Mimella

március 14, 2007, Sinar Atar
3) Helység: Kézdivásárhely 2) Kategória: c) KÖZÉPKATEGÓRIÁS 1) Típus: ÉTTEREM



Új hely, nincs egészen még egyéves sem, de már kezdett kinőni a gyerekcipőből. A legkönnyebben úgy lehet megtalálni, mármint idegenek számára, hogy a municípiumi kórház főbejárata felől közelítjük meg, ugyanis tőle 10 méterre található. Kétszintes épület: az alagsorban van a nemdohányzó részleg, felül viszont a füstölde, ami jóval nagyobb, ugyanakkor egy terasz rész is tartozik hozzá, de azt eddig még a hideg időre való tekintettel nem állt módomban kipróbálni.

A személyzet átlagéletkora 23 lehet. Fiatal pincérlányok, serdülő bajuszú szakácsok sürögnek-forognak. A rendelésfelvétellel és modorukkal sincs baj. Lényegében pizzázónak indult a hely, és ez a kínálatból is kiderül. Hiszen több mint 25 féle pizza szerepel az étlapon, s eddig még egyszer sem sikerült olyant kérnem, amit nem tudtak felszolgálni. Habár felénk általában gyakori jelenség, hogy kérsz valamit, de az éppen nincs.

Nem mérik szűkösen az ételadagokat, egy pizzából három kákabélű, topmodellnek készülő tinédzser lány is jóllakhat, a kebabról – ami valóban nagyon hasonlít, mind ízben, mind kinézetben a török specialitáshoz – ugyanez elmondható. Az árak sem borsosak, főként az adagokhoz képest.

Ami viszont hiánycikk, az a jó, minőségi bor, vagy a sörök különböző választéka. Mindenféle szénsavval dúsított lónyál található, de sör csak négyféle, borból pedig alig három márka, persze ezen belül rosétől a pinot noirig minden.

A hangulat amúgy kellemes, a design rusztikus felé hajlik, úgy tűnik, ez a trendi mifelénk, de mégsem az. Mintha még nem találta volna meg az igazi arculatát a hely. A zene rádióból szól, legutóbb a magyarországi Juventus adó volt hallható. Csendes beszélgetős, romantikus turbékolásra első osztályú helynek tűnik. Távolabb van a városközponttól, így nem túl zsúfolt.



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.92

Hozzászólások

15 megjegyzés » “Mimella”

  1. nosty fiu » március 14, 2007 12:52

    stimt. vagy kétszer én is voltam, a kaja valóban jó, nagy adag, olcsó is, de a kiszolgálás pocsék.

  2. Isty » március 15, 2007 18:11

    Nagyon szuper helynek talaltam az elete elejen. A kaja valoban nagyon finom es szuper volt a kiszolgalas, biza a kedves figyelmes kiszolgalas oda csalogatott. Az ido mulasaval sajnos a kiszolgalas rohamosan rosszabodott, es biza mar 1 honapja nem latogatom. Kar erte.

  3. Lacko ficko » március 15, 2007 18:49

    Sziasztok!
    Örültem, mikor felbukkant városunkban egy színvonalas étterem, ahol finom kaját kóstolhattam meg, bármit is rendeltem. És ami nagyon megfogott, az a kiszolgálás volt, pontos kiszolgálás, figyelmes és kedves báros lány. Öröm volt oda járni. Sajnos múlt időben írok, mert a színvonalat nem sikerült tartani.
    Azt tapasztaltam, hogy ismerőseim lassan kimaradtak, mert a társaság is fontos, és sajnos én is elpártoltam a Mimellától.
    Csak egy probléma zavar: ha valami jól működik, azt a kliens kedvéért nem lehet megtartani? Vagy nem a kliens a fontos??

  4. Eve Clementine » április 2, 2007 18:20

    Kaja szempontjából csakugyan jó hely. Ezen a téren szinte semmi kifogás nem róható fel rájuk, kivéve amikor a szakács a pincér és nem tudja az ételek nevét vagy az összetételét.
    Ez még nem is lenne akkora gond.
    A gond a kiszolgálással van , vagyis a pincérlányal (lányokkal), akik mutatósak, de szakmailag nullák.
    Ha legalább mosolyogna, akkor még elnézi az ember..
    De amikor pofázik, puffog a vendég háta mögöt és “neki áll fönnebb” , egy olyan esetben amikor átverte a vendéget, akkor ezt már nem lehet szó nélkül hagyni.
    Egy hét alatt ugyanaz a “kislány” kétszer próbált meg ugyanazzal a módszerrel becsapni, holott már az első alkalommal is szóltunk.
    Sajnálom, mert csakugyan egy jó hely lenne.
    Csak meg kellene tanítani nekük, hogy bármily furcsa is a vendéglátásban a ” vendég az úr”. Ő hozza a pénzt. És materialista világot élünk.

  5. Luka » június 19, 2007 12:23

    Pizzazokba nem szoktak 600 fele bort szolgalni
    Illene elmenjel kulfoldre ott szetnezni es aztan kezdeni a kritikat

  6. nosty fiu » június 19, 2007 17:24

    Bocsi Luka: én voltam külföldön pizzázóba, s ha nem a multis pizzázókat, hanem a családias hangulatot árasztó helyeket keresed, akkor bezony-bezony a borkínálat (s nemcsak) nagyon fontos… De ha a kartonzacskós mekdonáldszos eredeti brazil kávéhoz vagy szokva, akkor szívet neki, s igyál az igazi kűfődi pizériákba es cukros levet négy évszakos hangulatot, vagy mexikánus ízeket idéző kaja után. Uff, arrividerci.

    PS: ja és az oldalon egy egységről kell írni, nem pedig kimondottan egy szakosodott, specifikus helyről. Én mint kézdii, ismerem a mimellát, ergó tudom, hogy nemcsak pizzázó, hanem bár is. Azaz a kritika megfogalmazója nem tévedett, mikor kifogásolta, hogy bacchus követői, az igazi bor- vagy sörlovagok kétségbeesve menekülnek, mikor piros bort ajánlgat - a veres helyett - potom 60 lejért a pincérnőnek titulált leánka. Az észrevétel teljes mértékben jogos az italkínálatot illetően.

  7. Timi » május 15, 2008 09:16

    Megnéztük mi is a Mimellát, nekem első látogatásra szimpatikus volt - mondjuk kicsit meglepődtem, amikor kolozsvári pizzaárakhoz szokott szemem 15 lejes árakat látott az étlapon (főleg hogy azt mondtátok, olcsó). Nem mintha ez annyira drága lenne, de Kolozsváron is 13-14 lejért eszem az ekkora pizzát. Ezek szerint felmentek az árak egy ideje. A másik meglepetés az volt, amikor kihozták a 2 pizzát. A társam, aki hangsúlyozta, hogy pikáns szószt kér, és meg is kapta külön kis edénykében, döbbenten meredt a fokhagymaszósszal leöntött pizzájára… a másik pizzához valóban fokhagymaszószt kértünk, azt ki is hozták külön egy másik edényben, de az nem volt leöntve. Sebaj, cseréltünk, én ettem a dupla fokhagymásat :)

  8. rekus baba » március 17, 2009 18:09

    Szerintem nagyon jo!! Foleg most a retro bulik azok megernek mindent… csak igy tovabb!! \:d/

  9. imre » október 11, 2009 16:38

    Vegre kezdinek van egy ojan hej a mejik a kliensert van.elso sorban a zene kivalo mert minden zenei stilus halhato ami nagyon kellet kezdire.A masik jo dolog az egeszbe meg az hogy csutortoktol vasarnapig buli van szombaton diszko es masnapokon pedig elo zene ami nagyon bejon.Csak igy tovabb

  10. elod » október 11, 2009 16:40

    Imadom a mimellat igaz egy kicsit mesze van de sebaj.Nagyon gyonyoru hely es jo a kiszolgalas.

  11. kisihusi94 » április 8, 2010 22:29

    nm mindig a radiobol szol mert hetvegeken elo zenen vagy kulombozo egyuttesekkel..ennyi a hozzafuznivalom:D

  12. RavenShield » augusztus 6, 2010 17:47

    jo kis hely ez, itt nem lokdosodnek ,nem is kotnek bele az emberbe…(pl 4YU:P)…mongyuk az utobbi idoben nem is voltak annyian,hogy lokdosodni kelljen..nem tudom teleg jo hely es a szombat esti partyk is jok csak kicsitt toben kellene legyunk es tancoljunk nem pufeszkedni a fotelba hisz azt otthon is lehet…

  13. nosty fiu » október 10, 2010 08:20

    Friss update. Minap este voltam ott, sörözni - és micsoda botor gondolat, dumálni - két barátommal. Zsúfoltság, összevissza szaladgáló pincérek, akiknek tiszteletére aznap az üveggyárban konfekcionált öltönyömet viseltem. A sört húsz perc (!!!) alatt tudtam megvenni, igaz, sokan is voltak, én meg nem vagyok egy ordítozós típus. Ordítani kellett, mert épp az élő zenés estét fogtuk ki, a szünetekben a kokódzsámbótól kezdve kaczor feriig minden volt a dízsí repertoárjában, s a helynek jó (hangos) a zenecucca. Nem voltam elragadtatva a helytől, a bronszínűre festett gipszkeretbe helyezett elcédé vagy plazma minden, csak nem rusztikus. Minden esetre nép az volt, látszik hogy lajcsiéknak s ádáméknek mifelénk nagy tábora van. Én nem tartozom közéjük…

  14. evagi » október 25, 2010 14:27

    Hat errol csak annyit, hogy meg mindig jobb mint a masik helyen uvolto manele, beszelgetni ott sem lehet, esetleg orditozni egymasnak de hat nem is az a celja a helynek,(egyiknek sem) hanem buli, tanc meg persze jo sok alkoholt fogyasztani. Vannak viszont mas helyek ahol lehet nyugodtan beszelgetni, a zene sem ordit, csak konganak az uressegtol de az meg tul unalmas lenne mi?

  15. evagi » október 25, 2010 14:30

    p.s. amugy en sem vagyok a mulatos zene hive, eljen a rockzene csak az meg kiment divatbol…..s

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések