Krajczár

március 29, 2007, isztom
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Helyszín: Kolozsvár szíve, Mátyás szülőháza és a Karolina tér között. Kis fa cégér jelzi az ajtót. Kinyitjuk, és a meredek lépcsőn fel. A kocsmának két szintje van: fent vagy fennebb.

Ez egy olyan hely, ahol a kolozsvári magyar diákok jól érzik magukat. Magam is gyakran járok oda, hetente egyszer-kétszer. A sör olcsó, és minden mást is elérhető áron kínálnak. A zene nem zavaró, light rock, pop, örökzöld slágerek, jazz. Sok-sok Charlie, Dire Straits stb.

Lehet itt sakkozni, táblézni és a napi újság is pulton van. Az asztalok tiszták, a kiszolgálás gyors. A felső szinten tévé is van (lehet meccset is nézni). A falakon ideiglenes kiállítások: fotók vagy képzőművészeti alkotások.

Szóval egy olyan hely, ahhol gyakran összefuthatsz ismerősökkel.

Eddig minden OK.

Csakhogy ventilláció nuku, vagy legalábbis nem működtetik. Mindig füst van, úgyhogy mehetsz haza, és tehetsz is be mindent a mosógépbe. Főleg ha csúcsforgalomban jártál ott, azaz 19-23 órakor. Egy-egy ablak azért meg van pöccintve.

A Krajczár nyitása óta járok/unk oda, még mindig, és eddig ötször jelent meg egy-egy nagyobb volumenű fogyasztás után eggyel több sör a számlán, mint amit fogyasztottunk. És tudtommal mások is panaszkodtak ilyen ügyben. Szóval oda kell figyelni, ki mennyit fogyaszt, mert van egy-két kiszolgáló, aki “mesterségesen” növeli a forgalmat.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.13

Hozzászólások

112 megjegyzés » “Krajczár”

  1. montechristo » március 29, 2007 13:05

    Elhiszem, hogy nehezebb megjegyezni, de azért kicsit fura, hogy akad olyan pincér, aki kétszer kell forduljon ahhoz, hogy kiderítse, van-e félédes vörösbor a készletben.

    Mind a két szint kinézetén sokat dobott az újrafestés, illetve az a régi trükk, hogy egyméteres magasságig sötét színű tapétával kell fedni a falat, és körbe széktámla-támadás kivédése miatt be kell lécezni a tapéta fölött (a világos színű falat összekoszolják a vendégek, meg a székkel leverik a vakolat). Viszont. Hihetetlen, hogy itt sincs fogas (vagy úgy el van dugva a sarokban, hogy nem látszik a kanyartól), a kabátok a székeket foglalják el, vagy a földet söprik. Nem hiszem, hogy olyan sokba kerülne, hogy ne tudnák megoldani.

    Füst. A kolozsvári diákkocsmák közül a legkönnyebben a Krajczár tudná megoldani a füstmentesítést, amire amúgy törvény kötelezi a vendéglátó helyeket, mert eleve adott a két légtér. Annyi kell, hogy az első szintet kinevezik nemdohányzónak (és nem fordítva, hogy alulról mind felszálljon a füst). Persze ennek anyagi hátrányai is lehetnek, de el tudom képzelni, hogy odaszoknak emiatt a nemdohányzók is törzsvendégnek.

  2. sanyi » március 29, 2007 13:30

    Az igenytelenseg netovabbja ez a kocsma. nagyon ritkan tevedek be ide. A kiszolgalok nem kedvesek, sot mindig morcosak, foleg az a szoke, aki mar reg ott van. Az also szinten levo szekek aljan az a fenyes gomb, hat mint egy ocska sooters giccsboltban. A WC hanyadek. Egy jo cucc lenne amugy, csak hat nem aldoznak ra. Izles nulla a fonokoknek.

  3. Master » március 30, 2007 08:04

    Jó ott minden, csak sok a köcsög. :) Olyan is megtörtént, hogy kocert volt és 15en ültünk egy asztalnál. Megiszok egy kólát (mindenki fogyasztott valamit) és odajön a “kedves szőke” pincércsaj és megkér, hogy ha nem fogyasztunk, akkor menjünk el az asztaltol, mert más áll. Kérdem én, hogy van törvény, hogy ha én 5 perc alatt iszom meg a kólámat, akkor kell rendeljek még egyet vagy ha egy óra alatt szopogatom el akkor ok? A másik amit utálok ott, hogy ha megiszod a cuccod(vagy még egy utolsó-legjobb kortyod van) elviszik hamar az üveget és 5 percenként kérdik, hogy még iszol-e valamit(éreztetve, hogy azé’ jó lenne inni már valamit)? A füst az brutális ott is, és néha Charlieból is elege lesz az embernek.

  4. nzl » március 30, 2007 08:14

    nagyobb volumenu fogyasztas a szamlan pofatlanul es rendszeresen megjelenik. olyan helyre ahol igy meglopjak az embert, nem jarok. igaz, hogy ha felemeled a hangod es eroszakosan fellepsz, akkor meggondoljak magukat s felajanljak, hogy anyit fizes amenyit akarsz. azert, hogy ezt a performansz elerd, elozoleg kell legyen balhed veluk.

  5. jimi » március 30, 2007 09:07

    Nono! Szerintem kicsit kemény a hangnem a pincérekkel kapcsolatban. Nekem soha nem volt bajom egyikkel sem, nem lett több vagy kevesebb sör a számlán, s nem utasítottak el soha ezért vagy azért.. A viselkedésükkel kapcsolatban annyit, hogy szerintem ôk is úgy viszonyulnak sok emberhez ahogy azok hozzuk. Errôl ennyit.
    A füst.. hát az valóban nagy néha, biztos meg lehetne oldani valahogy.. de addig is aki nem bírja haza lehet menni, vagy ki a Bükkbe a friss levegôre, nem kötelez senki hogy ott üljünk a Kancárban.
    Szerintem rendben van a korcsma, egyelôre nem tudok jobbat Kolozsváron.

  6. szb » március 30, 2007 11:07

    Fust az van, de sajnos mashol is ugyanilyen mennyisegben. A szamlakrol meg csak annyit, hogy mikor olyan italokat is megprobalnak racsempeszni, amibol egyaltalan nem fogyasztottak az asztalnal az mar tulzas. Legalabb okosan csinalnak, egy-ket sor araval, de nem 1 millioval megplusszolni!!! Es szinte minden aklalommal baj volt a szamlaval.
    Mi mar nem jarunk oda!

  7. humm » március 30, 2007 12:04

    Hát Chalieet én is unom, ha nem ő megy, akkor Zorán.
    Amúgy nincs baj szerintem azzal a hellyel. A “kedves szőke” pincérlány néha valóban elkapja az utolsó korty italodat, s ha nem vagy szemfüles nélküle maradsz.
    Persze az is igaz, hogy amilyen a mosdó…
    Engem viszont soha nem akartak becsapni, átverni, ilyenek. A másik szent tehénben annál gyakrabban. Csodálkozom, mert én komolyan azért szeretem többek közt a Krajczárt mert tisztességesek. Ahogy látom, ezzel a véleményemmel egyedül vagyok.

  8. kefiret » március 30, 2007 15:42

    pfujjj krajcár. a szőke macanak olyan arca van, hogy megsavanyodik a sör tőle. s számla pumpálás az gyakori eset. mondjuk már 1 éve nem jártam ott…de akkor az volt.

  9. Bibike » március 30, 2007 18:23

    Nem voltam soha torzsvendeg es soha nem ereztem ennek hianyat. Van aki jol erzi ott magat, eleg sokan…jimi hozzaszolasara reagalva, nagyon szomorunak es szanalmasnak tartom, hogy az az egyeduli alternativa, hogy aki nem ohajtja a mas budos fustjet szivni menjen a Bukkbe…:(( nem kellene negativan diszkriminalni azokat az embereket, akik nem cigizik szet a tudejuket, vagy nem akarnak passziv dohanyosok lenni… Szerencsere nem Kolozsvaron vagyok egyetemista…:) csak latogatoba jarok, neha elmegy…, de a jo kocsmarol egeszen mas foglamam van, mint a Krajczar…:)

  10. Rere » március 30, 2007 21:00

    Érdekesnek tartom, hogy mindenki panaszkodik a füstre. Lehet nem ez a megfelelő hely, ahova írom, de ma is például délután 3-kor voltam az angyalba. Szerintem ott egész jól el tudták különíteni a nemdohányzó termet. Mikor odamentünk a nemdohányzó üres volt. A másik két terem szinte tele. És ez nem volt másképp kb. két óra múlva sem, amikor eljöttünk onnan…

  11. hepaj » március 30, 2007 21:31

    amelett hogy bezsufoltak egy rakas asztalt tobbletbevetel remenyeben, nem lehet jarni a helysegben, a budi egy disznool (mar ha sikerul eljuttnod odaig). Fust dogivel, gusztustalan egy legkor. A kiallitasokrol ne is beszeljunk…Csak azert jartunk regebb oda hogy ismerosokkel talalkozzunk. Amint latom egy parszor mar elhangzott, a pincerek kritikan aluliak, a lopas szo szinonimaja a helyseg neve. Rendszeresen atvernek fizetesnel (nem kell hagyni, kell hivni a tulajt), azonban sajnos a tulaj keze is benne van hogy nem razza gatyaba az illetekes szemelyeket. Nem jarunk mar oda egy jo ideje, kar egy ilyen helyen levo kocsmaert. Aki lop az nem erdemli meg hogy kliense legyen!

  12. humm » március 31, 2007 12:30

    Én nem tudom, biztos velem van a baj. Mintha nem ugyanarról a kocsmáról beszélnénk. Mindenkinek ilyen katasztrófális véleménye van a Krajczárról, vagy csak azok írnak ide, akik utálják?
    Ha a hozzászólásokból kéne megítéljem, valami harmadosztályú bodegának tartanám ennek minden velejárójával.
    Nem igaz na, hogy ennyire rossz hely. Jimivel teljes mértékben egyetértek. Beleértve a Hója erdőt is. Nekem ez a hírtelen támadt antidohányos hangulat tűnik szánalmasnak. Annak idején a 60-70-es években szimbólum volt a cigi, most megint az lesz belőle csak máshogy. Én nem értem miért kell túlragozni: aki nem akar cigifüstöt szívni, ne menjen dohányzó kocsmába. Hihetetlen, hogy erre az anticigisek még nem jöttek rá, pedig ez nagyon egyszerű, nem?

  13. kefiret » március 31, 2007 17:32

    hummm. amiért egy lokálban szabad dohányozni az még nem kellene azt jelentse, hogy nulla a levőgecsere.
    voltam már olyan kocsmában ahol dohányoztak/dohányoztam és mégsem éreztem azt, hogy a szemem kimarja a füst. mondom mindenzt dohányosként.

  14. Bibike » március 31, 2007 20:59

    hummm, irtam is, hogy nem jarok:) de ettol fuggetlenul a Baratom eleg rendesen cigizik es jocskan sokat, de Ot is zavarta a fust… jah es az, hogy a ruhat, amit felveszel masnap teheted a szennyesbe, mert fustos…

  15. Tekla » március 31, 2007 22:23

    szeretem, mert szinte egy pozitív megjegyzés sincs, és mégis mindig tele van a krajcesz. én sem szeretem, a nagy füst miatt (többek között). Az Angyal a nyerő. Szerintem :)

  16. gyocs » április 2, 2007 13:05

    nekem az a velemenyem, hogy ha valakinek nem tetszik, az ne menjen oda, nem kell szekalni annyit…

  17. Bibike » április 2, 2007 16:31

    “nekem az a velemenyem, hogy ha valakinek nem tetszik, az ne menjen oda, nem kell szekalni annyit…”- szerintem meg azert van a hozzaszolasi lehetoseg, hogy elmondhassak az emberek a velemenyuket. Maskulonben sokallom a 4.00 atlagot neki… es ahogy latom az olvasoi ertekelesekbol, nem vagyok ezzel egyedul…:)

  18. isztom » április 3, 2007 09:27

    a 4 pontot a “fapados” kategoriaba adtam….

  19. humm » április 3, 2007 10:51

    igazad van Bibike:) csak ez egy idő után túl van ragozva. Minden esetre nagyon vicces, hogy olyan-amilyen az a kocsma, de erről van a legtöbb hozzászólás.
    Jó kis ingyenreklám. Ha én nem itt élnék, és látogatóba jönnék, biztos megnézném:)

  20. humm » április 3, 2007 11:01

    ja mégvalami: amikor a wc-ről beszéltek, különböztessétek meg a fenntit és a lentit. Eddig nem értettem, hogy milyen bajotok van vele, mert többnyire lenn szoktunk ülni. Az este fenn voltunk, és na…valóban hagyott kívánnivalót maga után. Viszont ne általánosítsatok, jó?

  21. nederlandse ontbijtkoek » április 4, 2007 14:24

    nem egy speci hely, de nekem bejon. kooolozsvaron innen es tul a zegyetlen hely, ahol kepes vagyok nyoooc oranal tobbet leulni egyhuzamban. de azert a megboldogult Queens-szel nem venne fel a versenyt!… hejj, otezerlejes kave, hejj, atomik, hejj, trejszudeszt, emleketek ma is milyen csodas… s ha meg emlekszik valaki a busser spinere, akit csak Karvaly Margokent emlegettunk (am Vercse Verakent is futott egy idoben a magyar queensesek koreben), es mindig mindenkit ki akart rakni, fuggetlenul attol, hogy fogyasztott-e valamit vagy sem, haha… hejj, azok voltak am a szep idok. csodbement korcsmakrol nem lehet irni? mert ha igen, irjon mar valaki a Queensrol is….

  22. timerobber » április 6, 2007 05:01

    elegge lenezitek a kocsmat. Ami valoban igaz: fust, disznool-wc, fapofa-szoke-pincerlany, szamlapumpa stb. Ami meg igazabb: full-house van. Ez egy olyan hely, ahova nem azert mesz el, mert jo a hely, hanem mert talalkozol ismerosokkel, haverokkal, olyan emberekkel, akiket esetleg nem lattal jonehany eve. Emlekszel kefiret?:)

  23. medy » április 7, 2007 16:54

    FUSTELSZIVAST!!!!

  24. humm » április 8, 2007 02:43

    hahaha:) tudom ki vagy, hogy milyen buta vagyok, hogy eddig nem jöttem rá, okké, pedig teljesen egyértelmű volt. Hahaha, jól esett, hogy homályos emlékeimbe idézted, no, ha nem előznek meg, jön kritika a Queensről is. A mottóra még emlékszel?
    Költői kérdés volt, ne válaszolj.
    Üdv neked Hollandiában, legalább, tudjuk, hol vagy.

  25. Szarumajer » április 8, 2007 23:57

    Kb egy éve nem jártam már a Krajczár fele, úgyhogy lehet ha azota előnyere változott… ;)
    A füstöt harapni lehet, pincérek non-stop savanyú uborka hangulatban és melléje szemtelenül LOPNAK. (bocs az erős kifejezésért, nem tolvajlás ez, hanem a részeg vendég megrövidítése 1-2 sör árával). Igazábol csak a májadnak kedveznek a pénztárcád rovására. Amúgy a Bulgakovban is előfordul, de nem ennyire durván. Az Angyalt nem tudom, mert ritkán jártam arrafele.
    Mit érdemes még mondani róla? Lebuj, fapados, füstös, de: központban van és oda járnak a haverok.

  26. balazs » április 10, 2007 12:47

    Nem vagyok kolozsvari (sem lakos sem diak), neha, mikor Kolozsvaron jarok (evente 5-6 alkalommal) a barataim rancigalnak, hogy menjunk mar be a Krajcarba vagy a Bulgeszba vagy az Angyalba. Oszinten, engem nagyon meglepett az, ahogyan a kolozsvari diakok a ’szintet’ leadjak. Nem is tudom elkepzelni, hogy ilyen helyekre jarjak, ahova a barataim jarkalnak Kolozsvaron. Kerlek ne ertsetek felre, nem vagyo sznob vagy nagykepu, egyszeruen csak vannak bizonyos alapveto kriteriumjaim/elvarasaim (amelyek mellesleg minden embernek meg kellene legyenek) amiknel nem szeretem lennebb adni. Ezek a helyek mind fustosek, lehet olcso a sor, de meleg, a kiszolgalas lassu, unott, egyhangu. A hely fustos, meg eselyed sincsen nem dohanyzo helyre ulni. Izlestelenek a megoldasok, kopott szekek, asztalok, falak. Elhiszem, hogy keves penzbol nagy profitot szeretnenek kicsikarni a tulajdonosok, de azert ez mar tulzas. Persze az ilyen helyek mindenhol megvannak, de hat ki is lehet oket kerulni…

  27. humm » április 11, 2007 10:57

    Erről van szó. Ki lehet kerülni…

  28. sanya » április 13, 2007 20:39

    Nem vagyok Kolozsvari hanem Varadi.Egy ismerosom ajanlotta ezt a helyet aki ott jart,nekem nagyon tetszett ez a hely.Eleg sokan is voltunk.en a cigi fustot nem vettem eszre mert mi is cigiztunk.olcso volt a sor es rendesen fizettunk.Az biztos h eleg kicsi az a hely.Ha meg megyek Kolozsvarra biztos bemegyek egy sorre.;))

  29. Bakter » április 20, 2007 18:59

    miert van az, hogy Kolozsvaron minden magyar hely ilyen vagy hasonlo? Mert erre van igeny, harmadosztalyu italmeresekre. Egy kocsma igen is legyen fustos, budos, hanyinger budival, sok reszeggel, nota`val, csunya lanyokkal es a kepek a falon le vannak sz..va! hiaba teszik ki oket a falra, meg a sakkot az asztalra, ugy is csak egy budos kocsma marad mindegyik!

  30. humm » április 23, 2007 09:45

    Grat Bakter, megmondtad a frankót.

  31. nederlandse ontbijtkoek » április 23, 2007 20:45

    Ugy latom, eleg sokan ocsaroljak a Kanczart, ezek szerint megsem csak az ilyen magyar helyekre van szukseg… En azt javaslom, Bakker, fogjatok oszve, osztan csinaljatok egy olyan helyet, ami a ti szajizetek szerint valo. Viragillat a budiban, Terez anya kepe a falon… Majd meglatod, ha odakap a varos ifjonc magyarsaga, par het mulva ugyanugy fog kinezni, mint a Kanczar, ehhe… A sakkot pedig csak hagyjak a zasztalon, e2-e4, te lepsz, Bakter…

  32. humm » április 25, 2007 09:27

    :))

  33. dolo » április 25, 2007 15:02

    nederlandse ontbijtkoek ez a beszed

  34. Bakter » április 25, 2007 16:51

    konnyen jar a szad landi, onnan ahol vagy, ott legalabb vannak olyan helyek ahova beillik a sakk. a kanczar fele helyeken pedig csak a sok sznob savanyu ertelmisegi jatszik. a kocsma nem kulturkozpont, itt nem kell azzal villogni, hogy “milyen intelligens vagyok vazee, figyi sakkozok” ne erts felre, nem a sakkot fika`zom, csak egyszeruen nem itt a helye,
    ahogy neked sem a nevedbol itelve…ehe-ehe

  35. nederlandse ontbijtkoek » április 25, 2007 20:29

    Bakker, a nyugat-europai kocsmak semmivel sem jobbak, mint a hazaiak, sot… Ha meg valaha is megalltal volna a nemet autopalyan hugyalni, pihenohelyen, ugy, ahogy kell, visszasirnad a szoke macat a Kanczarbol meg a hanyadekkal teli klotyot. A zember meg nem azer’ sakkozik, hogy intelligensebbnek latsszon, hanem valszeg azert, mert szeret sakkozni… Szivesen megmutatnam neked, milyen helyeken lehet itt, az Alfoldeken sakkozni, de gyanitom, ha a Krajczarbol orditva szaladtal ki, egy coffeeshopba be sem tenned a labad, foleg, ha meglatnad, milyen alakok szallingoznak ki beloluk… Nem, nem sznob, savanyu ertelmisegiek… ehe-ehe.

  36. Bakter » április 26, 2007 16:41

    oszinten sajnalom, hogy ilyen tapasztalataid vannak. Nem is ertem mi tart teged ott!? Ugy latszik nem ertesz meg, tul sokat olvasol a sorok kozt, nekem a K. meg az ehhez hasonlo fapados helyek bejonnek. (leszamitva a sakkot meg a festmenyeket :)) Mocskos Rockultura- mondana`d erre.

  37. Bakter » április 27, 2007 14:21

    az iwiwen bejelolt a Magyar Sakklap, nem lehet veletlen :)

  38. nederlandse ontbijtkoek » április 27, 2007 21:55

    Ja, szoval megiscsak tudsz sakkozni… A zelejen azt hittem, nem ismered a jatekot, azert kepzelsz mindenfeleket moge. Nincs azzal semmi gond, hidd el. A zember nem csak templomban szokott sakkozni, hanem neha kocsmaban is… mikor legkozelebb Kvaron jarok, meg vagy hiva par seritalra meg nehany partira abba a koszos, budos kocsmaba, hehe… udv!

  39. humm » április 30, 2007 15:33

    Engem nem hívsz meg sakkozni abba a koszos, büdös kocsmába nederlandse? Mikor jársz legközelebb K-váron?
    Nagyon tetszik ez a kis szócsata Bakterrel. Az elején sokkal rosszabb véleményem volt róla, na de látom, hogy pajti lehet ő is:)

  40. Iza Bella » április 30, 2007 17:59

    Nagyon sokat irtatok a fustrol, lopasrol, wc-rol es a pincerekrol, de nem irt senki semmit a pultosokrol.Nekem nagyon tettszik a razott haju szemuveges pultos :P Nem tudja valaki a telefonszamat?

  41. nederlandse ontbijtkoek » április 30, 2007 18:37

    Dehogynem, meghiiilak teged is, nem tuttam, hogy te is tucc sakkni… Amugy fingom sincs, mikor megyek kegkozelebb Kluzsba, annyit azonban elarulhatok, hogy kirobbano formaban vagyok, es tennap egesz este meg eccaka nyomtam a zipart ket belgaval a Heaven 69 - hoz cimezett coffeeshopban. Egy fel gramm hasis utan kicsit lelassult a jatekom, a zeredmenyre sem igen emlekszem es valszeg nem is neztem ki tul entellektuellesen, de jol ereztem magam, es ez a lenyeg, nem? :) e2-e4!

  42. Gergely Tibor » május 2, 2007 18:54

    Kedves kocsmatoltelekek… A Krajczar probalt nyujtani egy alternativat nyar utan, de az sem tartott sokat. Ahogy itt fentebb irta valaki ha jol nez ki egy magyar hely, azt hamar tonkreteszik a bator magyar legenyek. Amugy ha jol megnezitek nincs kocsma mely jobban nezne ki mint a Kr. Persze ez izles kerdese. 5 eve koptatom a magyar kocsmak uleseit, es meg SOHA nem jertam ugy, hogy “lopott” volna a pincer… Ugyhogy sztem legkozelebb mindenki nezze meg, h kivel ul egy asztalhoz, mert ha kedves tarsaitok lelepnek es ti kell fizessetek a szamlat, azert nem a pincer a hibas… Szoval annyi, hogy ondjuk ha igaz lenne…..en is meg kellett volna jarjam legalabb egyszer, nem?

  43. Gergely Tibor » május 2, 2007 19:17

    A WC-ket pedig kedves magyar ismeroseink hanyjak es sz….k le, a takaritono azert eppen orankent nem jarhat be… Amugy ha olyan hely lenne a Krajczar, nem lenne mindig tele es a rola szolo pletyo sem lenne ilyen hosszu. Kb. egy eve jarok oda barataimmal rendszeresen es olyan is volt, hogy roman felebarataink(akik messze normalisabban viselkedtek mint kedves szekely testvereink) nem tudtak beszelgetni, ugy orditottak a reszeg, viselkedni nem tudo magyar/szekely felebarataink. Bocsnat…de minket jellemez a kocsmak lapattantsaga, sot mi okozzuk azt.

  44. Bakter » május 3, 2007 14:53

    kedves Tiborc,
    ha nem vetted volna eszre ez a forum lassan nem is a Krajczrol szol, hanem rolunk akik itt pofazunk marhasagokat. Nem kell itt fikazni semilyen fajt mert nem tesz jot az egeszsegnek, ha nem akarsz kocsmamókát irány a fashion Club vagy valami hasonlo. Aki par sor utan a budi melle hugyozik es netán nótára fakad- igen- annak itt a helye!

    Landi, kosz az invitacziot! Szolj be es lenyomunk vmit.

  45. Bakter » május 3, 2007 14:55

    Humm, neked pedig csak annyit, hogy egy-ket szocsatabol nem lehet eldonteni, hogy ki kicsoda.

  46. humm » május 3, 2007 15:16

    Bakter, sajnálom, hogy félreértettél. Hogy Nederlandse ki, azt biztosan tudom, és más nem is lehet, mert szerintem csak ő képes 8 órát non-stop egy kocsmában ülni. S amúgy is, nyilvánvaló. Te pedig szimpatikus lettél a hozzáállásod miatt közben. Nem szivattalak. No, túl van tárgyalva.

  47. humm » május 3, 2007 15:17

    ja, Nederlandse, érezd magad jól, ahol vagy, persze, ez a lényeg:-)

  48. béesz » május 3, 2007 17:29

    Tisztelt disputázó közönség!
    törzsvendége vagyok a krajcárnak, de nem ez a lényeg. szerintem jó hely..ahelyett h tisztelné az ember azokat a MAGYAR fiatalokat akik KOLOZSVÁRON és nem Csikban (ahol több a manele-kocsma mint a magyar vagy legalább semleges hely) nyitottak nekünk, magyaroknak egy kocsmát…válasszuk szét akocsma és a klubb szót…mert aki sznob, az menjen a magyar klubbokba…de mi, akik olcsón akarunk megrészegedni,maradjunk csak a krajciban…MERT a bulgesz, elszállt, művész hely lett (régebb rengeteget jártunk oda), ahol ha nincs 5 versed és két novellád, h hogyan szopik jolán (lásd OJD), akkor nem vagy ember…
    maradjunk a krajcárnál..
    Füst? van…hol nincs? de van nemdohányzó, tessék oda ülni!ha meg vaegy haverod cigizik, akkor ajánld fel neki, h odaüljetek, kiváncsi vagyok a válaszára..Ja, az a légkondiszerű azé nem müködik, me egy drága sorstársunk ugy döntött kell neki a távirányitó :))
    Pincérek? ez jó pont..tényleg van ilyen is olyan is, velem egyiknek sincs semmi baja..igaz, én nem állok a 30 baniért egy fél órát a kasszánál, mert ittam 11,7 RONra…mint egyes kollegák…azt is meg kell jegyezni, h ha a 30 banit sajnáljuk tőlük, akkor talán bennünk van a baj..peeersze,mindneki erre rávághatja, h van fizetésük. Dolgozz te napi 13-14 órát azért a pénzért! szóval ne magunkat sajnáljuk, hanem inkább köszönjük, meg h odajön, s megkérdi, h kérünk-e még valamit!!! s ha te tiszteled azt a pincért, ő is fog téged tisztelni! ez biztos!
    LOPÁS??? lopás…durva szó…ti,akiknek annyiszor volt sör plusszba irva, szolnátopk, ha lemaradna egy sör? vagy kávé? neeeeeeeeeeem..kuncognátok, h hu be jó, maradt egy kis töbletetek! DE kérdem én..hol annak a pincérnek a nyeresége, mert az be van ütve a kasszába! azt a pénzt ő le kell adja! s hülye kell legyen az a pincér, amelyik a borravalójával játszik, csak hogy a fönökének több bevételt csináljon…
    habár érdekes..az én számlám is mindig rendben volt… vajon miérT? lehet h a 7ik sör után nem mindneki emlékszik, h mennyit ivott?
    s még egy pont…a WC…
    a WC sosem a tulajt, vagy a lokált karakterizálja, hanem a KLIENST. sajnos. mert az a WC tiszta, ha nem is virágillatu, de tiszta napközben..mikor beindul az esti alkoholizálás,akkor tényleg olyan mint a hányinger… s miérT? mert ordibálnánk, ha a pincér a megrendelt csapoltsörünket fél óráig mind hozná, mert kell takaritson.. vagy miután a “tiszta” kezeivel kijön a frisdsen takaritott budiból, a kávéscsészét fogdossa, amiből én kávézni szoktam… ide még egy apró kitérő..mikor egyik kedves kocsmatársunk ugy döntött megmutatja mit vacsorázott, s kirakta a kagylóba, hátha megjön másnak is a kedve, el lett takaritva… nem let kidomesztozova meg surolva meg mindne, de el lett takaritva.. s ez a legnagyobb rohangálás közepette..
    egy szó mint száz, nem rossz hely a krajcár..örüljünk, h van hol összefussunk a barátainkkal, ahol nem kell a barosan-de-barosan meg ám mércsédészshidusmánjra igyuk a sörünket…
    akinek nem tetszik? ahogy jimmi mondja: irány a bükk. vagy nyisson uj kocsmát…még elférne kolozsváron vagy 2 simán…
    bocsánat a szokimondásomért, de én is szorakoztatóiparban dolgozom, nem kocsmában-hanem klubban, ahova állitolag szinvonalasabb emberek járnak- de ott is ugyanolyan…sőt…néha aki véleményt formál, gondoljon bele, milyen is a pincér élete, a bárosd élete, aki elősegiti, h jól érezzük magunkat..
    további jó kocsmázást! találkozunk egy kávé mellett a krajcárban?

  49. Vivu » május 3, 2007 19:09

    jó kis kritikák és észrevételek - ettől lesz a Krajczi MÉG JOBB :p
    és a szegőléc is dícséretes, és van krajczis gyufám is

    Krajczar - I’m lovin’ it :D

  50. Luki » május 3, 2007 19:18

    Ami a helyet illeti, egyszer voltam .. nem jött be, a társaság kétes, a sör drága s kiszáradt a szám, amig kihozták ! Többet se megyek oda ..

    P.S: béesz … Te miket beszélsz?? Hogy lehet ilyen elementárisan buta beszólást összehozni, gondolok itt a csíki manelekocsmákra .. Miiivaaan?? Nevezz meg legalább egyet ember!!

  51. Bakter » május 4, 2007 00:23

    béesz! Lehet, hogy mégis jobb lett volna a Bulgeszben maradnod novellat irni es nem vadaskodni’

  52. Bakter » május 4, 2007 00:25

    moderatornak meg, hogy nyugodtan bemehetett volna, hisz volt mar durvabb is

  53. béesz » május 4, 2007 00:56

    bakter: pontosan is milyen vádakra gondolsZ?
    s kösz, nem kérek a novellákból..szeretek olvasni, de ez még nem jelenti azt,h isteniteni fogom azt,aki irja..ügyes. s ezzel pont.
    figyu: én önszántamból s minden kocsmához-pincérhez-wchez közel álló ok nélkül mondtam le a bulgeszről, BIZONYOS kliensek miatt.. személy szerint a HELY tetszik… de ahogy az én kis fogyasztásom nélkül nagyon jól megvan a bulgesz, ugy az egyes méltatlankodó kollegák nélkül is megvan a krajcár, s bármelyik kocsma..arra probáltam felnyitni a szemeteket, h sehol sem a kocsma mint épület, helység, illetve hasonló tényezők a meghatározóak..hanem biza sokat nyom a latba a kliens is…s ne abba köss beel, h elmondtam a véleményemet,h ÉN miért nem járok a bulgeszbe, hanem a többibe találj kivetnivalót… itt a kocsmáról van szó,nem rólad, s rólam… mivel sokat szapultátok, megvédtem.s jogos, valós érvekkel…ezekkel szállj szembe, ne az ÉN izlésemmel vagy TE izléseddel.. ha izlés kell,menj el az Oscarba..vagy a DIeselbe..vagy a Snagovba .. kinek mi kell…
    olyan nehéz objektivnek lenni? ugye nem? s az objektivitás UTÁN mindnekinek a véleményének s saját érzésének helyet adok…s szerintem nem egyedül vagyok ezzel..
    moderátor: kiváncsi vagyok,mit irt enkem,ami nem mehetett be…

  54. béesz » május 4, 2007 01:02

    kedves Luki…
    nemtudom, h melyik sört drágállod, s mihez képest… mert központi fekvésű kocsmához képest normális szintet tartanak… nemcsak a krajcár..de a bulgesz is meg az angyal is…ha meg tudsz olcsobbat, szolj, menjek én is oda :D szivesen megyek uj helyekre…
    ha pedig az éjjel-nappalihoz viszonyitod, ami a grigoi buszmegállóban van, … inkább nem mondom..
    csik? manele kocsma? bocs, nem tudok neveket..a Petőfi utcán végigsétálva most tavasszal, március 15. környékén 3 helyről hallottam ilyen zenét kiszrödni…az egyik egész az aljában van, frissen nyilhatott, a másik szinte a Tilos fölött, a harmadik valahol középtájt, épp egy fatákolmányt raktak össze elötte… de nem érted a lényeget…ami annyi, h minden tisztelet azoknak a kocsmáknak, s nemcsak a Krajczárnak, akik amikor megnyiltak felvállalták igy vagy ugy azt, h a magyar egyetemistáknak nyiltak..ebben a városban,ahol én kaptam ki az utcán azért mert magyar voltam…
    várom OBJEKTIV észrevételeidet továbbra is

  55. DaffyDuck » május 4, 2007 12:45

    Béesz.Ennel jobban nem is lehetett volna megfogalmazni a dolgokat. Es szerintem a kolozsvari magyar kavezok/kocsmak kozul csakis a Krajczar lehety a legnepszerubb, egyebbkent nem letezne ilen sok hozzaszolas

  56. Lulu » május 4, 2007 13:20

    Szerintem a Krajczar az Angyalkakkal egyutt a legundoritobb hely Kolozsvaron.
    A hely izlestelnul es olcson van berendezve. Az egeszre az igenytelenseg jellemzo es aki oda jar szerintem az is ugyanannyira igenytelen mint a hely. Ha az ember olcso sort akar akkor ott a Metro. Egy ilyen helynek nem a belvarosban van a helye. Foleg most hogy setalozona lett, ezen a kornyeken inkebb igenyes heleyk kene legyenek. Nem azt mondom hogy Diesel fajta sznob helyek, de azert egy minimalis civilizatio fok elmenne.
    Akik meg azt mondjak hogy aki nem birja a fustot az menjen haza… Szerintem nincs is mit erre mondani, olyan szintu bunkosagrol aruskodik, hogy nem is kene reszletezni.
    Szerintem az hogy egy hely a magyaroknak szol az nem kene azt jelentse hogy ugyanakkor igenytelen es lepattant kell legyen, mert ezzel azt kockaztatjuk hogy a magyarokat ezekkel a fogalmakkal azonositjak. (Mar hallottam ilyanfajta megjegyzeseket)
    Na mindegy ez van, ugy is lessz egy retek akinek ez igy pont jo es megfelel, kar hogy koztunk magyarok kozott is…

  57. Gergely Tibor » május 4, 2007 14:13

    Béesz, nem ismerlek(bar sosem lehet tudni), de gratula! Tetszik a hozzaszolasod! Ha nehany joembernek, itt a vitaban lenne egy kis sutnivaloja es felretennek a makacssagukat meg szemelyes frusztraciojukat, be kene lassak, NAGY igazad van!! Ha igy szolitanak barataid is (Béesz), akkor egyszer talan felismerlek es iszunk egy finom sort ebben a kritikan aluli Krajczarban!:)

  58. Gergely Tibor » május 4, 2007 14:23

    Bakter, elnezest kerek toled amiert rosszul allok a humorerzekemmel, de amit itt latok fentebb, az nem kocsmamoka(csak egy nagyon kis resze), hanem valami egeszen mas…. Amugy reszben egyetertek hozzaszolasaiddal!
    Jo idotoltest mindenkinek minden kocsmaban!;)

    P.S. MESSZE alljon tolem a faji megkulonboztetes, meg az altalanositasok, de…… sajnos tenyekrol beszelek… Szamtalan tenyrol. Akinek nem inge ne vegye magara. Annyi, h nem szeretek szegyenkezni azert mert magyar vagyok, de sajnos egyesek miatt muszaj…

  59. Luki » május 4, 2007 16:06

    béesz: Nos, mivel nem vagyok kolozsvári diák, ezért jobb helyet nem tudok mondani … Egyszer a haverokkal elvittek ide, s vártunk vagy félórát egy sörre, ami szerintem ezen a szinten megengedhetetlen! Közben meg valami drogozott öngyilkosjelölt ült le az asztalunkhoz, s csak sokadik beszólásom után volt pofája felállni.
    Szeredai lévén talán csíkit ittam, de azt tudom, hogy az általam szokott árakra jó 20%al rávert..Azt mondjuk megértem hogy központ.
    Ami viszont szeredát illeti. Nemtudom te honnan származol, de egy más közegből, abban teljesen biztos vagyok.
    Annyira tudok objektiv lenni, amennyire te a Krajczárral kapcsolatban, nyílván szülővárosomról van szó.
    Ez a március 15.ei dátummal nem tudom próbáltál valamit érzékeltetni?? Csakmert ennek semmi köze az egészhez. Ami tény: a megye lakossága 87,6%ban magyar, a városé is +85%, s ez nem Kolozsvár, ami a magyar-román “barátságot” illeti.. itt olyan még nem volt h megverik az embert, ha magyarul beszél.. a fordítottját is kétlem. Ami meg az említett helyeket illeti .. háát, minimum kételkedek. Az első talán a hokiklub lehetett, amit lefoglalt egy román csoport.. a 2. a vigadó, ami egy ritka sallang hely, ahova ha nem muszáj nem jár a civilizált ember.. a 3. meg talán esperance/insomnia .. itt is elképzelhetetlennek tartom a dolgot !!! Úgyhogy ha te biztos vagy a dolgodban, az egy banálisan nagy véletlen lehetett ..
    Bár amióta megkezdtem az egyetemet, ritkán vagyok otthon, de kizárt, hogy ekkora “változáson” esne át a város .. sőőt, lehetetlen .. azért mégiscsak szeredáról van szó!
    Remélem eléggé objektív+meggyőző voltam.

  60. beesz » május 4, 2007 17:33

    luki: nem volt célzás a március 15,csak pontosan akartam behatárolni az időpontot. 34359 magyarra jut 7274 magyar (2002es népszámlálás szerint) szóval az nem 85%+ ez csak pontositás… az első jhely nem a hokiklub volt, hanem a tilos oldalán lejjebb…de nem ez a lényeg… a csiki sőr ára pedig kb 3 RON. az meg nem ár… most a 20 %kal olcsobban az 2,7 ha jól számolok…s mivel már lassan nem a krajcárról szól, megsugom neked, h Csikban a taps téren vertek meg két magyar srácot románok…az ujság is sokat cikkezett róla… szóval ott is verik a magyarokat…ez 2001 körül volt… de pont a hires román-magyar barátság miatt ahelyett h szapuljuk egymást, szapuljuk a román kocsmákat…elvégre kolozsvárona központ mai napig magyar tulajdonban van 95 száézalékban..utána lehet nézni… maradjunk abban, h mindneki vigye a pénzét magyar kocsmába, mindegy melyikbe, izlések és pofonok..de ne kezdjük a románokat gazdagitani…és sajnálom azt a tényt, h szereda sülyed magyar lakosság szempontjából, ezt szívből sajnálom… de szerintem nem vagyok az első, aki rengeteg románnal találkozott ott…ne haragudjatok, csikiak.

  61. beesz » május 4, 2007 17:41

    lulu: mér csak az angyalokat s a krajcárt szapulod berendezés szempontjából? s kérdjek tőpled valamit..az egyszerűség az feltétlenül igénytelenséget jelent? nem gondolod,h néha a kliensek miatt pattan le egy hely? van erre még példa…én a berendezésben kivetnivalót nem találok… nem bőrpuffok s üvegasztalok, de a célomnak tökéletesen megfelel..éspedig h kikérjem a kávém és a ólám vagy a stejar sörömet…s el is fogyasszam ülve, s asztalnál..hova több igény? vajon a diesel az aranylapoktól igényesebb? amik a plafonon vannak? vagy az Choclate a kis monitorjaitól? nem… nalátod…talán mosdjunk meg mielött bemegyünk a “központba” akkár krajcárba akkárnem, s öltözzünk fel decensen, s már rögtön nő a helynek az igényessége - akinek nem inge ne vegye magára, de akié, az gyorsan öltözzön fel! s itt nem arról szól, h mi magyarok igénytelenebbek vagyunk mint ittragadt idegen sorstársaink, hanem nem figyelünk oda magunkra.

  62. beesz » május 4, 2007 17:43

    GYergely vagy Tibor: biztos megtalálsz, ha akarsz, ha nem kinyomozlak én…de mi lenne ha nem egymást szapulnánk emberek? s csináljuk az egészen ugy, h nöjjön az igényessége a helynek?

  63. béesz » május 4, 2007 18:31

    nem tudom miért, de kivetnivaló volt a szövegemben..egyszerű…a Krajcár elég jól van berendezve..nem luxus, de nem igénytelen sem..az egyszerűség még nem igénytelenség…talán a kliensek teszik igénytelenné? néha mosdjunk meg mielött kimegyünk kocsmázni…s öltözzünk fel rendesen tisztán…-akinek nem inge, ne vegye magára…
    s viselkedjünk…s rögtön egy fokkal igényesebb lesz a hely…

  64. béesz » május 4, 2007 18:37

    Luki: nem csikról szól az egész…nézd meg lécci a népszámlálási adatokat, s pontosits…ja, s ott is vertek meg magyarokat.. a tapstéren…2001ben…nappal..mindneki csak állt s nézte:(
    az egész arról szól, h mi magyarok, inkább a magyarnak adjuka a pénzünket, ne másnak..mindegy melyik kocsmában…s tegyük MI igényesebbé őket, ahova büszkén mehetünk azután…könnyü mocskot dobni a szomszédra..dögöljön meg az ő tehene..

  65. mese » május 4, 2007 18:43

    Hajrá Krajcár!! Nem jártam ott, sajnos, de ennél jobb ingyen reklámot el sem tudok képzelni. Egy autobusznyi fiatal indul a napokban egy városból,- ismerjük meg szép hazánkat akció- és engedtessék meg nekünk csoró halandóknak, hogy a krajcárjainkat a Krajcárban költsük el. Igérjük, hogy mindenki megkapta a szülői háztól a szükséges illemet: tartja a mértéket a piánál, tud viselkedni, és mit ad isten, a mellékhelységet is tudja használni. Béesz gratu, van egy söröd (csakis 1 P) ha találkozunk és ha megismerkedünk:))) Apropóóóó: Krajcár: Kráj, az király, nem???, a cár, az is uralkodó: TEHÁT: király hely, és uralkodj!!!!

  66. beesz » május 4, 2007 19:04

    érdekes…

  67. Bakter » május 4, 2007 23:26

    mi ez a magyar-magyar rizsa, ne a kocsmaban magyarkoggyatok emberek! Ekkora bodult marhasagot! “Ha` magyarok vagyunk nem!?” -reszeg fazon szajabol-ez jut az eszembe errol amit mondtok. Szerinted meik kocsma tulajdonosa nem sz..ra le magasrol, hogy ki(milyen nemzet) jar oda amig a megengedett decibel alatt uvolt s kolti a penzet. Ne mondja senki nekem, hogy nincs elet a halal utan!

    Beesz- ujra nem kell meglepodnom, hogy nem birtad a novellakat, hisz az en egyszeru kommentarombol nem tudtad leszurni a lenyeget. Inkabb meg kene tanulni olvasni! :D

  68. nederlandse ontbijtkoek » május 5, 2007 03:10

    Allat, ennyi megjegyzest, kiralysag! A Krajczar viszi a palmat! Ha nem igy lett volna, ezentul az Agapeba jarnek masokon rohogni…

  69. mese » május 5, 2007 08:11

    Kezdjunk csak neki masodszor is, mert ugylatszik a tegnapi hozzaszolas elakadt> lenyeg: Kraj= kiraly, car, az is uralkodo, tehat: Nomen est omen… Kiraly hely, es uralkodj!!!

  70. béesz » május 5, 2007 12:05

    bakter,bakter..nem mondtam,h a tulajdonost nagyon is érdekelné, h milyen nemzetiségű emberke költi a pénzét a kocsmájában…de kérdem én..ha tényleg abszolut mindegy lenne neki…törekedne arra, hogy magyar alkalmazottak legyenek? szolna magyar zene?
    s abszolut nem magyar rizsa…s nem részeg bekiabálásként kéne venni, ahogyan te irtad, h -há magyarok vagyunk, nem? - hanem végre fel kéne ébrednünk, mert ezer év óta ma magyar csak a magyart szapulja…ideje lenne kicsit összefogni…
    s az én olvasottságom köszöni szépen, jól van, s nem fogok átmenni azért a bulgeszeb novellát irni :P

  71. béesz » május 5, 2007 12:22

    arra kiváncsi lennék melyik beszólásomat miért cenzurázta ki a moderátor…mert volt 2, amelyikben SEMMI kivetnivaló nem volt..nem lehetne egy rövid levélben megokolni? ugyebár az emilcimünk ott van…

  72. HeapOverflow » május 6, 2007 16:15

    Tisztelt Transindex !

    A Hozzászólások kategóriát 2 részre kellene osztani…
    - egyiket, a valóban a kocsmát minősítőknek
    - másikat pedig, a veszekedőknek, viaskodóknak…

    Mert itt már tényleg csak egyre ritkábban esik szó a kocsmáról…
    Amúgy meg a többit is vicces elolvasni, csak nem mindenki arra vágyik, hogy a csipkelődést olvassa…
    Én speciel élveztem…

    Köszi !

  73. nederlandse ontbijtkoek » május 6, 2007 18:08

    a “kiraly” a szlav “kral”-bol szarmazik, es valszeg azert kerult be a magyar nyelvbe, mert nem volt szavunk a “koronas fore”. ezert javaslom, ha valamit naccerunek talalunk, ezentul ne kiralyozzunk, hanem igenis vallaljuk fel azt, hogy erdelyiek vagyunk (mint Tamas Gabor!!), es mondjuk azt, hogy “fejedelem!” (kooolozsvariaknak “feeejedelem”). ugy legyen!

  74. The Tooth Fairy » május 6, 2007 19:43

    csak annyit mondhatok,hogy akinek nem tetszik a krajczar,NE jarjon oda inni,aki igenyesebb helyet akar annark van penze azt jelenti, ha van penzed menj olyan helyere ahol 3 sor van a menube es a legolcsobb 6 lej,ha meg nem vannak olyan helyek ahol jol erzed magad a baratokkal es nem hagyod ott fel fizetesedet(akinek van).Senki sincs kotelezve hogy menjen a krajczarba vagy az angyalokba,otthon is lehet ulni.

  75. mese » május 6, 2007 21:15

    :))) erdélyiek vagyunk, felvállaljuk, és a társunkat is innen keressük, mint Tamás Gábor. Fejedelmi….

  76. Transindex » május 7, 2007 10:12

    Kedves hozzászólók,
    a megjegyzések figyelése nem a nap 24 órájában történik, ezért ha valakinek nem jelenik meg azonnal a szövege, nem feltétlenül azt jelenti, hogy kimoderáltuk. ugyanakkor az utólagos moderáció jogát is fenntartjuk, tehát ha már fent van egy megjegyzés, az utólag, ha a szerkesztőség úgy dönt, lekerülhet.
    “a kulturált vita lehetőségét felszámoló szövegek” meghatározás eléggé tág értelmezési keretet biztosít a moderátornak. ebben a tekintetben eddig eléggé engedékenyek voltunk; a politikai inkorrektség klasszikus esetein (rasszista, homofób, különösen trágár és sértő megfogalmazásokon) kívül mindent felengedtünk. A Krajczár esetében azonban valóban kritikus szintet ütött meg az offtopik hozzászólások aránya, ezért a továbbiakban arra kérünk mindenkit, mondanivalóját korlátozza a kocsmával kapcsolatos véleményére.

  77. HeapOverflow » május 7, 2007 11:43

    Üdv !

    Csak annyit szeretnék az egészhez hozzátenni, hogy akárhogy is szidják egyesek… olyan a Krajczár meg a Bulgakov mint a RATUC… szidjuk, szidjuk de nem tudnának sokan meglenni nélküle, és én nem fogok még 10 hozzászóláson keresztül vitatkozni ezen…
    Ez van punktum.
    Vegyük pl., hogy találkozik egy magyar egyetemista kis csoport a “Matyi lova farkánál…” ugye ez ismerős! Az esetek 80-90%-ban a Krajczár vagy Bulgakov felé fognak elindulni kocsmázni, vagy megnézni, hogy esetleg nincs-e ott valami haver, ha meg nincs hely akkor a másik hely felé.
    Persze az igényeink egyre nagyobbak, nyílván jobb lenne ez, meg az… hát ez jutott, fogadjuk el!
    Hátha elolvassa a kritikákat egy “patron” és még fejleszt egy kicsit.

    Köszönöm a lehetőséget !

  78. Kovacs Janos » május 7, 2007 17:23

    En nem ertem ezt a sok ellensegeskedest… hat magyarok vagyunk mindd, v nem? Egy mindenkiert, mindenki egyert, es ez a legfontosabb, hat nem?
    Vegyuk peldaul a Kinaiakat… en szeretem a Kinaiakat…

  79. nederlandse ontbijtkoek » május 8, 2007 01:06

    A patronok mooogyorot esznek a pultnal tee, nincs nekijek idejek kommenteket olvasni, teee. Amugy meg nem is biztos, hogy tudnak olvasni, tee…

  80. béesz » május 8, 2007 17:00

    teeeeee nem a helyen kéne fejleszteni teeeeeeeee hanem a klienseken teeeeeee
    a tegnap is két sorstársunk rámtört a wc-n s a kagylóbapisiltek, me nem birták kivárni a sorukat teeeeeeeeee! nyet kultura!!

  81. nederlandse ontbijtkoek » május 8, 2007 19:13

    “Doamne, cata dujmanie…” (Carmen Serban)

  82. béesz » május 9, 2007 15:40

    Ja, az én söröm nem savanyodott meg a szökénel:D

  83. Bakter » május 9, 2007 17:39

    Amugy fel lehet venni a Magyar vagyok nem nudista polokat, a nagymagyarorszag meda`lt vagy kulcstartot, arpadsavot tetovaltatni es kozben a szekely himnusz alatt megkerdezni “Ha` mi ez?” -hogy-hogy, nem ismered?-kerdi a tarsa- erre o: “Ha` honnan tuggyam, nem ismerem a Republikot!

    Szal vannak ilyen nagy magyarok is. Nem is akarmilyen pozicioban.

  84. Gergely Tibor » május 9, 2007 18:47

    Egyem a lelketeket.. Mennyi rosszindulat van bennunk… Sztem hivjunk meg minden hozzaszolot es szervezzunk egy kocsmabalhet!!! Oszt torjuk ossze az osszes magyar kocsmat/kavezot. :)))

  85. nederlandse ontbijtkoek » május 9, 2007 20:21

    Vegre egy ertelmes otlet! Mondjuk, zavarjuk le az esemenyt a nepszavazas napjan, hogy aztan rafoghassuk a romanokra, igy mindenki jol jar, mi is meg a Krajczar is. Ha kell, Strasbourgig megyunk! S ha ott elkapjuk Malina Hedviget, ot is elnaspangoljuk…

  86. Gergely Tibor » május 10, 2007 11:19

    :)))))

  87. DaffyDuck » május 10, 2007 14:25

    Kovacs Janos: Mi van a kinaiakkal?

  88. humm » május 11, 2007 20:17

    no, kinek kellett a csapos telefonszama?:)

  89. Iza Bella » május 12, 2007 18:02

    Nekem!!!!

  90. béesz » május 14, 2007 08:23

    egy sörért leadom :D

  91. Kommün » május 15, 2007 16:27

    Nagyon jó a zene általában, de néha egy picit vidámabbat is lehetne tenni…van olyan stilus, ami találna a helyszinnel, de nem depresszios….
    vidám ember gyorsabban iszik, mint a buskomor…s néha a hegedűszólók az ember agyára mennek

  92. Bakter » május 16, 2007 10:49

    osztom a Kommün véleményét, a zene tényleg sokszor az ember agyára megy a folytonos ismétlések, az ötletszegénység, a sovány repertoár miatt.
    Borzasztóan igénytelen! Leszámítva néhány percet mondjuk egy 6 orás időtartamból, azt viszont azért unom meg mert mindíg ugyanaz a pár jo korong forog.
    Pedig aztán már arra sem lehet fogni, hogy manapság nincs választék.
    Annak az embernek aki egyszer-kétszer betéved egy évben annak jónak tűnhet de aki majdnem naponta megfordul annak az agyára megy.
    Ez nagyon nagy érdektelenséget, hozzánemértést, nagyképüséget tükröz a patronok részéröl.

  93. Kommün » május 16, 2007 17:39

    nem hiszem h osztod a véleményemet, bakter….én csak kimondottan egy pár számról beszélek…s amiért nem “törödnek” h uj zenét hozzanak be, az nem nagyképüek…hm..én járok a Crema-ba is… ott is ugyanaz a zene megy mindig…

  94. nederlandse ontbijtkoek » május 16, 2007 19:41

    Ja,a magyar zene nem tul gazdag, de nem csak Zoranbol meg Deakbillbol all… Az utobbi evek termese meg teljesen hianyzik a repertoarbol, neha lehet egy-ket Ghymes-notat hallani, de annyi. Ha mar magyar zene, hol van a Quimby, hol van a Kaukazus, Eleven Hold, Amorf Ordogok satobbi? S ha meg leragadtak a nyolcvanas eveknel, akkor is a Bikinirol, Eddarol meg vagy 80 egyeb zenekarrol teljesen megfeledkeztek. Nem artana kicsit felturbozni azt a playlistet, rengeteg jo zene van, amivel a Krajczar koszonoviszonyban sincs, es nem csak a Bikini-fele borgatyas keservesekrol beszelek… Van jo magyar jazz is, otletes es uj zenek… Zoran meg mehetne mar a p*csaba.

  95. Gergely Tibor » május 17, 2007 15:43

    Igy van, lehetne a zene valtozatosabb. Nekem amugy nagyon tetszik a Krajczar zenestilusa, de lehetne valtozatosabb…. Sztem az izlesukkel SEMMI baj, inkabb hanyagsag.
    De nederlandse…..ha Bikinit, Amorf ordogoket vagy Eddat hallanek ott, lehet kiszaladnek. Quimby viszont mar nem egyszer szolt a Krajcziban.

  96. Kommün » május 17, 2007 17:27

    mi lenne ha azok, aki valamennyire értenek a zenéhez, ottfelejtenének egy-egy CDt valami jó kocsmázó zenével?mennyi egy CD? 0,7 RON? ha nyitott a vezetőség, én biztos beviszek egyet

  97. DaffyDuck » május 18, 2007 10:49

    Ez tenyleg nem rossz otlet Kommün!Lehet rajonnek a talajdonosok is, hogy Zoranon meg Charlien kivul mas szerzok is leteznek.Elvegre olyan zene kene fusson a geprol ami a vendegeknek tettszik.

  98. nederlandse ontbijtkoek » május 18, 2007 18:45

    Na, legyen mar 100 megjegyzes! Meg ketten szoljatok hezza. Ezzel tortenelmet fogunk irni, nem vicc…

  99. Kommün » május 18, 2007 19:37

    99nek is azt irom, h jó hely :D

  100. 100 » május 23, 2007 12:10

    járnak a krajczárba kínaiak??????mi szívesen látnánk őket :D

  101. nederlandse ontbijtkoek » május 23, 2007 23:57

    Allat, megvan a szazadik is! Ezzel felallitottuk a bloodymary.ro hanyatlo tortenetenek egyik rekordjat. Habar semmi kozom a bloodymary-hez, koszonom mindenkinek, aki neha beugrott ide hulyesegeket irni ossze meg vissza (mint jomagam is, ehhe). Jovore, veletek, ugyanitt… Dehogyis, estenkent veletek a Krajczarban. Udv!!

  102. humm » május 29, 2007 15:19

    hova mész ned? Nehogy megint eltünj nekem.

  103. viola » június 3, 2007 19:47

    A kritikával egyet értek, sőt, nem hiszem, hogy olyan durva lenne a zenei dolog, én már mentem a pulthoz zenét kérni, s tettek is, tehát készségesnek készségesek.

    Ami nem tetszik, az az esténkénti hangzavar(ami, persze, tudom, elkerülhetetlen, adódik a nagy térből).

    A pincérekről meg annyit, hogy nem tudom, nekem még nem írtak fel semmit plusszba s ha jól értem, mostanában kezdenek az ilyesfajta hírek felröppeni…
    Ezt leszámítva pedig szerintem mindenki próbáljon meg esténként egy ilyen helyen dolgozni, s végig vigyorogni. Na, kinek sikerült?

  104. Mes » március 28, 2008 12:25

    Milyen finnyásak a mai fiatalok.
    Én szeretem a Krajczárt.
    Ja, a füstről pedig: minden nem dohányzó panaszkodik a füstre. Akkor miért van az, hogy a nem dohányzók akkor is a dohányzók közé jönnek, ha senki nem hívja őket? (Példa: Van egy társaság, mindenki ismer mindenkit, kikötik, hogya nem dohányzók miatt a szobában nem szabad cigizni. Az összes dohányzó kimegy a konyhába, 10 perc múlva a nem dohányzók is mind a konyhában ülnek. Miért, ha utálják a cigifüstöt?)

  105. Akoshuggah » november 6, 2008 22:31

    Én nagyon jól éreztem magam a Krajczárban! Dohányzó vagyok, tehát a füst nem zavart. A kiszolgálást teljesen vendégbarátnak éreztem, sőt!

    Az olyan dolgokat, mint mufurcság a pincér részéről olyan dolognak tartom, hogy “nem mindig van mindenkinek jókedve, mégha feladata is”. Nem tudhatod, hogy előtted 5 perccel ki borította ki a bilit nála. Lehet, hogy még nem volt ideje visszaállni a normál kerékvágásba. Van ilyen, emberből van ő is. Minden tiszteletem a pultosoké - aki nem állt a pult kiszolgálói oldalán, annak fogalma sincs arról, hogy mennyire nehéz.

    A túlszámlázásról nincs véleményem, mert nem tapasztaltam…

    Nekem szimplán csak jó érzés volt betérni oda, ahol értik azt, ha azt mondom “egy üveg Temesvárit szeretnék”.

    Hajrá Krajczár!

  106. humm » november 12, 2008 00:46

    Hát nekem volt túlszámlázással bajom. Aztán mikor kiderült, hogy a pincér “tévedett”, még ő volt megsértődve, hogy nahát, miért kell így felháborodni s hisztizni.
    Én régebb nagyon szerettem, utána lehet nézni a kommenteknél. Már nem szeressem. Vagy én változtam meg vagy a Krajczár vagy mindketten:)

  107. nick » január 9, 2009 12:57

    Erdeklodnek, mi tortent a Krajczarral? Bizonyos hirekbol hallom, hogy levan vagva villany, gaz? Nagy gaz lehet , hogy ha ez igy igaz!

  108. mumu » március 13, 2009 12:30

    ha jon a hideg, ne fejesd otthon a subat , mert ha a fent nincs hely es feltetlenul feljebb akarsz ulni, lefagy a segged is, igy vagy hipodermiaba vagy fustmergezesbe mesz haza. :)

  109. Albi » május 20, 2009 23:43

    Sziasztok!

    Azon kivul, hogy a Krajczar Kolozsvar leghiresebb magyar kocsmaja, csak annyit fuznek a bejegyzeshez, hogy egyaltalan nem olcso a pia a tobbi magyar kocsma viszonylataban. Es eleg gyakran elofordul, hogy a borravalot leszedik, kerdezes nelkul (nem kis osszeget neha!).
    Ennyi. Inkabb jarok a Corvinusba vagy a Heltaiba.

  110. elli » szeptember 1, 2010 00:14

    a Corvinusba…ahol legalabb 20 percet kell varni a kiszolgalasra? Faxa

  111. m » szeptember 6, 2010 09:53

    @Albi

    honnan szeded, hogy a Krajczár Kolozsvár leghíresebb magyar kocsmája?

  112. Pisti » november 13, 2013 15:45

    Ez a kocsma ténleg eléggé benne van a kolozsvári magyar egyetemista köztudatban. A székelyföldieknek meg pláne, mert van Hargita, ami eléggé ritka. Én viszont megmondom őszintén, nem kedvelem. A pincérek ténleg eléggé kretének, a báros csávót kifejezetten utálom. Volt olyan, h bent volt egy kutya (!), ami odajött és levizelte a kabátomat, ezek a kretének meg nemhogy bár elnézést kérnének, inkább röhögtek rajtam. Aztán a zene, az megint valami. Valahogy nem találják el a hangerőt h ne kelljen ordibálni állandóan, füst van, nincs hely, és a WC ténleg okádék.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések