1900 Bistro

április 24, 2007, Kovacs-Bencze Balazs
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KÁVÉZDA



Az 1900 Bistro egyike azon helyeknek, amelyeket akkor fedeztem fel (elsőévesként), mikor már kezdtem megszokni a kolozsvári “nagyágyúkat” (gondolok itt a Krajczárra, Bulgakovra, Insomniára).

A külseje a maga felújított stukkóival, faragott fakeretes termopanjaival (amelyek - rengeteg kolozsvári lokállal ellentétben - nem ízléstelenek, sőt) már az első bepillantáskor megfogtak. Az étterem és bár a mai Emil Isac (Május 1.) és Constantin Daicoviciu utca sarkán található a Műszaki Egyetem főépületével szemben.

Belépve nem csalódunk. A századfordulós francia szalonra emlékeztető tér - kellemes, enyhén lilás beütésű, burgundivörös színével - nagyonis barátságos. A kissé megemelt bár és a szomszédban helyet kapó konyha teljessé teszi a bisztróérzést. A dekor is illik a századfordulós hangulathoz (sok rózsaszirom poharakban, a polcokon régi albumok, könyvek és díszes címkéjű borok, pezsgők). A bútorzat mindenfelé keményfa, és eléggé bizalomgerjesztő. Az asztalok, székek viszont… hogy is fogalmazzak: inkább funkcionális, mint dekoratív jellegűek, emellett túlságosan közel vannak egymáshoz. Mindezek mellett kifogástalan állapotban várják a vendéget: a menü és az abrosz az asztal szélével párhuzamosan helyezkedik el…

A kiszolgálás gyors, a báros gyorsan dolgozik, a pincér is, annyira, hogy hadar is. Az étlapot Konyha, illetve Bár fejezetekre osztották, és nem szegényes, inkább kissé egyoldalú, ugyanis majdnem kizárólag olasz ételeket tartalmaz a Specialitások, illetve a Desszertek rész kivételével: elégséges számú pizza, tészta, illetve saláta közül választhatunk. Italok terén viszont teljes a kínálat: mindenfajta alkoholt fogyaszthatunk és néhány kávékészítményt, ami természetesen olasz, és nem a leggyengébb fajta (pl. sima frappé 3,6 lej).

Vendégeskedésunket, étkezésünket a zene sem fogja zavarni, hangereje rendben van, hallani is lehet, közben társalogni is. Sok műfajú zene hallható (jazz, blues, swing, oldies), napközben rádió is előfordul, este nyugodtabb ritmusok (chillout, lounge, elektronikus, tango… pl. Cafe del Mar).

Mindezek mellett rettentően zavaró, hogy nincs elkülönítve nemdohányzó rész, ami egy étteremben elfogadhatatlan.

A bisztró két uniszex mellékhelyiséggel van ellátva, amelyek ragyognak, tiszták, automata illatosításúak, szappan és törlő, vécépapír is mindig van. Viszont összesen 2 négyzetméteresek, a mosdórész pedig nincs elválasztva semmivel az angolvécétől.

A lokál árpolitikáját nem merem egyetemistabarátnak nevezni, emiatt gyakran lehet külföldi szót is hallani, de a kurzussal végzett műszakis ifjak is beugorhatnak a C-klasszéba ülés előtt.

1900 Bistro: Emil Isac u.14

Saláták: 10,5-18,5 lej; pizzák: 12,5-18,5 lej; tésztafélék, spagettik: 13,5-16,5 lej; specialitások: 17-21 lej; Ursus 300 ml: 3,5 lej



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.09

Hozzászólások

2 megjegyzés » “1900 Bistro”

  1. keli » április 26, 2007 00:24

    Kifogtam (vagy melle?) itt egy kisse furcsa salatat, bar biztos csak egyszeruen izles kerdese volt, nekem nem jott be a hideg, olajtol csopogo teszta-garnela kombinacio nemi zoldsalata diszitessel … :-) de ez persze nem a konyha hibaja, csak figyelj oda, hogy mit rendelsz.

    Az arak miatt a tarsasag sajnos megeshet hogy kicsit “béemvés” … ehem. :)

  2. Ancsa » december 9, 2009 13:01

    Szia. Örülnék, és szerintem ezzel többen vagyunk így, ha az egyes vendéglők esetében szereplő árak olykor frissítésre kerülnének. Amúgy hasznos és élvezetes a blog :).

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések