Bellini Café

április 20, 2007, admin
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: KÁVÉZDA



A kolozsvári ex-Funar-konyha közelében, a Zola utcában, sötét maffiózónapszemüveg-színű ablakok mögött boldog és szép emberek üldögélnek, koktélokat szopogatva. Ez kívülről a Bellini Café.

Nem az a hely, amit törzshelyükké avatnának a környék egyetemeire járó diákok: erről a felsőkategóriás árak (egy korsós, 400 ml Peroni 4-5 lej, a z alkoholos koktélok 10 lej fölött) is gondoskodnak. Meg az a rádtörő érzés, amit luxusfóbiaként lehet leírni, ahogy megállsz a már említett barnított üveg kirakat előtt, óvatosan, hogy ne lássanak, bekandikálsz, az egyik terem szakasztott olyan, mint egy újgazdag nappali, párnás Ikea-székekkel és üvegasztalkákkal, a falon a berendezéshez illeszkedő színekben pompázó nonfiguratív festmény. A pincér makulátlan fehér ingben, fekete nadrágban igazán jó pasi, szóval, ha éppen kurzusról jössz csapzott hajjal, egy kopott bőrtáskával, akkor valahogy nem akaródzik belépned.

Üzletemberek (?), nyakkendős, meghatározhatatlan nemzetiségű és státusú negyvenes pasik, tízcentis sarkúban illegő cicababák viszont otthonosan mozognak odabent. És ha már bent vagy, bárhogy vagy öltözve, te is kezded otthonosan érezni magad. Talán a barátságos narancsszínű falak teszik vagy a hangulatos megvilágítás, de amint leülsz és eléd hozzák az itallapot, mintha már nem is először járnál itt: azonnal rátalálsz a szájad íze szerinti koktélra.

A négyszemélyes asztalok ideálisak pletykapartira, de ha fontosabb vagy éppen ismerkedős találkád van, akkor is jó helyszín lehet a Bellini, mert a zene nem tolakodó, nem hangos. Szinglik vadászterületeként is működik, egy nagyobb társasággal azonban máshová ülj be inkább sörözni.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.48

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Bellini Café”

  1. Transindex » április 26, 2008 13:14

    Rakovszky Róbert hozzászólása:

    ” Hello

    Kolozsváron a Bellini kávézóban nagyon finom a kávé egy igazi profi hely és kiválló a felszolgálás remek Marlenkát lehet ott kapni ezt mindenképp kóstoljátok meg.”

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések