Art Caffe: művészkocsma a Vigadóban

december 14, 2009, nosty fiu
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



Egynapos a hely, úgyhogy kritikám meglehetősen szubjektív. A Vigadó patinás épületének pincéjében nyitották meg szombaton Kézdivásárhely legújabb szórakozóhelyét, az Art Caffe névre hallgató művészkocsmát. Meredek lépcsőn lehet lejutni a bolthajtásos pincébe, ahová belépve nyomban megfog valami megfoghatatlan. Régi korok üzenete, patinája keveredik a pincefílinggel, nekem nagyon bejött.

Két hodály van, az egyikben a megnyitó napján koncerteztek, a teremben levő hat asztalnál egy tűt sem lehetett leejteni. A másik részben félhomány fogadja a belépőket, romantizálásra kitűnő. Azaz kitűnő lesz, mert a megnyitón jégveremhez hasonlított. Ettől az apró bosszantó dologtól eltekintve nagyon a helyén van minden, az asztalok, a székek nagyon passzolnak. Érdekes a falburkolat, amelyről Kézdivásárhely jellegzetes épületeinek, köztéri szobrainak körvonalai köszöntenek vissza.

A bárpult az összekötő folyósó egy beugrójában található. Ahogy láttam, van mindenféle tudatmódosító folyadék. Én a proletársörnek számító csíkit kóstolgattam, 4 lejért mérik palackját a pincérek, akikből, ha nem tévedek, vagy három is van. Árulnak cigit, szabad is füstölni, de különösebb cigarettaszag nincs, ámbár lehetséges, hogy négy sör elfogyasztása után ezt már nem lehet tárgyilagosan felmérni, főleg ha a kritika írója is pöfékel, mint egy gőzmozdony. Nem maradhat ki az sem, hogy a kabátokat egy másik beugróban lehet elsózni, így legalább azok nem lesznek kátrányszagúak.

A Ciuc sör Kézdivásárhelyen egyetlen helyen drágább, ha jól tudom, mint az Art Cafféban, azaz ha a rövidek is a sörrel arányosan kerülnek többe mint másutt, akkor nem egy olcsó diákkocsmáról beszélünk. Van mellékhelyiség is, kettő darab. Használatukért fel kell mászni a lépcsőn, ami még elmegy, de ha félpityókás állapotban akar valaki visszamenni a kocsmába, akkor életbiztosítás kötése javasolt. A wc-n nincs zár, azaz ha valaki nagy dologra készül, akkor ajánlatos egy ajtóőrt megkérnie a nyugalom biztosítása érdekében, mivel a piszoár és az angolvécé egymás mellett van (a férfi részről van szó), s a az ajtónyílás pontosan az ülőkére tekint. Exhibicionistáknak viszont isteni a megoldás.

Ennyi egyelőre, visszatérek még update-ekkel.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.87

Hozzászólások

7 megjegyzés » “Art Caffe: művészkocsma a Vigadóban”

  1. tengeri » december 14, 2009 10:48

    Fél deci Stalinskaya 4 lej. De: nincs konyak, sem jég, sem martini, koktélról ne is álmodj egyelőre, tehát az italkínálatot nem nevezném szélesnek.

    A jobboldali teremben azért van hidegebb, és a pincében azért nincs valóban füst, mert itt működnek a szellőztetők. Különösen a jobboldali fal mentén a középső asztalnál van fagyás, egyébként itt vannak a kapcsolók is a szellőztető berendezéshez.

    Egyébként a hely valóban jónak indul, remélhetőleg csak javulni fog.

  2. tengeri » december 14, 2009 17:05

    Gondoltam, érdekes lehet az ehavi tervezett program:
    december 18-án, pénteken 21.00 órától Flamenco Pasion koncert lesz;
    december 23-án 20 órától a sepsiszentgyörgyi Snaps Vocal-Band lép fel;
    26-án 20 órától sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi zenészek és színeszek zenés előadása;
    27-én 21 órától nemEZ-koncert.

  3. Orsi » január 17, 2010 21:48

    A hely nagyon jó! Bár már csak látogatónak számítok szülővárosomban, de öröm volt egy ilyen helyet találni ott! A jobboldali terem jégverem hatása sajnos kicsit rontja a pozitív benyomást, de remélhetőleg ezen valami változik. Vagy legközelebb igyekszem helyet találni a másikban…

  4. muveszkaffa » február 10, 2010 07:51

    Jó hely, de: a pincérekkel vigyázni, ugyanis hajlamosak átverni az embert. Minap szinte négy sört akart pluszban kifizettetni az egyik csaj.

  5. muveszkaffa » február 10, 2010 07:52

    Pardon, nem szinte: pontosan négy sört.

  6. paradicsom » december 25, 2010 13:09

    Véleményem szerint a legjobb hely Kézdin. Persze, ez még nem azt jelenti, hogy tökéletes. A pincérek annyira gázak, hogy szavakat sem lehet találni. Szerencsére, mindíg cserélődnek, és volt már jó is köztük, kár, hogy nem sokáig bírta. Ezt leszámítva, na meg még pár dolgot, nagyon örülök a helynek. Végre egy mágnes, ami csak nemes fémet vonz.:)

  7. noszty fiu » január 23, 2011 23:00

    A pincérek autóbádogosműhelyben, vagy a sarki köpködőben lehet megállnák a helyüket, de nem ezen a helyen. Közben 5 lejre drágult a csíki sör, ami gáz, mivel a hely eléggé megindult a lejtőn, indokolatlan többet kérni el, mint a luxuskategóriát jócskán súroló Tavernában vagy Átriumban. A budi (szó sincs vécéről) koszos, büdös, igaz, hogy a helytelen használat is sokat ront a dolgon (kultúrált emberek járnak ide, ugyebár). Amúgy “óvodások” és a 10-11-dik osztályos kölkök és plázacicát majmoló butuska tekintetű kiscsajok találkozóhelye lett a hely, akik egy kóla mellett kártyáznak vagy römiznek, felnőtt kocsmalátogató egyre kevesebb (esetleg akkor tévednek oda, ha valahonnan kirakták őket és még egy sört meginnának), ez betudható a 2000 wattal dübörgő tüc-tüc zenének is. Most már inkább a megújult Vörös, vagy a Jazz mellett teszem le a voksom, az Art Caffé kezd anti-artra átképződni, ami elég kár. Az említett két helyen lényegesen olcsóbb a sör (a Vörösben visszajött a Ciuc ára 3,5 lejre), a kiszolgálást nem is lehet egy napon említeni a kultúrkocsmára hajazó babazsúrral.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések