Wu Xing

augusztus 6, 2008, Bozso
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: BÜFÉ



Nagyon szeretem a kínai konyhát. Először Hannoverben kóstoltam, azóta is rabja vagyok. Vasárnap, nem lévén idő főzni, asszony javasolta, rendeljünk. Gondoltuk, kipróbáljuk az újdonsült kolozsvári Wu Xinget. Bár ne tettük volna! Már rég ismerem eme hírneves (nemistudomhogymondjam) “éttermet”. Tulajdonképpen csak rendelni lehet tőlük, mert Kolozsváron nincs éttermük.

Nejem currys csirkét rendelt, én pedig háromszínű disznóhúst. Ezt megspékeltük még egy adag (4 darab) tavaszi tekerccsel. Rizset készítettem én.

Kb. 1 óra alatt kihozták. Mondjuk szabadkozott is a futár, hogy le volt zárva a Tordai út. Na jó.

Ráugrottunk a kajára. Adagok se nem nagyok, se nem kicsik. Viszont ha bekalkuláljuk az árat, akkor kicsik. Sajnos minőségileg sem a legjobbak. A currys csirkéről hianyzott a minőségi curry, ami szomorú. Viszont a háromszínű disznó egyenesen katasztrófa volt. Nagyon csípett, amit nem írtak ki az oldalra. Talán azért volt ennyire csípős, hogy ne érződjön, mennyire szar… Íze nem nagyon volt. Ráadásul bambuszrügyek helyett bambuszt használnak, ami intenzív módon emlékeztet holmi jó öreg fás karalábéra.

Szerencsére a tavaszi tekercsek elfogadhatóak voltak.

Ezen “lakoma” került 42 lejbe (futár jattjával együtt). Ami naggyon drága. Ezennel a Wu Xing nálam leszerepelt és többé nem rendelek tőlük.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 3.09

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Wu Xing”

  1. boszor » augusztus 15, 2008 15:45

    Sajnálom, hogy ennyire megszívtad velük, én egyszer próbáltam, de korrektnek találtam. Igaz, az olcsó kategóriában: a rizsek között kereskedtem, viszont a Beijing rizsüket nagyon finomnak találtam.

    És 6,6 lejért a 300 gramm fair adag (ennyiért maximum ugyanekkora kebabot kapsz, jó szerencsével pocsékabb ízűt). Az igaz, hogy tudtam volna még enni melléje valamit:) Kérhettem volna például levest, aki velem egyszerre rendelte, nagyon dícsérte. A szállítás pedig belefért 40 percbe.

  2. Bozso » augusztus 16, 2008 07:56

    Az a 300 gramm, nem biztos, hogy annyi volt. Nem volt mérlegem akkor. Most már van. De a legnagyobb gond az étel ízével volt. Én is főzök, nem is keveset. Kínai kajákat is. Tehát nagyjából tudoom mit mondok….

  3. alex » október 4, 2008 16:20

    kolosvaron a harom “kinai” vendeglobol ez az egyetlen amelyik meg hasonlit is a kinaira nem valami moslek 2 lejes rizsel..
    tobbszor is rendeltem a wuxingtol es igaz neha a csipos az a megszokonal csiposebb deat ilyen a kinai konyha… amugy is lehet kerni csiposebb vagy kevesbe csipos kajat..
    az arak azok tenyleg nagyok de a kaja is minosegi

  4. kata » február 11, 2009 08:47

    Wu Xing…Mi is megjartuk, tobbet soha. A szezammagos fasirt szaraz mint a csizma talpa, a csipos meg nem, hogy nagyon…hanem ehetetlen. Szerintem semmi koze az igazi kianihoz, minden barna, pontosabban moslek szinu…akarcsak a tobbi kinai Kolozsvaron. Ha mar hazhozszallitas, ajanlom mindenki figyelmebe a party pizzat!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések