Agapé (2.)

május 4, 2007, kvaznovzki
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Azért zsena, mert pindzsetáváról van szó. Ami olcsó. Kéne legyen. De nem az. Drága. Vendéglői ára van. A kaja pedig nem rossz. De nem is jó. Közepesen ehető. És Agapé a neve. Az agapé görög eredetű szó, jelentése: szeretet, vendégség. Az első keresztények közös étkezéseit jelenti, melyeket az egyházközséget (gyülekezetet) összekötő szeretet kinyilvánítására és megélésére tartottak, s az úrvacsora/eucharisztia vételével fejeződtek be (vagy kezdődtek). Magyar szóhasználatban előfordul „szeretetvendégség” formában is. (Wikipedia).

A kolozsvári Agapéban szó sincs sem szeretetről, sem vendégségről. Fizetsz, és csodálkozol a kasszánál (kasszásnéni pénzszámoló enkezével kibontja a sört is), mikor kiderül, hogy a pacallevesért (híg és nincs pacalleves íze, tejfölt nem adnak hozzá, de legalább előre agyon van csípőspaprikázva), az egy darab Magyarország a világtérképen méretű (amúgy ízetlen) rántott húsért, egy kanál (komolyan egy kanál) krumplipüréért (szívem szerint pityókapirének mondanám, de az erdélyiül van és nagyobb mennyiséget feltételez, amúgy meg kanállal elsimítás után átlátszik alatta a tányér), kettő darab zsömléért és egy középkategóriás sörért 27 lejt fizettem. Ja! a saláta, az is volt. Nem sok, de volt. És nem esett jól. A kaja. Mert néha vendéglőbe ebédelek, és ott jó és elégséges a kaja, a pincér hozza és borravalóstól sem kerül annyiba, mint az Agapé pindzsetávás részlege.

Olvasd el a vendéglőről befe kritikáját is! >> Agapé (1.)



* pontos átlag: 1.00


* pontos átlag: 2.84

Hozzászólások

12 megjegyzés » “Agapé (2.)”

  1. Gada » május 4, 2007 18:22

    Én egyszer szerettem volna kikérni ott a panaszkönyvet, de mivel a ‘főnököt’ lettem volna oly alattomos kritizálni, ezért nem láttam értelmét. Az incidens egy véletlenül levert sótartó miatt volt. Az illető éreztette velem, hogy akármit azért ne engedjek meg magamnak…mindezt azután, hogy első mondataim között szerepelt a “Természetesen kifizetem, és a nagyon sajnálom.”
    azóta nem voltam ott, de többet nem is megyek.

  2. Attila » május 5, 2007 14:20

    Mindig van valaki aki irigy, szerintem igenis jo hely , s az arak ki van irva elore kiszamithatod (ha tudod. En mindig ott eszem

  3. humm » május 7, 2007 10:45

    én nem vagyok irigy, de nekem sem jött be. nagyon-nagyon ritkán eszek ott, de mindig megbánom. Ez egy korrekt kritika volt szerintem, kvaznovzki grat.
    Az árak valóban ki vannak írva, ez igaz, mégsem stimmel egy csomó dolog. Szerintem tudok számolni, nem tudom, hol a gond, de még gondolkozni fogok rajta.

  4. Gada » május 7, 2007 13:00

    Ja…a krumplipüré egyszer porból volt. Vajon mindig? Mert azt nem tudtam lenyelni sem.

  5. kvaznovzki » május 8, 2007 11:47

    Kedves Attila!

    Jó étvágyat, jó számolgatást.

  6. nederlandse ontbijtkoek » május 14, 2007 02:37

    Tee, Attila, tee, ne meg vrazsald itt a nepeket, tee. Inkabb menjel te is Szpaniaba epret szedni, ott van a paraj, tee, nem az Agape konyhajaban, foleg nem mosogatasbol, tee…

  7. lm » május 15, 2007 14:14

    Csak azt nem szeretem hogy mire megeszem a levest a masodik kihul.

  8. masodik » május 24, 2007 18:11

    a masodik mar startbol nem eleg meleg es a leves mindig tul forro. en amikor ott szoktam enni mindig a masodikkal kezdtem. az adagok szerintem kicsit de finomak csak persze eleg dragak de nem koteleznek egyikunket sem hogy ott egyunk :)

  9. kreta » július 17, 2007 13:44

    Egyszer megkockaztattam a Magyarlandbe szakadt csaladtagjaimat megkajaltatni a vendeglo reszen (hadd lassak, Kolozsvaron is van magyar vendeglo seje haj…), bar ne tettem volna. Kihult leves, unott pincer, osszezavart rendeles. Az agape megnevezes erre a helyre pedig minimum cinikus. Olyan ugyesen kicsontoznak mint egy filezett halat…

  10. jo » december 10, 2007 12:02

    sze’ntem legalabb egyszer erdemes kiprobalni. Jo tagas a ter, fel is lehet allni az asztalra

  11. humm » december 28, 2007 02:25

    ha az asztalon szeretnék táncolni, ejsze nem oda megyek:)))

  12. borka » január 3, 2009 01:54

    de nagyon szar a zene, arra nem is lehet az asztalon táncolni:))) ejsze még a földön se… egyszer akartunk ott megmelegedni egy tál meleg kaja mellett s az is hideg volt:(
    de a borpincében a privát partik, amiket a különféle egyházak fizetnek, egész jók;)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések