Café Jazz

december 29, 2010, tengeri
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KÁVÉZDA 1) Típus: CUKRÁSZDA 1) Típus: KOCSMA/PUB



Új kávézó, cukrászda és egyben kocsma nyílt Kézdivásárhelyen nemrég, a Gábor Áron tér 4. szám alatti gangban. Elvileg 12-kor van záróra, de ha az ablakon keresztül látod, hogy a HMCS-k (helyi menő csávók) még félig teli sörösüvegek mellett, nagyobb asztaltársasággal üldögélnek, akkor térj be bátran, nem fognak kirakni, és amíg ők is ott vannak, téged is kiszolgálnak.

2010-12-04-222506.jpg

A Café Jazz egy frissen felújított, régi főtéri épületben nyílt meg, 2 helyiségből áll. Ablakai a kövezett udvarra nyílnak, szemben cégszékhely, üzlet, fölötte galéria működik. Az amúgy modern és patikatiszta vécére kintről, az udvarról lehet bejutni; ha nincs nyitva, el kell kérni a kulcsot a pultnál.

Mindenképp kellett egy alternatíva az Art Cafféra, ahol már 5 lejre drágították a Csíki sört: az új helyen (egyelőre legalábbis) 3,5 lej ugyanez a termék. Az itallapon egyébként semmi extra, itt sem - mint ahogy Kézdin kvázi sehol sem - lehet semmiféle koktélt kapni, az üdítőválaszték a standard cappy-nestea-santal vonalat követi (4,5 lej), az elmaradhatatlan kóla-fanta mellett (3,5 lej). Kávék 3-5,5 lej közti áron, a frappét próbáltam, langyos (!) cukros-neszkávés tej, mit mondjak… vannak sütik is, még nem kóstoltam egyiket sem, de jól néznek ki.

Amúgy az egész hely szolid, polgári hangulatú, minimalista, ízléses belső dizájnnal. Csak tudnám, mi köze a dzsesszhez a nevén kívül, mert egyelőre nem hallottam arról, hogy koncerteket szerveznének, és a zenei aláfestés sem igazodik a névben képviselt stílushoz. Várjuk ki, mi lesz belőle!



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.89

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések