Quo Vadis Cafe

január 26, 2010, Borzsika
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA



Bevezetésként hadd fejtsem ki megrökönyödésem, hogy még senki kolozsvári nem írt erről a helyről, megvártátok, h idejöjjek párszáz kilométerről.

Talán azért, mert nem egy kifejezetten “magyar hely” és kifejezetten nem lehet itt dohányozni. Meg alkohol sincs, asszem… De térjünk a tárgyra.

Főúri babaházra emlékeztet, mesevilág széléről ideszakadt hercegkisasszony ízlésvilágát idézi. Pasztellszínek, karcsú kovácsoltvas bútorok, művész-bűvész emberek kezemunkája lendítenek ki a hétköznapokból. Nemcsak a hangulata miatt több ez a hely egy egyszerű kávéháznál, az itt kapható sütik sok cukrászdát megszégyenítenek (Nyuszikás viccek barátainak üzenik: Még muroktorta is kapható! ráadásul finom is). A kávéválaszték egész jó, érdekes gyümölcslévariációik vannak, az alkoholmentes koktélok leírása pedig olvasmányos. Szeretem a menüjüket is. Jó tízpercet el lehet böngészni a leírásokat, a későbbiekben még tovább, mert szó szerint kopnak belőle a betűk.

Gyakran adnak otthont különféle művészi megnyilvánulásoknak felolvasóestektől kezdve képzőművészeti kiállításokig.
A kitalálóknak sikerült életre kelteni az alapötletet: egy zugot, ahol megállhatsz és felteheted magadnak a kérdést: Quo vadis?

Ami az árakat illeti, semmi meglepő, egy színvonalas kávézó árszintje, a sütik is kb. 6 lej/szelet.
Helszín: Mihai Eminescu u. 13. A helyismerettel rendelkezők nyugodtan pontosíthatnak magyar utcanevekkel.

A fotókat visalb blogjából és a panoramio.com oldalról másolom ide:

 



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.96

Hozzászólások

9 megjegyzés » “Quo Vadis Cafe”

  1. loodweeg » január 27, 2010 12:12

    Kedves Borzsika, a “hadd fejtsem ki megrökönyödésem, hogy még senki kolozsvári nem írt erről a helyről, megvártátok, h idejöjjek párszáz kilométerről.” megjegyzest meg se kellett volna ird.
    hadd ne fejtsem ki rokonyodesem mikor idejon valaki parszaz kilometerrol, es azt hiszi nagyot mond. Felejtsuk el, hasonlo kocsmakritika keszulofelben volt mar, az hogy te merokonyodesednek adsz hangot a felettebb “lasd a nem idevalosi bezzeg megirja” + a nem dohany + a nem alkohol + a nem magyar attitudben, csak szegregalsz, es annyira szukited latoszoked mint azok, akik csak a “magyar” helyeket ismerik.

  2. humm » január 27, 2010 14:47

    egyszer jártam ott, okés hely, ár-érték arány tökéletes :) Én valami finom kis alkohol mentes koktélt ittam, egyébként meg forralt bor az van :)

  3. humm » január 27, 2010 20:07

    csaknem parázslani kezd valami? Mióta Fidel nem jár ide, egész langyos lett a légkör :)

  4. ubi » január 28, 2010 11:46

    humm, ki az a Fidel?

  5. ubi » január 28, 2010 11:46

    S mi volt, mikor idejárt?

  6. Borzsika » január 30, 2010 00:02

    Kedves loodveeg, a bevezető mondatom bizony oda kellett írnom. És nem azért, mert úgy gondoltam, hogy most mondok valami hű de nagyot. Nem kérek bocsánatot azért sem, amiért nem találtam ki, hogy valahol, valakinek a fejében lappang a gondolat, hogy írjon erről a helyről. De már csak személyeskedő, epés fröcsögésre jutotta. Talán, mert nem tudsz nálam ‘nagyobbat’ mondani?

  7. loodweeg » február 1, 2010 16:22

    en a cinizmusodat “meltattam” a kolozsvariakkal szemben, de targytalan a tema, szora sem kellett volna meltassam a valaszadast.

  8. humm » február 1, 2010 19:48

    fidel_gaszto volt a nickje! ha archivumban rákeresel, meglátod! :DDD

  9. ubi » február 1, 2010 22:12

    Igen, és?

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések