La Liga

március 19, 2007, kunago
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM



Kolozsvár egyik legújabb, következésképp egyik legfelkapottabb vendéglője.

A felhozatal gazdag és finom, ízlésesen feltálalva, ez a konyhát/séfet dícséri. Tisztaság van, és nem mész haza konyhaszagúan, annál inkább pukkadásig jóllakottan. Az árak mérsékeltek, az italok ellenben drágák: 2 személy kb. 100 RON-ból vacsorázhat.

Meguntam várakozást, a kiszolgálás ugyanis csigalassúságú, a pincérhölgy, magyar ajkú ugyan, de csak románul érti a rendelést, és nem tudja biztosan, mi lesz a tányéromban… a zene jó, nem manele, nem diszkó, nem rádió - lightos elektro, eléggé kevert.

Megfordul itt egy este alatt majdnem mindenki, aki számít, a sztárvendég, stílusosan, a CFR csapata volt, edzőstől.

Meglepően tele van, és elég sok „réteg” képviselteti magát, a céges esti sörözéstől gyertyafényes randevúig, biznisz-mítingtől voucher vacsoráig mindent le lehet zavarni, többé-kevésbé rendezett körülmények között. (az “ételjegyes” vendégek nem kis feltűnéssel távoznak, ugyanis a pincérhölgy nem hajlandó elfogadni a kedvezményre feljogosító szelvényt, mert még nem látott olyat…).

A hangulat „eklektikus”, a pácolt fa asztalok nem illeszkednek bele a zöld neonfényű bárpult, a harmadosztályú álmennyezet, a rengeteg relikvia, emléktárgy által kialakított hangulatba. A modernség lenyűgöz, 11 fletszkrín után meguntam a számolást. Üveglapok alatt mezek, „nagy emberek” kézjegyével ellátott plakátok.

Az illemhelyek egy olcsó bevásárlóközpontéhoz hasonlítanak, semmiképp nem követik hangulatban a vendéglőét, és az is érdekes, hogy a vendéglő italraktárán kell keresztülmenned, ha el szeretnél ugrani kezet mosni…

Mindent összevetve, ha valakit el kell vinned “jó” helyre, akkor valóban jó hely, de egy csendes családi/páros vacsorához inkább mást ajánlanék.

Cím: Majális (Republicii) u. 109. szám, a Sigma Shopping Center mellett



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 3.06

Hozzászólások

10 megjegyzés » “La Liga”

  1. Rezso » március 19, 2007 17:54

    Tulajdonos: Pászkány Árpád, s ezzel mindent elmondtam róla.

  2. adrienn » március 20, 2007 07:16

    Voltunk, lattunk, ettunk, ittunk…a voucher chekkel sem volt gond:D … viszont a zene tul halk es nem nyomja el az alapmorajt…ami viszont hangos…egy terben van minden asztal es ezert ez gondolom elekerulhetetlen…es meg egy viszont: cigifust nem erzik….meg

  3. Noemi » március 22, 2007 12:26

    A hangulat szuper, a kiszolgalas enyhen szolva lassu, de az arak tobb mint elfogadhatoak, a pizza az eddigi legfinomabb amit kincses varosunkban ettem, lehet a WChez korulmenyes eljutni de legalabb tiszta…nem sok etteremrol lehet ezt elmondani, szoval nem kidobott penz oda elmenni! minekinek ajanlani tudom
    u.i nem mindegy ki a tulajdonos?! 8-|

  4. Rezso » április 18, 2007 10:48

    Noemi, nem mindegy. Mert Paszkany a CFR focicsapat tulajdonosa, a varos 90 szazaleka pedig az U-nak drukkol, es nem teszi be a labat a vendeglobe.

  5. Dorka » május 3, 2007 17:11

    Nem mindenki sport rajongo! Van aki csak azert mert el a La Liga-ba, hogy jol erezze magat!

  6. NitRo » szeptember 24, 2007 12:53

    Ha a város 90%-a U szurkoló, akkor miért vannak alig 3000-en egy U meccsen és legalább 8000-en egy CFR meccsen (rangadókon megy 14000-en, azaz teltház)?
    Amúgy maga a Sigma center nem lett akkora telitalálat, mint amilyennek szánták, mert távol van a központtól és nem szolgál semmi újdonsággal a már meglévő bevásárlóközpotokkal szemben.

  7. fidel gasztro » június 14, 2008 13:10

    Mindenkori kocsmakritika-szerzőknek felhívám azért a figyelmét arra az apróságra, hogy nem ártana körülírni nagyvonalakban, hogy merre, mi mellett, mivel szemben stb. található az írásuk tárgyát képező lokál. Akinek nem inge… stb. Nem elhanyagolandó részletek ezek.

  8. Bibike » június 14, 2008 17:34

    Rezso: Ha te nem teszed be a labad a vendeglobe azt hiszem, hogy nem lesz gyasznap belole… sot, ha csak azok nem teszik be, akik az U-nak szurkolnak, akkor sem fog csodbemenni egyhamar:D

    “Tulajdonos: Pászkány Árpád, s ezzel mindent elmondtam róla” annyit biztos, hogy megiteljem, hogy elfogult vagy(negativ iranyba) es nem tudod objektiven minositeni a helyet.

    es igen hajra CFR!! :D A La Ligaba pedig, ha Kolozsvaron jarok es lehetosegem lesz ra, akkor mindenkeppen be szeretnek ugrani:)

  9. arnold » június 14, 2008 17:58

    Kedves Rezső!
    “Tulajdonos: Pászkány Árpád, s ezzel mindent elmondtam róla”-és sajátságosan magadról is.

  10. judit » június 15, 2008 20:22

    Zsuzsi, itt sincs nyugtod!!!
    Rezsoke, te nagyon frusztralt lehetsz. Ez az oldal most nem focirol szol, ugyhogy kimeld emg tarsainkat az indexes stilusodtol.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések