halikrát, pástétomkonzervet (kólozsváriasan: pátét), ketchupot, zacskós levest, csokikrémet vásárolunk, s ha épp nincs kenyerünk otthon, akkor azt is. Ja, és desszertnek popcornt. (Ennél vigyázni […]

olvasd tovább »

Broáf! Émelyítő fogások leltára

február 11, 2008, admin
Szalonbeszélgetések: a legfinomabb ínyencségekről | 10 hozzászólás“A kagylóban mozgó eleven husira sose fogom rávetni magam”, “Taszít a vinettás kenyérszeleteket körüllengő enyhe hagymaszag” - megannyi vallomás, amiből újra kiderül, hogy ami valakinek a kedvence, másnak nem menne le a torkán. De mitől lesz valaki válogatós, illetve melyek azok az ételek, amit úgy általában nem szeretnek az emberek?
Mr. Brown
Meglehetősen válogatósan, finnyásan érkeztem […]

olvasd tovább »

Ahol jó pisilni

február 6, 2008, tengeri
Szalonbeszélgetések: a legjobb helyekről | 15 hozzászólásSegítsetek összegyűjteni azokat a helyeket, ahol udvariaskodás- és feltűnésmentesen beengednek pisilni akkor is, ha nem fogyasztottál semmit és az utcáról esel be (szükségállapot); ahol jól néz ki a mellékhelyiség, esetenként még cserélhető papírülőke is van, szóval nemcsak a megkönnyebbülés miatt élmény az egész dolog (higiénia és ízlés mindenekfölött).
Akkor kezdem.
Szükségállapot
Tusnádon van az út mellett egy […]

olvasd tovább »

Szalonbeszélgetések