A Lord’s, avagy egy legendás hely mélyrepülése

október 6, 2010, Dunai
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Az előző bejegyzés erről a helyről 2007-ben íródott, szerintem itt az ideje kicsit update-olni a helyzetet.

A Lord’s mindig is a legendás helyekhez tartozott: tudni lehetett, hogy soká kezdődik ott a buli, és részegen érdemes oda érkezni. Ez mind stimmel ma is, azonban egy a gond: valahogy mostanában nem jön el, csak nagyon ritkán az az idő, amikor nagy parti van. Mintha az a mágikus, éjszaka 1-2 órai bulikezdetet annyira várná mindenki, hogy a nagy feszítések meg magamutogatások közepette elsikkadna a lényeg, az igazi szórakozás.

Az utóbbi fél évben legalább 6-szor voltam a Lord’s-ban, általában késő esti órákban csöppentem oda. Szünidőben és tanítás ideje alatt is buliztam ott és csak egyszer mondhattam el, hogy fergeteges partiban volt részem, pedig általában mindig megadtam az időt a helynek, a zenének és alkoholnak, hogy kihozzák belőlem a partianimált.

Arról az egy fergeteges partiról, amin legutóbb voltam, csak jókat tudok mondani: az alkohol már mindenkire hatott, igazi partizene ment. Vagy olyan vagány számokat rakott be a dj, amelynek mindenki ismeri a ritmusát, de senki nem tudja a címét és az előadóját, vagy olyan örökzöld klasszikusokat pakolt, aminek mindenki tudta minden szavát. Tömeg volt, de azért lehetett táncolni, kicsit úgy éreztem magam, mint Kolozsváron a Janis-ben.

Legutóbb éjszaka 1-kor ültünk az emeleti részen, az egyetem még nem kezdődött meg. A zene bömbölt, a lámpák eléggé bevilágították a helyet, úgyhogy szét tudtam nézni, kik most a lakók. Voltak feszülős pólóban szukkot szürcsölgető vagányok, akik csak trendiségből mozogtak a székeiken a hájvéjtuhellre. Volt két csaj, akik az asztalnál várták, hogy szólítsa meg őket már valaki, de mikor jött egy valaki, udvariasan visszautasították. Voltak vállalkozó kedvű táncolók, akik azonban egy szám után visszaültek, mert szégyellték, hogy csak páran vannak a táncparketten. Voltak, akiken látszott (mert feszengtek), hogy csak azért ülnek ott, hogy másnap elmondhassák a haveroknak, merre jártak bulizni, mert azért a név még mindig patinásan cseng.

És a fenti leírás általában igaz volt minden alkalommal, attól az egy kivételtől eltekintve, amikor jót buliztam. Persze a dizájn nem változott sokat az elmúlt években, és az árak sem szöktek az égbe (5 lej átlagban egy sör), de azért az emberek kicserélődtek, és ez meglátszik a hangulaton. Nappal persze egy jó kávézó, be lehet ülni, de táncolni már nem lehet úgy, mint régen.

Elérhetőség: Szent László tér (Piata Unirii) 2-4. - a Sas Palotában, a központ felőli bejáratnál; e-mail: lords@lordsclub.ro, telefon: 0733 961 221

Honlap: www.lordsclub.ro



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.80

Hozzászólások

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések