Nagyváradi Irish Pub – színvonaltalan és drága

október 6, 2009, nietzsche
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: KOCSMA/PUB



Néhány éve jártam az Irish Pubban, akkor sem tűnt olcsónak, de jó volt a kaja. A hét végén volt néhány kósza óránk Nagyváradon és beültünk az Adyval szembeni, a sétáló utcán is elérhető pubba. A teraszon sokan sörözgettek, az idő napos, igaz, elég hűvös van. Vasárnap kora délután.

A pub nyugati részébe ültünk be, kicsit fellengzős így leírva, az volt korábban a Gong nevű hely, a több éve felszámolt egykori Majomsziget mellett. A pub másik felében annak idején cukrászda volt. (A Majomsziget helyet most közvécé van. Csúfos a váradiakra nézvést, hogy a város egyik oltárát odadobták a pragmatikus városrendezésnek.)

A pub bent szinte teljesen üres volt. Intő jel: itt nem szoktak enni. A zene, ami szólt, pedig gyökérstupid pop. Másik intő jel.

A enteriőr egészen érdekes. Valszeg színházi díszletes lehetett az ember, aki kidekorálta. Van itt minden, de így van ez jól egy magát bohémnak kitalált pubban. Különösen szerettem, hogy valaki Lautrec híres plakátjait megfestette arannyal és bronzzal. Nem a reprókat, hanem a grafikák alapján készített festményeket tették ki. Egészen jó, még azt is mondhatnám, rafinált.

És itt véget is ér a lelkesedésem. A pincérnő türelmetlen, valósággal kihajtja belőlünk a rendelést. A krumplipüré porból, a szalmakrumpli gyorsfagyasztott krumpliból készült. A számla pedig nem erre utalt. A leves amolyan biciklileves volt, értsd: körbe-körbe kell kerekezni benne, hogy találj valamit. A pincérnő BOB GULASH-nak nevezte. Átverve éreztük magunkat. Csalódtunk. Látszik, ez egy olyan vendéglő, ami jobb időket is megélt.

Azért nem volt teljesen érdektelen. Egyedül a szomszédos asztalnál ültek, de az nem volt semmi. A PSD-vel szimpatizáló vállalkozók Unicumot iszogattak és taglalták Băsescu esélyeit.

>> 2007-es kocsmakritika a Kelly’s Pubról >>



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.84

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Nagyváradi Irish Pub – színvonaltalan és drága”

  1. csaga » október 6, 2009 16:19

    És milyen giccses az új terasz amit a tulaj illegálisan épített és nagyvonalúan megfizette a bírságot? Már csak ezért sem teszem be ide a lábam!

  2. m » október 27, 2009 20:14

    Nem baj, hogy 2007 június 17-i dátummal már megjelent egy írás ugyanerről a helyről Kelly’s Pub címmel, ami a neve valójában?

  3. Transindex » október 28, 2009 13:08

    Belinkeltem a régebbi bejegyzést. Egyébként nem baj, sőt, ha friss kritikák jelennek meg ugyanarról a helyről 2 év után.

  4. Aszgard » november 25, 2009 04:01

    Most akadtam egy tartalmas román kritikára erről Bob Gulash-os városközponti szégyenről:

    http://www.thefua.ro/2009/kellys-irish-pub-cel-mai-de-cacat-local-din-oradea/

    A cím sokat elárul és a holnap neve is: FuckYouAward ;)
    a lokál egyébként a Lithina ásványvízgár tulajdonosáé.
    Olvasván a kritikákat, rettentően bosszant váradiként a dolog, hogy mit művel ez az ízléstelen banda pont a Színház mellett. A barátokkal egyébként városvédő egyesületen gondolkozunk. Remélem minél hamarabb hallathatunk végre magunkról.

  5. wagner » december 4, 2009 14:58

    … jól esett a “majomszigetről” hallani, a Gong/Irish/Kelly’s mindig is csúfság volt.
    Van ám jó dolog is Váradon: többek közt nézzetek be a “gesztenyesoron” található CAFENEAUX kávéházba - oda vissza fogtok térni: szürcsölni, nyugodni, beszélgetni…

  6. Tóth Zoltán Csaba » április 2, 2011 14:02

    Legutóbb kb 3 éve voltam itt a barátokkal. A főutcán lévő teraszon foglaltunk helyet, egy vonalban a bent levő bárpulttal. Köztünk és a pult között a választás mindössze a nagy ablak volt. Ezt azért volt fontos leírnom, hogy érzékeltessem azt, hogy mennyire látható helyen foglaltunk helyet. Kb 45 percet elüldögéltünk, már elmentünk volna korábban is, de jó volt a társaság. Viszont senki meg nem kérdezte volna, hogy mit is akarunk… Azóta se jártam ott

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések