MIKA Snitel & Falafel

március 11, 2009, Bozso
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: BÜFÉ



Imádom a falafelt. Sajnos evvel nem sokan vannak így felénk, és ritka az a hely, ahol készítik. Éppen ezért ahányszor valahol falafelt látok, mindig kipróbálom. És eddig, sajnos, mindig csalódtam.

Viszont nemrég nyílott egy új hely. Kolozsváron. A Iulius Mall kajarészlegén. És, amint neve is mondja, egyik fontos terméke a falafel!!! És nem a hűtőszekrényből elővett, mikróban felmelegített típus. Hanem frissen, meleg szolgálják. Igazi helyben sütött pitában!!! És végre! Igazi falafel íze van.

De nemcsak falafel van a kínálatban, hanem a közel-keleti konyha két más remeke is: a humusz meg a sabich. Az előbbi csicseriborsóból készült paszta, amit altalában a vegetariánusok nagyon szeretnek. Utóbbi egy pita megtömve grillezett padlizsánszeletekkel, salátával, humusszal és főtt tojással.

Van még vagy négyféle rántotthús, kétféle leves, makaróni finom szósszal, amiből nem sajnálják a fűszereket, és persze falafel dögivel. És ami nagyon érdekes, hogy nem standard a szendvicsek töltete: bármilyen salátát vagy szószt lehet rájuk tenni, ha az ott van a tálalóban. Így mindenki megtalálhatja a neki ízlő kombinációt. Ja, és árban sem nagyon húzós, 12-15 lej egy menü.

Ahogy elnéztem a vasárnapi tömeget, nemcsak én vártam már azt a helyet, ahol egy igazi falafelt lehet enni… Végre! Az igazi itt van Kolozsváron. :)



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 2.78

Hozzászólások

5 megjegyzés » “MIKA Snitel & Falafel”

  1. vendeg » március 11, 2009 17:05

    kedves Bozso!
    Sajnos az oserdobol jovok;) nem tudom micsoda a falafel, lehet, hogy errefele maskent nevezik. Elmagyaraznad, hogy mibol is all pontosan?

  2. Bozso » március 11, 2009 21:20

    Kedves vendeg, ime a falafel leirasa: http://en.wikipedia.org/wiki/Falafel

    De ha kolozsvari vagy, esetleg Kolozsvaron jarsz, ajanlom probald ki eloben!

  3. KliroFeel » március 12, 2009 01:06

    Igazad wan hej.
    Nem kholozswárijas halkasson

  4. vendeg » március 14, 2009 15:32

    nalad a helyesiras helye siras

  5. kata » április 14, 2009 16:25

    Otthon többször is készítettem falafelt, most már tudom, hogy milyen kellett volna legyen. :)
    A pitás falafelt próbáltam ki; a fasírtban dominált a koriander, de volt ott meg jópár íz, szép összjátékban egymással - fokhagyma, római kömény, csípős szósz és hummus, no meg a zöldségek.. Mindez 7.5 lejért.
    Sajnáltam, hogy a többi finomságra már nem jutott hely, a sabich-ra is kíváncsi lettem volna..
    Kösz a tippet! :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések