Reál hipermarket talponálló

augusztus 7, 2007, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: BÜFÉ



Ki lehet az, aki nagybevásárlás közben megáll falatozni két pár virslit, spenótfőzelékkel és rákollóval? Gondolom, a hipermarketek agytrösztjei ezt is modellezték excelben, és az előrejelzések szerint van igény arra, hogy a jó hipermarket gondoskodjon a főzni nemtudó/nemakaró/elfoglalt urbánus gyermekeiről, és készítsen nekik finom falatokat, amelyet apró nejloncuccokban az elfoglalt házaspárok hazavisznek, vagy helyben elfogyasztanak, mint régebben az alimentárákban a zsemlét kefirrel.

A Reál hipermarket kenyér és húsügyi feldolgozóosztálya közé esik a miniplacc, amelyre szó szerint ki van rakva három-négy talponálló asztal, mellettük a mobil fánkárus, és körülöttünk nyüzsögnek az emberek, visítanak a kölykök a “sofőrös” bevásárlókocsi mélyéről, mi pedig eszünk.

A proli Kauflanddal szemben legalább annyi eszük volt az agytrösztöknek, hogy nem a parkolóban árulnak miccset és sült kolbászt, hanem érdekes ételekkel próbálják kielégíteni a vásárlók kulináris kíváncsiságát. Így kerül a kirakatba muszaka, többféleképpen elkészített húsok pl. escalop a la Zingara, hagymás rostélyos, csípős csirkemell, fasírt és a mi választásunk, flekken rajta gombácskával, zöldségke, egyebecske, a tetején sajttal ráolvasztva. Ehhez mexikói krumplit választottam és három darab szószos, párolt gombafejet, még a legjobb éttermekben sem találsz ilyen friss és zamatos gombát. A párom még két érdekes salátát talált, de választhattunk volna töltött káposztát is vagy zöldborsófőzeléket is. Az igazi perverzió: mindezt lokálisan talponállva elfogyasztani, amit mi nem mertünk, mert ha megkönyököznek, akkor a finom kis gombát bekatapultálod villástól az ananászos pult mögé, meg amúgy is, ilyen vacsihoz kell egy kis gyertyafény, mondjuk reálos elemlámpából :)

Az árak a földön járnak, nem fizeted meg a pincért, a tányért, a kiszolgálás gyors, az élet pedig rövid, egyél gyorsan, majd told tovább a szekeret.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.26

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Reál hipermarket talponálló”

  1. NORBERT » augusztus 16, 2007 17:26

    Hát szerintem épp az, hogy nem is olyan olcsó, mert amennyiből ott jóllaksz egy középkategóriás vendéglőben is megtudod tenni, ahol viszont leülhetsz kényelmesen ehetsz és nem nézi ki a falatokat a szádból a melletted elhaladó szekerét húzogató nyugdíjas mama.

  2. matrix » november 15, 2007 02:10

    varadon pl van miccses a real parkolojaban:)amugy nekem sincs bajom vele..vannak finom kajak

  3. Zsolt » január 2, 2008 23:30

    Amugy eszrevette valaki, hogy a futes meg nem mukodik a Realban??? Legalabbis karacsonykor meg ez volt a helyzet. Pufajkaban dolgoznak az uzletben, amugy a sapkat a fejemrol sem ereztem pluszba.
    Nem az volt a lenyeg, hogy befejezzek a bevasarlokozpontot, hanem, hogy megnyissak, amugy mindenhol ez a helyzet.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések