Decadence: hogyan maradtunk áram nélkül Kolozsvár központjában

január 27, 2010, Tiimea
Szalonbeszélgetések: a hazai vendéglátóiparról



Hát, hol is kezdjem…
Még tavaly decemberben történt meg velünk, harmadéves bio-öko-geológusokkal az eset, hogy nekiveselkedtünk gólyabált szervezni. És hát ugye nincsen gólyabál buli nélkül… Ki is kötöttünk a Decadence-ben, a helyen, amiről 1-2 ember kivételével szinte senki nem hallott. Ekkor még minden szép és jó volt. (És mi persze jóhiszeműek és naivak.) A klub persze tökéletes ajánlattal állt elő. Csak a bevétel 10%-át kérik, szervezőknek ingyen pia, és a kedves román dj lesz szíves felkészülni a mi magyar zenénkből. Persze hogy nagyokat bólogattunk… Csakhogy senkinek nem tűnt fel, hogy a helyen 1-2 napig nem volt áram, és hideg volt, és a zenénket is csak épp nyitás előtt kérik.

Eljött a csodálatos nap, lestrapált szervezők, gólyák, tanárok stb. mindenki szépen érkezik a titokzatos helyre. És mikor odaér, mit lát? Mindenki kinn áll az utcán. Hát csak néztünk, mint a moziban. Kiderült, hogy a hely GENERÁTORát valahonnan messziről kellett szállítani, és persze a kocsi Apahida körül lerobbant :)). Fürödtünk a boldogságban (és 9 előtt, közvetlenül a nyitásig senkinek nem tűnt fel, hogy nincs generátor.)

És hogy miért álltak az emberek kinn, a hidegben? Hát mert benn nemcsak hideg volt, de sötét is… Egye fene, vártunk pár órácskát a hidegben. Nagysokára megérkezett a generátor (szerintem ennyi ember, ilyen hangosan még nem örült generátornak), amit egy újabb órába telt levarázsolni a szekérről.

Aztán vártunk még pár órát… (generátor van, csak villanyszerelő nincs…) a hideg-sötét teremben… Kb. 3-4 óra eltelte után a menedzser csaj volt szíves felhívni a figyelmünket, hogy a buli elmarad, kisebb-nagyobb megoldhatatlan problémák miatt (nem kis cinizmussal, és még azt hitte, hogy majd visszamegyünk pótolni… persze a belépők árát vissza kellett adnunk).

Részemről ennyi volt ez az ‘élmény’, de állítólag ahogy elkotródott az egész banda, odaért a villanyszerelő.

Amúgy nevéhez híven szerintem elég giccsparádé a hely, minden tele mintákkal és erős színekkel, bár a sötétben nem sokat láttam ebből =))

decadence, foldszint

Sajnálom, ha túl részletes lett a leírás, de máshogy nem tudtam megírni… és muszáj volt. Aki teheti, messze KERÜLJE EL, és főleg ne kezdjen el velük szervezkedni…
Amit azóta sem értek, hogy lehet az, hogy egy klub Kolozsvár központjában nincs rákötve a villanyvezetékre… és kukutyinból jön a generátor.

Ajánlom kedves szervező-, évfolyam- és szenvedőtársaimnak :)) és minden Decadence felől érdeklődő embernek - mármint a bejegyzést és nem a helyet. Bocs, ha valami fontos részletet kihagytam, vagy rosszul írtam, javítsatok ki, szóljatok hozzá.



* pontos átlag: 1.00


* pontos átlag: 3.25

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Decadence: hogyan maradtunk áram nélkül Kolozsvár központjában”

  1. NitRo » február 22, 2010 14:25

    Hol van ez a hely?

  2. humm » február 24, 2010 17:48
  3. Tiimea » február 24, 2010 18:27

    igen, pont ott, a vitéz téri mcdonalds bal oldalán levő utca végén

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések