Arany Pálcika

június 24, 2008, kata
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ



Mint a keleti konyha nagy barátja, írnom kell a város egyik legújabb ízfoltjáról.

Előbb az étlappal találkozom, lenyűgöz a kínálat: tavaszi tekercs, levesek, saláták, különféle húsételek (többek közt kacsa), tengeri finomságok, változatos köretek, desszertek… vetekedik egy kínai vendéglő felhozatalával, árban viszont verhetetlen.

Győz a kíváncsiság, másnap ellátogatok a frissen nyílt Arany Pálcikába. Egy főtérről nyíló udvarban bukkanok rá (a kaszinós kapualjon belül), belépek merészen a hatalmas pult elé. Némi teketóriázás a színes-változatos-vonzó fogások között, végül összeáll a menü: csípős-savanyú leves, illatos-omlós csirkefalatok zöldséges rizssel és csípős káposztasalátával.

A meglepetés az asztalnál következik, pici sárga asztallap magas, vaskos, krómozott lábakon. Vicces. Leülök, előjön a gyerekkori érzés, amikor meg alig értem fel az asztalt. Kitaláljuk, hogy valószínűleg kínai importáru, ott talponállóban használták… :) A szójaszószos üvegcséből (eredeti rendeltetése cukor-, illetve citromlé-tartó) több helyen is csorog a szósz, elsőre jókora szójatócsa kerül a kajára. Körülnézek, kellemes, meleg színek, visszafogott dekor… enyhén kilóg a krómozott asztalláb, de úgysem a hangulatért jöttünk ide. Az udvar kissé kopár, de az itt elköltött ebéd utóbb kellemesebbnek bizonyul.

Ízekben még nem csalódtam, kedvenceim a levesek, a bambuszos-gombás, zöldséges és illatos-omlós csirkefalatok, a saláták… A nagy adaghoz lehet kombinálni a húsételeket, a kicsi viszont olcsóbb. :) A túl édes és túl csípős husikkal egyelőre nem próbálkoztam (ízlések és ficamok), de úgy érzem, még sok érdekes ízzel fogok itt találkozni! A kiszolgálás okés, a lányok kedvesek, gyorsak. Az árak is kellemesek, 10-15 lejből jól lehet lakni. A nyitvatartás ideális, reggel 10-től este 10-ig, és házhoz is szállítanak.

Végül pedig hadd fejezzem ki örömömet, hogy városkánkban is találkozhatunk ilyen régen kívánt ízekkel, nem muszáj Pestig menni kínai büféért, vagy Németországba búzasörért!



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.31

Hozzászólások

17 megjegyzés » “Arany Pálcika”

  1. Futy Imre » június 24, 2008 09:27

    aaa…van Pepsid?

  2. fidel gasztro » június 25, 2008 09:53

    Azt nem értem, hogy egy ilyen hozzászólásnak milyen keresnivalója van itt? Hol van ilyenkor a moderátor?!? Nyilvánvaló, hogy ez a komment sem a helyhez, sem magához az íráshoz nem kapcsolódik, hanem a szerző neve és egy bizonyos reklám közti összefüggésre próbál laposan apropózni, egyfajta személyeskedés. Tényleg, mit keres itt ez a komment?

  3. Abrosz Tisztakosz » június 25, 2008 15:10

    Futy Imre Fidel Gasztrot…temabavago hozzaszollasra kesztete

  4. Transindex » június 25, 2008 21:24

    volt két agresszíven támadó, és ez a pepszis. egyidőben a moderációs sorban. kihoztam egy egyharmados megjelenési arányt :D

    de ha jól meggondolom, valóban ki kellett volna moderálnom. Kata? te mit szólsz?

  5. kata » július 1, 2008 10:14

    agressziven tamado?? az irast, az irot vagy az Arany Palcikat tamadtak? :)
    szerintem ezt a Kata-Pepsi temat lezarhatjuk, en inkabb a hellyel kapcsolatos hozzaszolasokra lennek kivancsi.

  6. Transindex » július 1, 2008 15:14

    egyiket sem. más bejegyzéshez érkeztek.

  7. kata » július 4, 2008 17:00

    ugy latszik, mindhiaba varom az erdemleges hozzaszolasokat..
    addig is melegen tudom ajanlani desszertkent a sult fagyit! :)
    a babcsira-salata viszont szallitasi nehezsegek miatt csak az irott menuben szerepel.

  8. keli » július 7, 2008 10:46

    Hat, en csak masok altal onnan elhozott kajat ettem, de az eleg gyatra volt… :|

    Talan en tevedek, de a kinai ettermekben altalaban fellelheto “tavaszi taska” nem szokott kifejezetten kezitaska meretu lenni.

    A szoszrol kar beszelni, sztem vizezett ketchup es a “kinai salata” tkp. reszelt kaposzta.

    Kinai kajat vasarhelyen biztos jobbat talalsz a China Blue-ban (Bolyai utca) vagy a masik kinai vendegloben ha meg letezik valahol a Novi7 elejen …

  9. majmi » július 8, 2008 09:34

    hahooo
    sztem is nagyon jo ez a kinai bufe, aki uj izekkel akar jollakni jojjon ide.az is igaz h tudni kell valasztani.elso kinai evesem a monaconal talalhato kinaiban volt,de nagyon nem izlett amit valasztottam…de mindenkinek ajanlom hogy probalja ki(akar otthon) a sult ananaszt fagyival…nyammiiiii

  10. keli » július 22, 2008 12:54

    ps., a “masik” nem letezik. talan regota be van zarva, talan nem. sajnos reg nem jartam arra, hogy jobban tudjam.

  11. Annika » július 22, 2008 13:45

    A “másik” még létezik a Novi7en, pontfix a Monaco mellett van.

  12. ukk-mukk-fuck » július 22, 2008 15:20

    fix a monákkóónál létezik bizony, de vigyázzatok, mert líí már a környék összes kutyáját feldolgozta.DD

    u.i. a megboldogult liverpúúlban még mindig a lábadra folyik a piszoárból? (költői kérdés)

  13. keli » július 23, 2008 07:28

    akkor meg rossz helyen is neztem. Ha tevedtem, ebben az esetben ez csak jo lehet.

  14. kata » augusztus 6, 2008 14:52

    En nem talalkoztam vizezett ketchup-jellegu szosszal. A szoszok allaga a kemenyitonek koszonhetoen valoban nyulos-ragacsos-remegos, de izre-szinre-szagra semmi ketchup-szerut nem erzekeltem. A Blue-vendegloben mintha higabbak lennenek a szoszok, de nekem az kevesbe jon be.
    A ‘masik’ viszont, a ‘legfapadosabb’ a helyi kinaik kozul, valoban bezart..

  15. Subi » augusztus 7, 2008 09:30

    Felkeltette a kíváncsiságomat ez az étterem… most már csak azt a bizonyos kaszinót és a belső udvart kell megtaláljam. :P
    Kedves moderátorok, kérlek vezessetek be egy olyan mezőt, ahova be lehet írni a pontos címet. (Nem másért csak a térképen jobban eligazodom, mint a -női- na ne legyek rosszmájú :)) leírásokban. :))

  16. kata » augusztus 7, 2008 22:06

    koszi!!! :))
    a másik kritikában (még egyszer az Arany Pálcikáról) elég pontos a helymeghatározás: ‘Központ, McDonald’s oldala, a Színház-térrel szembeni rész, egy kaszinó vibráló fényeivel tarkított gang udvara’. ez alapján akkor is megtalálnám, ha nem tudnám hogy hol van. :)
    na, kapsz meg egy támpontot arra az esetre ha nem vibrálnának eléggé a Casino Inca fényei: ha a Bolyai utca felől közelíted meg, fel fog tűnni egy (csúnya) nagy piros reklámpanó a kapualjban a kínai kaják fotóival.
    most megírhatnám a pontos címet is, de inkább probára teszem a női oldalad. :D
    majd írd meg te, hogy az olyanok mint te, könnyebben megtalálják. :P

  17. Hathorka » március 3, 2010 09:06

    Szoval akkor jo az Arany placika vagy nem?Egy dolog erdekel.Kinai a szakacs es a felszolgalok?Ha nem ,akkor tutti nem kinai az etel se illetve lehet az ,de nem ugy keszitik ,igaz kinaban is ahany hely annyi szokas ,ez az olasz kajakkal is igy van…de mar ol a kivancsisag ,hat el fogok menni es majd megirom a velemenyem

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések