Shenyang (kicsi kínai gyorsbüfé)

június 10, 2008, Vegetapuszi
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: BÜFÉ



A Mariánummal (Bölcsészet) srégen szemben a Horea és a Cloşca út kereszteződésében, egy tölcsértorkolat-szerű kiszélesedésben található. A hiányozhatatlan piros lampionokról ismerszik meg. Két asztal összesen kilenc-tíz székkel, de legfennebb ha öt-hat személy (aki egymással közeli viszonyban van) fér el.

Egy kínai hölgy szolgál fel és próbál társalogni románul (a székelyföldi egyetemisták számára kifejezetten megerősítő tapasztalat: van, aki náluk is gyengébben tud románul). A szerény (hat-hét fogásból álló) felhozatal teljes mértékben különbözik a szokványos kínai gyors- vagy ráérősebb éttermek ízvilágától. Az ételek inkább háziasak, semmi egzotikum, mintha csak a néni otthoni konyháján ennénk. Az adagok nem túl nagyok, amolyan sziluettféltő optimumra szabottak, de 5-6 lejért el lehet ütni egy testesebb férfi éhségét is, igaz, csak pár órára.



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.72

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Shenyang (kicsi kínai gyorsbüfé)”

  1. Transindex » június 10, 2008 11:03

    Megjegyzés: a szerző nem osztályozta a helyet, én adtam rá egy 3-ast.
    Ja, és ha valaki tudja a hely “hivatalos nevét”, írja be kommentben.

  2. krisztin » június 11, 2008 01:04

    frissen nyílt gyorsétkezdeként az adagok még egy testesebb férfi étvágyát is elütték egy fél napra. sajnos mikor már egy kisebb hírnévre is szert tett a hely, az adagok látványosan csökkentek változatlan árért.

  3. erika » június 11, 2008 12:35

    Na az igaz, hogy más a kínálatuk, mint a sokásos európai ízlésre szabott kínaiknak, de hogy gyorsbüfé! :)))) Én egy sima salátát rendeltem (na ez nyers reszelt krumpli+murok, brrr), meg valamit, amiről kiderült, hogy rizs van benne, 4 szem kukorica, 3 szem borsó, és 6 mikroszkopikus, csirkehúsra emlékeztető kocka. És mindez 48 percbe telt a rendelés leadása után. Összesen valami 8 lej volt. Igaz, az asztal egy fokkal kevésbé ragacsos, mint a hasonló helyeken, ez is az árba lehet.
    Tehát csak ha borrrrzaasztóan ráértek, akkor tévedjetek be oda.

  4. Tünde » június 15, 2008 12:10

    A kis kínai hely neve SHENYANG. Valóban teljesen másak az ízek itt, mint más gyorsbüfében a városban. Nem rossz hely…

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések