Tokyo – japán vendéglő

március 6, 2007, gurmann
3) Helység: Kolozsvár 2) Kategória: d) JUPPI 1) Típus: ÉTTEREM



Egykoron színvonalához méltatlan, garázsszerű barakkban működött a Rákóczi út elején, ma már méltó körülmények közt létezik a Marinescu alján. Belső térkiképzése, a diszkrét zene és a pincérnők kimonója (és ritualisztikus gesztusaik) egyaránt a keleti jelleget emelik ki, akárcsak az étkészletek és evőeszközök (nem kell megijedni, az egyszer használatos pálcikák mellett kést-villát is felajánlanak a vendégeknek).

Az ízek akár más európai nagyváros japán vendéglőjében. Hogy ez mennyiben tér el az autentikustól, persze, nem tudom. A sushik finomak, rafináltan pácoltak és fűszerezettek, a sült halkészítmények (mindenekelőtt a lazackészítmények) ugyancsak élményszámba menőek. Szárnyas- és sertéshúsaik ugyancsak finomak, bár bennük inkább az egzotikus jelleg dominál. Zöldségkészítményeiket nem szabad kihagyni - sajátos keleti ízvilág, az ellentétek harmóniája testesül meg bennük.

Sake többféle, de aki nem meri kipróbálni, európai sörök és amerikás cukrosvizek vagy ásványvíz bőséges választékban.

Az árak nem a hétköznapi ebédszünetekhez mértek, de ünnepi alkalmakkor az ünnep bódulatából fakadó nagyvonalúságban azért kifizethetőek. Asztalt ajánlatos telefonon előre foglalni, ellenkező esetben kellemetlen meglepetés érheti az embert.



* pontos átlag: 5.00


* pontos átlag: 3.46

Hozzászólások

4 megjegyzés » “Tokyo – japán vendéglő”

  1. Ruby » március 6, 2007 11:24

    Annyit fűznék hozzá, hogy mindenképpen érdemes teljes menüt rendelni (5 fogás, 26-30 RON), így jóval olcsóbban kijössz, mint ha külön rendelnél előételt-levest-főételt.
    Az emelet sajnos kevésbé stílusos, mint a földszinti rész, de sokkal intimebb.

  2. Haba » március 7, 2007 10:13

    Egyetértek Rubyval, a teljes menü jobban megérte, és különlegességek is vannak benne, viszont nekünk volt egy rossz tapasztalatunk: szinte másfél órát kellett várnunk egy wokban sült csirkés zöldségtálra. Talán melegen kopasztják a csirkét?

  3. dies solis » március 7, 2007 15:58

    sajatossaga(?): menu eseten megtortenhet (megtortent!), h a levest a masodik utan hozzak ki figyelmeztetes utan es kozben nezheted, mint parolog hidegre a kacsad :), es ha nem eleg hidegbol, a tempura meg hidegebben meredezik az orrod elott, megelozve az egyaltalan nem sajatos fagylat-desszertet a(mi meg hidegebb)

  4. Noemi » március 22, 2007 12:47

    nem rossz, egyenesen finomak az etelek, kedvesek a kimonos nenik, a WC 10*, de tulsagosan draga…inkabb a jo regi kinai a a gorogtemplom utca sarkan :)

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések