Sakura Café

január 25, 2008, julianus.barat
3) Helység: Temesvár 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Ha nem is csillogó-villogó, de sajátos színfoltja a temesvári kocsmai életnek ez a Mária tér melletti Caraiman utcai kávézó-kocsma. A helyről annyit, hogy egy kicsi terem nem túl sok extrával, amely 6 asztalnak ad otthont, de változatos itallappal és mérhetetlen mennyiségű füsttel rendelkezik. Békeidőben filmklub és koncertek színesítették programját.

De miért is sajátos?

Főleg azért, mert ez a temesvári magyar fiatalság egyik klasszikus törzshelye, bár igaz, hogy sok esetben különcködő középkorú alkoholistákkal kell megosztaniuk a levegőt. Ennek ellenére kevés olyan embert ismerek, aki ne fordult volna meg va’ egyszer errefelé.

Egy másik fontos dolog, ami a Sakurát sajátossá tesz az, hogy egyike a rendszerváltás legrégibb kultúrintézményeinek, ha jól emlékszem, 91-2-ben nyitott és azóta kisebb-nagyobb szünetekkel létezik.

Ugyanakkor elmondható, hogy jelentős számú bárost adott a temesvári kocsmai világnak. A Papillon, az Aethernative, a Note vagy a D’Arc mind élvezheti vagy élvezhette a Sakurában szocializálódott bárosok szolgálatát



* pontos átlag: 3.00


* pontos átlag: 2.93

Hozzászólások

3 megjegyzés » “Sakura Café”

  1. anoraknophobia » január 25, 2008 23:26

    Én meg azt hittem,hogy be van zárva a lokál…vagy tényleg be volt zárva és újra megnyitották?

  2. sza_bee » január 28, 2008 09:37

    Hat vajmi reg volt amikor utoljara arra jartam, ugy ‘96 - ‘97 magassagaban. Amire biztosan emlekszem hogy tobbszor is kimaradtunk mert bent mar nem volt hely.

  3. julianusbarat » január 28, 2008 18:17

    Tényleg be volt zárva, de megint kinyitották… ez már egy ilyen hely.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések