El Greco

június 4, 2008, Annika
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: BÜFÉ



Ha már úgyis a görög a téma, jöjjön most egy másik görög(ös) hely : - )

Régi és ismert vásárhelyi kajálda, már tíz évvel ezelőtt is jó helynek számított az egyetemisták körében. A baj vele a nyitvatartási programja - úgy rémlik, mintha 9-17 lenne, de ez nem biztos. (Nincs kiírva a program.) Tehát (késő)esténként, amikor minden rendes egyetemista megéhezik, nem jön össze az itt-kajálás… A tulaj görög (a szájhagyomány szerint, de végülis nem olyan lényeges).

Az ajtaján levő felirat szerint hagyományos görög gyrost kínálnak. Még errrredeti görög gyrost nem ettem, így nincs meg az összehasonlítási alap, csak azt tudom, ahogy a Teremtésnél van: evett belőle és látá, hogy ez jó. Tényleg nem lehet mást kapni, csak gyrost, de abból sokfélét: marhahússal, csirkehússal, disznóhússal készültet, vegát… A kajával kapcsolatban nekem csak jó tapasztalataim vannak - friss, finom, elég nagy adag. Általában várni kell, mert többen vannak és csak egyetlen srác dolgozik, de megéri. Helyben is el lehet fogyasztani (talponálló stílusban - egy pult fut a falon és van szalvéta), vagy lá pákhet kéred és szépen becsomagolják.

Barackvirág-színű fal, görögországi fotók, kajaillat. De nem zavar, mert már amúgyis éhes vagy.

Megtalálod itt: a főtérről nyíló Bartók Béla utca elején, baloldalon, a gyógyszertár helyén nyílt kaszinóval szemben.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.59

Hozzászólások

11 megjegyzés » “El Greco”

  1. Mikic » június 4, 2008 12:05

    Barmikor, barmely oraban: The Best!!

  2. kata » június 16, 2008 00:02

    haaaat, nem egy emlitesre melto hely szerintem.
    de kiprobalom meg egyszer, usse ko! lehet hogy en emlekszem rosszul..?

  3. Annika » június 16, 2008 16:23

    A hétvégén felfedeztem, hogy Kolozsváron is van egy El Greco gyorsbüfé, pont a Studházzal szemben (van ott 3 is egymás mellett, ez a bal szélen van). És ott is jóóó a kaja! Igaz, farkaséhes voltam, de akkor is finom volt és a kiszolgálás gyors :)

  4. fidel gasztro » június 16, 2008 21:45

    Figyeljetek egy kicsit oda, emberek, mit esztek!

  5. keli » július 7, 2008 10:48

    El Greco mar tiz eve??? Ugy latszik baj van a memoriammal, oregszem … :)

  6. fidel_gasztro » július 7, 2008 20:25

    Persze, csak akkor nem El Greco néven működött. Ismerek olyan kocsmát, amely egy hajdan volt kupleráj épületében működik. Tíz éves El Grecoról beszélni olyan, mintha, azt mondanád, hogy már évtízedek óta nagy k….vák fordulnak meg az illető lokál falain belül.

  7. humm » július 10, 2008 21:22

    :)

  8. czke » augusztus 21, 2009 10:57

    tizet osszad kettovel:) igazi nepmese:P

  9. Aletta » szeptember 9, 2009 18:30

    Annika, akkor nagyon nagy mázlid volt!
    Kolozsvári egyetemisták közt ez a hely (a kolozsvári El Greco) nem épp a minőségről híres, szerintem az olajat hetente cserélik csak, és a majonézüktől nem én vagyok az egyetlen, aki napokig a WC-re költözött…

  10. humm » szeptember 10, 2009 18:14

    A kolozsvári El Greco a maga kategóriájában a legjobb. Én szeretem. Ez volt az első gyorsbüfé a városban anno…Nem azt mondom, hogy egészséges, vagy mit tudom én, hanem azt, hogy nekem spéci ha háromhavonta ilyen kajára szottyan kedvem, itt vásárolok.

  11. Annika » szeptember 10, 2009 22:58

    nem tudom, lehet, hogy mindig szerencsém volt. jó mert 24/7 és a hajnali hazabattyogáskor általában útbaesik. eddig mindig frisset és finomat ettem onnan. és mások is dícsérik. lehet, te szívtad meg véletlenül. :-??

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések