Lord`s

július 31, 2007, timea
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KLUB (DISZKÓ)



Meglepően tapasztalom hogy Várad leglegendásabb helyéről még csak egy említést sem tett eddig senki, igaz átlagba véve is igen kevés váradi kocsma kritika olvasható itt. Pedig vannak jó helyek, jó partyk és a kocsmakedvelők társasága is igen szép számú a városban. A hely, melyről írok és melynek nevét zengik a 11-12 körül záró kocsmák enyhén illuminált ügyfelei, (mivel a legtöbb stílusbeli részeg fiatal ugyanide készül részegen) a leginkább méltó a “legendás” jelzőre. A története az ott kezdődik, hogy kezdő egyetemista koromban ismerkedvén a váradi kocsmaszokásokkal betévedtünk ebbe a sas-palota alatti helyre s rá két órára, magunk sem értvén a történteket már táncolástól kifulladva ordítottuk a “Break on through”-t. Ebben csak annyi a különös hogy délután négykor. Aztán rájöttünk, hogy ez egy ilyen hely. Éjszakánként viszont jobban megéri meglátogatni. Nappal inkább kávézó-szukkozó jellege van.

Amit tudni kell róla az mind ellene szól: éjjel 1-2 óráig tele van sznobbal, a szünidőket kivéve a bulik alkalmával mozdulni sem lehet a tömegtől, drága, előfordulhat hogy reggel a sürgősségin ébredsz, vagy hogy egymás után 2 hétvégén lopnak el tőled táskát, telefont, pénztárcát, szünidőben tele van kiskorúval, néha idősebb nékikék táncolnak alulöltözve (ha szerencséd van akkor nem is annyira idősek) stb, stb. Egyszóval egy olyan hely ahol bármi megtörténhet.

Akkor mi lehet olyan jó benne- kérdezhetitek. Dizájnra felveszi a versenyt bármely környékbeli “uri-muris” hellyel, viszont hangulatilag valamivel többet nyújt. A módszere a következő: ha sok pénzed van, akkor kezdheted itt az estét ( de ez a legkevésbé ajánlatos, ugyanis miután eltünnek a -”hú, de sok a pénzem”, “hú, de szexi vagyok” sznobok akkor ajánlatos érkezni. ) A módszer megkövetel egy két pohárka előzőleg elfogyasztott alkoholt, mi általában ezt olcsóbb helyeken gurítjuk le. (A sör 3,5 lej, de nem szokás visszajárót adni) A Lords első számú szabálya: sose érkezz józanul. Ebből kifolyólag a Lords olyan hely, ahol a mindenki örjöng, bulizik, felszabadulva mosolyog, jól érzi magát (még azok is akik a hétköznapokban nem). És ezt szeretjük benne. Másrészt a zene az olyan tuti, hogy bárki megtalálhatja a stílusban hozzá illőt. Aki sokat jár oda, az ismeri az egész repertoárt, ennek ellenére még mindig ugyanúgy élvezi. Sok szépet lehet róla mondani, ám hozzáteszem rosszat is ugyanúgy. Lehet csalódni benne és lehet egyszerűen imádni. Mi ez utóbbit tettük, igaz havi 1-2 alkalomnál többször mi sem tudtuk látogatni, mivel előfordult, hogy 2 hétig próbáltuk kipihenni a Lords-ban töltött estét.

Nyilván izlés kérdése, kinek mi jön be. Viszont az tény, hogy az immár múlttá vált egyetemi évek alatt ez a kocsma úgy hozzánk nőtt, hogy bármely ott töltött estére nevetve emlékszünk vissza.

Érezzétek ti is jól magatokat ha erre jártok!



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.00

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Lord`s”

  1. kuncze » július 31, 2007 20:01

    Kedves Timi, a Lords egy olyan hely, ahol a bömböl a zene, lehetetlen beszélgetni, nagy a nyüzsi és felsőközépkategóriásak az árak…

  2. peceparti » augusztus 2, 2007 12:50

    …arról nem is beszélve, hogy dohányos létemre fél óránál többet nem tudok benn maradni, csak ha nagyon el vagyok zsibbadva, mivel a dohányfüst elviselhetetlen…egyébként nagyon sajnálom a Lord’s-ot, mert klientúrája röpke 2-3 év alatt teljesen lecserélődött és speciell számomra nem biztosít olyan társasági felüdülést, mint rég…picit mirage-os/heat-es lett a nép, ami kiábrándultság a köbön…

  3. timea » augusztus 5, 2007 19:30

    Kedves hozzaszolok! Valoban lehet vitatkozni a helyrol. alkalomadtan eleg sok bosszusag erheti az arra jarot…azzal is egyetertek, hogy nagy a fust, vagy, hogy kicserelodott a ugyfelkore, ma mar nem ugyanolyan a hangulat mint volt egykoron. Viszont az egyetemi evek alatt az egyetlen olyan hely volt Varadon ahol onfeledtten, egyetemistakhoz melto fiatalossaggal bulizhattunk. Amugy meg jol kinevettuk a miragos/heates kislanyok meztelenkedo showjat. :)))

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések