Bierhaus & Bunker

február 20, 2008, julianus.barat
3) Helység: Temesvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KLUB (DISZKÓ) 1) Típus: KOCSMA/PUB



Gondoltam, hogy nem árt bevezetni a kedves úri közönséget a Dóm tér és környéke további titkaiba, miután az alteres vagy ír kultúrhelyiségek már mind bemutatásra kerültek. Egyik kedvenc az Ungureanu utca 15. szám alatti - más megközelítésben a Lenau német líceum hátamögötti - Bierhaus és a pincéjében elhelyezkedő Bunker Klub.

A Bierhaus, mint ahogy a neve is mutatja, egy kocsma. Egy tágas és magas terem galériával, ahová az ember inni jár. Zene helyett a terem viszhangozik a beszélgetések zajától, a füstöt pedig néha vágni lehet. Ha a nemdohányzó galéria mellett döntessz, megtekintheted Temesvár régi várostérképeit is. Nevéhez méltóan nagy a sörválaszték - csapolt sör is -, amit mindenféle mennyiségű változatban - pohár, korsó, 1 liter, 2 liter - lehet kapni.

Talán a legnagyobb hátránya a kiszolgálás minősége. Egyes pincérnők hihetetlenül undokak tudnak lenni és sok esetben lecsalnak a sörből. Árai tűrhetőek, ha nem kérsz extrát, akkor a Dóm tér környékéhez hasonlítva akár olcsónak is tünhet. A negatívumok ellenére, minden nap tömve van.

A Bierhaus kötelező tartozéka a Bunker Klub, ahol csütörtöktől szombatig táncolni lehet, amennyiben persze befér az ember. Bevett norma, hogy Bierhaus zárórakor a békésen mulatozó társaság testületileg levonul az alatta elhelyezkedő pincébe, ahol minden fajta zenét megtalál az ember.

Természetesen az italválaszték már nem olyan nagy, mint felette levő testvérében, és az árak is borsosabbak, de mindenképpen megéri egyszer kipróbálni. Személyes tapasztalat, hogy nem a legjobb túl rendszeresen lejárni, mert monotonná válhat.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.31

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Bierhaus & Bunker”

  1. BZSA » szeptember 2, 2008 21:59

    Meg tudom erősíteni a szerző meglátásait.
    A hely hangulatos, a sörválaszték helyi viszonylatban impozáns, a kiszolgálás minősíthetetlen s a füst pedig távol tart a helytől.

    Eddig jó, ha 3x jártam ott, pedig a Bierhaus tkp. a szomszédunk Temesváron, s lehetne afféle “napközi” is, amikor épp itthonról, Aradról, kiruccanok haza, Temesvárra.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések