Domino

február 18, 2008, sza_bee
3) Helység: Nagybánya 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



Volt egyszer, hol nem volt… volt egyszer egy vállakozó kedvű fiatalember, aki a házának az utca felőli részére egy bódét szerkesztett, majd a kerítés alatti patakon átnyúló autós-pallót kibővítette terasszá. Emígy jött létre anno a kilencvenes évek elején a Domino. Akkor nem tudtunk volna ráhúzni semmiféle vendéglátóipari egységgel kapcsolatos megnevezést. Manapság egész jó kocsmavendéglő alakult belőle.

Helyileg Nagybányán, a liget keleti bejáratától nem messze, a régi Csau-házzal szemben található. Az évek során átfejlődött emeletes vendéglátóipari egységgé, ehhez társul két terasz, a “régi-eredeti” a patak felett és az emeleti-erkélyes. Kellemes meglepetést okozott, amikor újra meglátogattam, és ebben az új kiszerelésben fogadott. Valamikor a kezdetek kezdetén a nagybányai magyar fiatalság találkozóhelye volt, sok estét töltöttünk ott nyaranta (télen zárva volt). Aztán egy idő után a törzshely átigazolt a B’rux-ba, most pedig szerintem már nem tudni, hol van.

Na de térjünk vissza a kritikára.

A földszinten található max. 4 asztal, a bárpult, a raktár és a mellékhelyiség, melyet most nem volt alkalmam tesztelni. “Balra fel” esik le az embernek a tantusz, elegáns csigalépcsőt megmászva, melynek korlátja kissé kopott, eljutunk egy tágasabb helyiségbe, itt már kb. 10-12 asztal hívogatja a látogatót. Tulajdonképpen egy tetőtéri helyiségben vagyunk. A berendezés hangulatos, a meleg színek és fa kombinációja miatt a szoba jól kifűtöttnek tűnik addig, amíg ki nem nyitja valaki a teraszajtót szellőztetés végett. A füstelszívásra nem tapasztaltam semmiféle más megoldást. Így aztán bebiztosítottam magam illatilag vagy 2 napra (télikabát, sál, sapka).

A menü változatos, ezalatt azt értem, hogy 2 oldalnyi pizza közül lehet válogatni. Átmérőjük kb. az 1300-as Dacia felni meretére emlékeztet. A kihozott remekművek mellé rendelhető édes vagy pikáns szósz. Lehet kérni 2 tányérra is. Nem kóstoltam, de jónak nézett ki. Ezenkívül van még néhány standard édesség (tiramisu) plusz fagylalt, ami a szezont figyelembe véve nem nagyon kecsegtetett.

Specialitásként megemlíteném a (remélem) helyileg készített mini-bagetteket, melyekből 5-6 darabot hoznak ki egy kis fonott kosárban, jó forrón, melléjük jár egy kávéspohárnyi fokhagymaszósz, hazai nevén muzsgyé. Egészen finom kis desszert, megy sörrel, borral, teával. Fogyasztása az asztalnál ülők mindegyikének ajánlott, máskülönben fintorgás lesz a dumapartiból.

Az itallista egészen kielégítő, kekeceknek Leffe sör dukálhat, ámbár az auditórium véleménye erről a márkáról az volt, hogy már régen lejárt és csak egyes klienseknek tartják raktáron, amíg a készlet tart. A viszkit drágálltuk, a sör normális áron volt, a többi pedig nem érdekelt senkit. Kormánytekergető mivoltomat tekintve beértem 2 teával (forró víz + teástasak + méz + kiskanál = DIY tea) és egy megosztott bagettel. Ha még arra járok, biztos lesz pizza is a tányéromban.

A dolgok habja, hogy szülinapokat is lehet ünnepelni, ezekhez a személyzet által kihozott (vigyázat a csigalépcsőn felfele) gyertyás torta dukál plusz a tulaj által betekert hangulatvilágítás. A tulaj úr úgyszint megígérte, hogy az eljövendő nagy foci-fiesta idejére felszereli a falra az lcd TV-t. Még voksolni is lehetett, hogy melyik falon legyen.

Pirospontot ér az is, hogy a fizetésnél ki lehet válogatni az addig kihozott kaja-piák közül, hogy ki mit is rendelt, és szépen, külön nyugtára ezeket kinyomtatják. Így aztán nincs tromfolás, amikor fizetni kell.

Pincérnők jellemzője, hogy óriási bankókötegekkel hadonásznak, amikor fizetésre kerül a sor. Nem tudtam eldönteni, hogy az egész heti vagy az aznapi bevételről volt szó.

Summa summarum: el kell menni, ott kell lenni.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.95

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Domino”

  1. Norbert » április 17, 2008 18:06

    a b’rux az igen. az egy tokeletesen fantasztikus hely volt. Mai napig “visszasirom” azt a helyet. ha majd lesz penzem nyitok egy hasonlot csak ugy nosztalgiazasbol:p

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések