Borsallino

április 14, 2008, Annika
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ



Ahol keresd: Vásárhely, központ (Rózsákról nevezett tér) – a Kultúrpajtával srégen szemben

Nemrég nyílt gyorsétterem – de ne keress se hotdogot, se hamburgert itt, mert nincs. Viszont van egy viszonylag bő választék köretekből, sültekből, salátákból, és lehet XL méretű pizzaszeleteket is kapni. Ami a legjobb az egészben, hogy a kaja finom és friss. A kukoricás pizza a kedvenc, a legleg. Igazi olasz pizza, vékony, ízletes. Egy szelet ára 5 lej, de azzal egy átlagosan éhes ember jóllakhat. Kérésre ügyesen be is csomagolják, és azt hiszem, telefonon is lehet rendelni házhozszállítással. Az árak az elfogadható kategórában.

Meggyszínű fal, diszkrét mintával. Bordó bőrkanapék a fal mellett, asztalok. Kevés ülőhely, épp annyi, amennyi a keskeny helyiségben maximálisan elfért. A kis helyiség azért is jó, mert így nincs az a tipikus kajálda-zsibvásári hangulat és zaj. A tulaj magyar lehet, mert eddig csak magyar anyanyelvű kiszolgálókkal találkoztam (lehet hogy vannak a testvérek közül is, csak épp nem volt szerencsém hozzuk). Eddig mindig gyors volt a kiszolgálás és nem lehetett panasz rá. Reméljük, nem csak a kezdeti lendület miatt ilyen jó az egész, hanem így is marad.

A hely nem sok újat hoz, de legalább jót tudsz enni a pénzedért.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.99

Hozzászólások

15 megjegyzés » “Borsallino”

  1. K.A. » április 14, 2008 15:47

    Kategóriájában a legjobb jelenleg fellelhető vásárhelyi hely. Nem nagyon olcsó, 10-20 ron körül lehet ebédelni, tehát drágább, mint a Sapis kaja, de olcsóbb, mint a vendéglős. Kicsit butuskák a kiszolgáló lányok, kérsz valamit s kapsz valami mást - ez többször megtörtént velem, v kérsz keveset és kapsz sokat, ez is. De a kaja legalább finom, nem olyan mint a Bolyai utcában a hasonló kategóriás un. Kebabos, ahol bizony ha nincs szerencséd be kell érned meredt, olajos sültkrumplival is.

  2. fidel_gasztro » április 15, 2008 15:50

    Felcsigáztatok. Hol is van egész pontosan ez a hely? Mondjuk a McDonaldshoz viszonyítva, helyileg természetesen.

  3. K.A. » április 15, 2008 16:20

    A Meki oldalán a Mures Mall felé.

  4. K.U.N » április 16, 2008 12:18

    Ez az a hely amitől nem ajultam el. Megkérdezték, hogy mit kérek a pizzaszeletre, és én mindent kértem. Vesztemre. A majonéz fokhagymás volt, igy a pizza izét nem éreztem, akkor sem amikor visszanézett :D. Az asszony kebabot evett, de azt sem egészen. Kicsi, szűk, kényelmetlen-gólyalábú székek, drága, átlagos kaja. Vagy pénzt mosnak, vagy nemt tudom mi a fene történhet. Többet soha nem megyek oda.

  5. fidel gasztro » április 16, 2008 13:47

    Holnap arra járok, megnézem, de félek, hogy K.U.N.-nak lesz igaza.

  6. Annika » április 16, 2008 13:52

    A pizzát simán azaz minden nélkül (vagy semmivel?) érdemes enni, mert itt nem olyan száraz, hogy kelljen rá ‘kenőanyag’.

  7. fidel_gasztro » április 16, 2008 14:14

    Egyáltalán még hol látni olyat, hogy a pizzára is megkérdezzék, milyen szószokat rakjanak. Bármerre jártam életemben, mindenhol te magad teszel rá annyi és olyan szószt, amilyet akarsz.

  8. Tika » április 26, 2008 22:23

    Töbször probálkoztam, de eddig mindig melléfogtam, vagy nem is annyira jó mint drága?

  9. Tibor » június 13, 2008 07:46

    Kedves Annika,

    Nem a témához kapcsolódik, de enyhén szólva mélyen gyökerező intellektuális hiatusokra utal, hogyha a marosvásárhelyi Kultúrpalotát “Kultúrpajtá”-nak nevezed. Egy nyilvános forumon, azért meg kellene válogasd szavaidat, mert bizony ezt nem csak közeli ismerőseid olvassák.

    Üdv,
    Tibi

  10. fidel_gasztro » június 13, 2008 11:37

    Egyetértek!

  11. Annika » június 16, 2008 16:37

    elnézést :”> igazad van…

  12. Transindex » június 16, 2008 17:39

    nekem tetszik ez a becenév.
    de ha akarjátok, kijavítjuk a hivatalos nevére.

  13. Annika » június 16, 2008 17:47

    ezen én is gondolkodtam, de szerintem maradjon így, ahogy van. mert nem sértésként írtam ilyen formában először, hanem mert így használjuk. nem azért, mert nem szeretnénk a Kultúrpalotát, vagy mert nem értékelnénk eléggé, sőőt, hanem mert… így hívjuk. ez olyan, mint a Matyi-tér meg a ló farkánál a randik… fel sem merült bennem, hogy ez sérthet mást. ha így van, akkor ám legyen csere… meghajtom magam a köz akarata előtt s hogy mindenkinek jó legyen.

  14. Reddo » július 19, 2008 19:25

    Sziasztok. Ez a hely nem olyan nagy durranás. Nekem kétszer volt szerencsém hozzá, de azt hiszem ezzel annyi. Amikor először jártam arra, szinte rögtön nyitás után, megfigyeltem mi is folyik ott, mint minden ügyes vendég. A felszolgáló (megemlítem, hogy kevés a kivétel ez a szokás alól) puszta kézzel kezelte a kaját, pontosan ugyanúgy, mint a koszos pénzt. Nem vagyok én finnyás, ettől még megettem a kaját, de már nem ugyanolyan étvággyal. Folytatásban, a tálca, amire rátették a hamburgerem még csak le sem volt törölve, nemhogy lemosva az előző felhasználó után. A második alkalommal egy egyszerű hot-dogot ettem, de az nagyon szegényes volt, azárt a pénzért a szomszédban a sarkon nagyobbat kaptam volna (Don Pepe, ha nem tévedek). Ez az én személyes véleményem. Nekem ez a hely egy 2/5-öt érdemel.

    Üdv, Reddo

  15. ukk-mukk-fuck » július 31, 2008 13:33

    kedves tibi!

    a “kultúrpajta” elnevezés 1227 éves vásárhelyen.
    fiatal vagy nagyon, esetleg nem vagy vásárhelyi.
    csak nyugi a hiatusokkal.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések