Thalia

április 30, 2007, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KÁVÉZDA



Thalia, az örök. Több mint tíz éve itt féldeciznek a színházi előadás szünetében a féldecizők, este a helyi médiaértelmiség, csapzott hajú színészek és bohém valutaváltók talihelye. Egy kicsit eljárt felette az idő, egyremásra nyílnak a szebbnél szebb helyek, ezért érkezett meg az idei facelift, követve a Szatmárra is eljutó juppikávézda divatot, az idei arculat: Thalia bar and grill. Hoppá, ez már jól hangzik.

A festékszag még érződik, a székek vadiújak, körbenézünk, minden megvan egy sikeres kávézóhoz, lampionok, drágának tűnő berendezés, a stílus, ja az még/már nincs. Vigyázat, kedves belsőépítész alvállalkozó, a helyi színvonalhoz (lásd Crem Cafe, Serano és a korzó csilivili helyei) azért ez már kevés.

Kávé, Bitter Lemon, grillezett csirkemell és borjúfalatkák rendel, és innen már csak egy kulináris ámokfutás az egész: bocs, csak Pepsi termék van, a viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető kaják pedig közel félóra alatt érkeznek, pedig szinte üres a hely. Fehér tányér a nopardonutánzatú alátét fölött, a tányéron egy összeégetett, majd kauflandos fűszerrel nyakonszórt húsdarab, egyetlen választható köret a mirelitszalmakrumpli, nagymama csemegeuborkájával. Mindezt 55 lejért, két személyre.

Na, és így marad a Thália az évek óta bevált, utolsó opció, ha már semmi nincs nyitva. Ezért kár volt felhúzni a félereszt, azt is szürkében.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.93

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Thalia”

  1. humm » április 30, 2007 15:25

    humm…soha nem voltam nagy rajongója, asszem a kritika után sem leszek, megbízom az ízlésedben gergeliii.
    Persze a magam fél decijét én is megittam ott, mint annyian mások, mikor még ífjú voltam és bohó, és rózsaszín tülszoknyácskámban kergettem a pillangókat a réten.:)
    Komolyan nem szívesen megyek néha oda, de hova menjen az ember Szarmáron, ha már minden bezárt?
    Különben meg miért változtanának valamin igaziból, ha megvannak a törzsklienseik? Valószínű, hogy nekik így is jó…sajnos…

  2. humm » augusztus 10, 2007 12:47

    Voltam ott múlthéten. Fínoman szólva sz.r az egész, hiába újítottak fel mindent. Volt 3 fajta sör, 2 fajta cigi, a pincér a saját munkájától jobban kevés dolgot unhat a világban, á, most egy darabig megint nem megyek oda.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések