Concordia: meleg elegancia

november 30, 2010, tengeri
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: SZÁLLODA (PANZIÓ)



A terelőutak hiánya néha vasárnap esti kihaltságba dermedt városközpontokba visz minket, átutazókat. Éjfél előtt nem sokkal alig járnak az utcákon, gusztustalan novemberi idő, és hát hova is mennének ilyenkor? Mi pedig megállnánk egy kávéra.

Pirosas-narancssárgás, meleg színű kirakat mellett álltunk meg, kávézó/teázó emberek ültek az ablakban, kellemesnek tűnt a hely. Bent halk, semleges, keleties elemekkel dúsított világzene, tágas tér, és csupán néhány vendég. Picit talán a zebraszínű féloszlopok nem tűntek odaillőnek, de a berendezés nagyon rendben volt.

2010-11-28-230348.jpg

Utólag láttuk, hogy a kávézó voltaképpen egy hotelhez tartozik (Hotel Concordia, Rózsák tere 45.), a forgóajtóval szemben recepció is van. Ez megmagyarázta, hogy a csekély számú vendég közt miért domináltak a külföldiek, és miért nincs rajtuk kabát a novemberi idő ellenére :) Árakról annyit, hogy bizonyára borsosak, de a kávé 5 lejért finom volt, erős és forró. Amilyenre egy átutazónak pont szüksége van egy esős, hideg vasárnap éjjel.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.72

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Concordia: meleg elegancia”

  1. ukk-mukk-fuck » december 12, 2010 16:09

    egy hülye akvárium:-))
    még hogy “meleg elegancia”. ne röhögtess baszki:-))

  2. kata » január 20, 2011 20:59

    Hát ez a kis ‘vasárnap esti impresszió’ tényleg nem tükrözi a hely jellegét-szellemét. Nekem vásárhelyiként életemben nem jutna eszembe bemenni, és a kigyúrt-kinyalt pénzes ficsúrok között elkávézgatni.. Kívülről egyáltalán nem tűnik egy kellemes, intim, MELEG helynek, inkább egy nagyon cuccos-designos kirakatnak, ahova be-, illetve KIülhet az, aki meg akarja mutatni magát, mint portékát.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések