Sárga

január 23, 2009, csokolade87
3) Helység: Nagyvárad 2) Kategória: b) FAPADOS 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Ha a Sárgát említem, nincs olyan nagyváradi magyar egyetemista, aki nem tudná, melyik sarkon van. Hallgat is a nevére, kívül-belül sárga falak, az ősrégi festésben, ráadás termopán ajtó és ablak. 5×8-as területet foglal el. Van emelet is bent. Kicsit korhadt már, így egy-két törzsvendégnek számító kétszemélyiségű öregúr hátrálva tipeg lefelé, de nem a falépcsők miatt, hanem már itt(a)sok.

>> 2007-es Bloodymary-bejegyzés a Sárgáról >>

Lent a pult előtt, 5 db. magas-kakasülő szék van, valamint 2, fejenként 4 személyes asztal. Egyikük kerekasztal és unalmas percekben kormánynak is lehet használni. Odafent, 3 nagy fasztal, ahol póker-, “crucea”- és más egyéb partik folynak esténként, a többi 3 jelentéktelen kerekasztalka. A falakon unicumos és oranginás reklámképek lógnak. Van egy TV is, amit csak a kolis, fogadni járó egyetemisták néznek focibajnokságok idején. Zenét tekintve mindig az ember hangulatához igazodik és fordítva.

Árak tekintetében, a nemes piák drágák, 6 lej egy deci és ettől felfelé, úgymint Unicum, Alexandrion, Jagermeister, Exclusiv Vodka, Absinth, Vilmos, Bailey’s, Jim Bean, Jack és minőségi borok. Forralt bor mindig változó, hogy miből készül. Finom kávék, forró csokik, de annál kellemetlenebb teák.

A felszolgálás nagyon, még ha elsőre nem is jön be, legalább egy mosolyt csal az ember arcára. Jó napokkor a kávédat s más italodat kellemes nevetéssel fogyaszthatod.

Ezen sorok szerzője napjai legtöbbjét itt tölti, laptop+wireless és haverok, barátok társaságában.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.38

Hozzászólások

2 megjegyzés » “Sárga”

  1. Naomi » október 18, 2009 17:18

    na te ki lehetsz? :D

  2. minimano » október 19, 2009 21:00

    minimano

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések