Kelly’s Pub

június 17, 2007, fidel_gasztro
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: ÉTTEREM 1) Típus: KOCSMA/PUB



A Kelly’s Pub a nagyváradi sétálóutcán, az Ady Endre gimnáziummal szemben található. Mikor a Kelly’s Pub-ba beléptem, az az autentikus Dacia-alkatrészeket promováló reklám jutott eszembe, melyben egy pszeudo-vállalkozó így nyilatkozik: “Am deschis un restaurant chinezesc. Mici, pizza, din astea!” (Nyitottam egy kínai éttermet. Miccs, pizza, s ilyenek!) Nos, a Kelly’s is ilyen. Ír pubként hirdeti magát az épület egyik oldalán, pizzázóként az épület másik oldalán. Tehát egy ír pizzázó.

Ahhoz képest, hogy Nagyvárad, elvártam volna, hogy ha egy vendéglátó-ipari egységben magyarul megszólalok, legalább megértsék, ha magyarul válaszolni nem is tudnak. Ehhez képest, mikor egy étlapot kértem magyarul, a román pincér szó nélkül úgy sarkon fordult, hogy abból nem igazán lehetett érteni, hogy az étlapért vagy egy magyar kollégáért inalt. Hamarosan kiderült, hogy ez utóbbiért. Megkértem a kb. 18 éves, ezúttal magyar úriembert, hogy a leghidegebb sört kérem, ő meg váltig állította, hogy a Beck’s az tényleg jó hideg, nos nem volt az, határozottan állítom, hogy nem volt az. A pohár is természetesen foltos-koszos volt, de legalább szó nélkül visszavitte a gyerek, és váltig kérte az elnézést, meg szavatolt affelől, hogy nagyon lehordta a mosogató személyzetet. Ettől igencsak megvigasztalódtam.

Nos, a menü különlegesen ígéretesnek mutatkozott. Hatalmas pizzák, spagettik, szendvicsek fényképei pompáztak benne, részletes leírás mindegyik ételfajtáról, igaz, a súly nem volt feltüntetve egyik mellett sem. Biztos, ami biztos és a legdrágább a leglaktatóbb alapon rendeltem is: papírvékony, ízetlen pizzalap zöldhagymaszárral, kiszáradt konzervgombával és itt-ott magányosan unatkozó, de 7-8 darabnál nem több kolbászkarikával. Hogy nem az volt, ami az étlapban szerepelt, és amit én kértem, azt a kasszabon is bizonyította. Igaz, megspóroltak nekem kb. 1 lejt, de inkább vertek volna jól át, csak ehettem volna egy jót. De a pszeudo-olaszos csípős szósz, mit mellé adtak, legalább tényleg csípett.

Az ilyen vacsorák után bánja meg az ember, hogy miért nem vásárolt a sarki boltban egy kiflit és 20 dkg. felvágottat, mert ugyanott lenne, csak olcsóbban. Mert a pizza minőségéhez, a sörfoltoktól ragacsos asztalokhoz, a langyos sörhöz és az amatőr pincérekhez képest az árak bizony elég borsosak. A mellékhelyiségét nem volt alkalmam megnézni, de máskor mindig azzal kezdem, és higiéniai állapotának függvényében maradok vagy nem maradok fogyasztani. Még azoknak sem ajánlom a Kelly’s Pubot, akik nem finomat, csak egyszerűen enni akarnak valamit.

>> Friss kocsmakritika a Kelly’s Pubról >>



* pontos átlag: 1.00


* pontos átlag: 2.92

Hozzászólások

6 megjegyzés » “Kelly’s Pub”

  1. skyp » június 19, 2007 11:49

    A Kelly`s Pub vagy „Irish”, ahogy a közhiedelemben él, az egyik legrégebbi kocsma/pub a környéken,az évről évre gombamód szaporodó és a sűlyesztőben felszívódó ún.főutcai „beűlős” helyek közül.Volt szerencsém végigkövetni azt a változást amin az utóbbi 6-7 évben keresztülment a hely – jelzem nem volt nehéz, ugyanis egy felújításról tudok csupán, ami a fali képek cseréjét, valamint a Dacia alkatrésznek látszó díszletet illeti.Az „adysok”, kiváltképp a szomszédos sulis bentlakók körében az egyik legnépszerűbb hely. Népszerűségét viszont azon kívül, hogy közel van, nemigen köszönheti másnak. Sebaj, ha a kiszolgálásra órakat is kell várni, legalább telente van egy meleg hely ahol az ember ingyen elszívhat pár szál cigit.(figyelemfelkeltés céljából a fenti részben űlőknek érdemes a kislámpa fel-le kapcsolgatásával próbálkozni, persze ez sem jár mindíg sikerrel). A lassú kiszolgálást viszont meg kell jócskán fizetni, a borravaló ugyanis „kötelező”,miután finoman közlik az emberrel (mint hajdani diáklánnyal, ez nem egyszer történt meg velem): „Cu mărunţi,mergeţi la biserică…”(Az aprókkal a templomban próbálkozz…) Pozitívumként azért megemlíteném, hogy diákéveim egyik meghatározó kocsmája volt…

  2. Aszgard » június 25, 2007 17:06

    Az “Ájriss” az egyik legvisszataszítóbb váradi lokál, ráadásul a központban. Most vágtak ki két szép gesztenyefát a kerthelyiségükből. Barbár banda, akár csak a felszolgálók. Egyszer az egyik ántivilágból visszamaradt nyanya próbált kipakolni minket alpári stílussal, csak ezért, mert a legutolsó vendégek voltunk. Gondolta, megengedheti magának. Hát tévedett, mert helyreraktuk a szipirtyót, neheztelve az aranykorszaki stílusára. Inkább nem idézek.
    Nos: nincs temesvári sörük, ragadnak az asztalok, gyenge a kaja (állítólag, mi sos mertünk ott enni), rossz a zene (zene?), van vécésnéni… Temérdek mínusz az irish pubnak.
    Egyszer legyek polgármester…

  3. Bibike » június 29, 2007 21:49

    Valaki, barki, legyszi legyszi legyszi… aruljatok el bar egy cimet arrol a gorog pizzazorol, amirol mar nyafogtam a Bridenel es az Emporium pizzazonal is…. nagyon szepen megkoszonnem… szep estet mindenkinek.

  4. Aszgard » november 2, 2007 14:15

    Egy újabb mínusz ennek a … helynek.
    Tegnap kaptam a hírt apámtól, hogy este bejött egy kissé beállított, de békés fiatal fickó, mire az egyik pincér valami okból fogva úgy megütötte, hogy az leesett a lépcsőn és ki kellett hívni a mentőket. A faterék segítettek végül a srácnak.

    Javaslom a hely bojkottját!!!

  5. matrix » november 15, 2007 01:53

    az irishrol meg annyit, ami az eddigiekben nem hangzott el, hogy a wc-s neni mindenkinek elmondja(aki nemtudna!!) hogy neki ez az egyetlen keresete es muszaly fizetni..a multkor visszaadott 10lejesbol(50 bani a wc). szoval nem konnyu eset, ami mar itt elhangzott, hogy a pincerek nem hogy szerencsetlenek, nem ertenek a munkajukhoz de nagyon durvan pofatlanok is..az 1ik egyszer leontott kolaval..direkt..szoval ne menjen oda senki!!!

  6. Johannes » január 2, 2009 19:17

    Váradiak vagyunk, de szanaszét a világban. Karácsonykor, húsvétkor és egyéb különleges alkalmakkor szoktunk találkozni. Kellyéket már régen nem látogatjuk. Egyszer volt egy csúnya eset, amikor a hely tele vol, mi már egy ideje nem rendeltünk újabb italokat és ezért megkértek, hogy távozzunk. Akkor megfogadtuk, hogy nem járunk többet oda. Kb. 2 év múlva mégis bementünk, mert csak itt volt hely. Ünnepeltünk valamit és egymás után zabáltuk a pizzákat és öntöttük le a ránk sózott drága, de legalább jó borokat. Annyit költöttünk, hogy járt érte egy ajándék pizza, amit többnapi utánajárás és telefonálás, többszöri ígérgetés után se kaptunk meg. Azóta SOHA be nem lépünk oda, ha minden hely tele, inkább a sarki boltban veszünk hozzávalókat és felugrunk valamelyikünk lakására.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések