Cavalerul

március 16, 2007, gergeliii
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: e) LUXUS 1) Típus: ÉTTEREM



Nagyevők kedvenc étterme a Burgya-sarkon, az OMV-vel szemben, a “Zidul Chinezesc” fantázianevű egylejes bolt alatt. Nem igazán illik a névhez, mint ahogy a terem belső kidolgozása sem: fantáziátlan, ormótlan padok és hatalmas asztalok, első látásra sugallják, hogy kávézni menj máshová.

A menü fellengzős, nehezen érthetõ ételkombinációk, románul és angolul, cirádás betűkkel, mottó meg minden, ami kell. Eddig a körítés, és a divatos mézespálinka aperitif a ház részéről. Szerencsére a két legfontosabb dolog, a konyha és a felszolgálás kifogástalan. Sőt. A pincér csajszi aranyos, közvetlen, tegezős leányka, aki ugyan román, de kedvesen töri a magyart, kábé így: “Figyu, szerintem aaaaa… deci… a bárányborda sült legumékkal, egy kicsit meg is borsozzuk, cu hrean, tudod”. Ha jól tudom, saját mészárszékük van, éppen ezért a hús ropogós, omlós, a köretek pedig, szerencsére, nem a szokásos püré/szalma/rizs tengely körül forognak, hanem: sült zöldség, szokatlan füszerezésben, többfélével töltött, héjában főtt krumpli, satöbbi. Talán a legpontosabban úgy tudnám megfogalmazni, hogy itt vannak a városban a legélénkebb ízek.

Számla két személyre 80-100 lej körül. Egy ilyen ebédre minimum egy órát kell szánni, és térerő se nagyon van, esti nagycsaládos vacsihoz tökéletes. Mínusz pont: a toalettet szinte az utcán találod, föl kell menni a lépcsőn. De a bárányborda mindenért kárpótol :)



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.69

Hozzászólások

Egy megjegyzés » “Cavalerul”

  1. gergelii » október 6, 2009 18:06

    Update:
    -időközben a hely egy jelentős faceliften ment keresztül, pár napja nyitottak újra: a jelenlegi imázs visszafogott, elegáns, ezúttal igényes anyagok felhasználásával.
    -a menüben másfél éve semmilyen színvonalbeli változás nem történt, ugyanaz a minőség, az adagok kisebbek lettek és meglepetésre az árak is, úgyhogy kijavítanám az előzőekben írtakat: két személy 60-80RON között már tud ebédelni.
    -amit nem szabad kihagyni: tárkonyos gombás csirkeleves házikenyérrel

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések