Mandala

március 5, 2007, keli
3) Helység: Marosvásárhely 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Vásárhely legújabb (?) alternatívája az “egy kocsma, ahova ki lehet menni” dilemmára.

A hely határozottan fapados (faszékes), de ez alapvetően egyáltalán nem baj. Vannak enyhe hajlamai a kultúrkocsma irányzat iránt is, időszakos fotó-, szobor- stb. kiállítás. Időnként bulikat szerveznek, máskor meg egyéb bulikat promoválnak a “community-friendly” üzenőfalon, de mi tulajdonképpen azért járunk oda, mert egy jó kocsma.

Szinte adja magát, hogy törzshely legyen, a társaság jó része régi ismerőse Pityunak (résztulajdonos), vagy ha nem lett volna eddig, hát azóta már biztos.

A zene legtöbbször határozottan jó, erdélyi magyar repülő bálnákhoz v. pocsolyábalépéshez képest egészen progresszív :)

Elég tágas, két szinten van mondjuk 2xmásfél terem, bár péntek-szombat este így se reménykedj semmi jóban foglalás nélkül. (Persze ez általános vásárhelyi, sőt, péntek-szombat esti probléma.) Jobb estéken a termek kétszer, háromszor újrarendeződnek, és miután már úgy gondolod, hogy itt egy tűt sem lehet leejteni, valahova még leül 5 ember. Szóval a csel szerezni egy asztalt, mert pótszékkel jól el vannak látva.

Tájékozódó: a volt Kossuth (Călăraşilor) utcában, a Petőfi szoborral kvázi szemben. Udvarra be, kissé vérszegény lépcsőn fel és máris benyithatsz a csodálatos alumínium ajtón (a hely mentségére, ezen ereklyék tudtommal rájuk maradtak).

Fotók hamarosan …



* pontos átlag: 4.00


* pontos átlag: 2.86

Hozzászólások

27 megjegyzés » “Mandala”

  1. Tekla » március 14, 2007 17:04

    Határeset. Túl új, mindenki oda jár, juj Mandala, juj Mandala. Mindig tele van, nagy ordibálások… Egyszer kértem jeges kávét, s hoztak forró-forró kávét… mit is mondhatnék :)

  2. Csaba » március 18, 2007 13:55

    Mindehhez csak annyi hozzaszolnivalom lenne hogy azokat, akik nem odavalok mert meg nincsenek 18 evesek, akik egy Csiki sortol a padlon vannak, akik ugy orditanak a mellettem levo asztalnal h nem hallom a sajat hangom, ki kene valahogyan kuszobolni es akkor mar mindenkinek lenne mindig helye…

  3. Mr. Anderson » március 19, 2007 12:50

    Nincs a Mandalaval semmi gond, csak kicsit szuk, a csavarhuzo megall a levegobe olyan fust van, de mindezt leszamitva semmi gond vele. Hirtelen felkapott magyar hely lett. Es hatarozottan sajat klienturaja alakul ki. Ha mar ki nem alakult. A deszkas, rasztas, csocsos, aleternativ neo hippyk beuldeje. De alapjaba veve nincs vele gond :) Je hely ez. “Kicsit sarga, kicsit savanyu, de a mienk.”

  4. kingha » március 24, 2007 13:31

    nincs a Mandalával semmi gond - lassan kialakul egy társaság akit minden este itt megtalálhatsz - ha nem egyéb legalább hetente egyszer :)

    egy dolgot magam sem értek: - miért mandala - hogy jön ez cuba-hoz? :O) de lehet ez már nem is számít.

    jó dolog néha esténként a konyhában üldögélni és csak figyelni a fiatalokat - a jobbik termést -

    szerintem hangulataban jobb mint jópár kolozsvári kocsma - ahova pvc-értelmiségiek jönnek lökni a sówdert - egy csíki sör mellé - mert ők lokálpatrióták és nem isznak egybet.

    pove: egy késő novemberi estén megittunk sok sok forralt bort - és megettünk mellé sok-sok borban főtt gyümölcsöt és nagyon jó kedvünk lett. a zene pedig - no comment - szép este volt.

  5. Bibike » március 24, 2007 18:02

    Csatlakozom az elottem szolo velemenyehez.:) En tegnap voltam, meg csucsido elott, de szerintem is jo kis hely, hangulatos, kellemes, baratsagos… a kolozsvari kocsmakhoz nem hasonlitanam, azok ezektol a jelzoktol nagyon tavol allnak(legtobbjuk)… Mindenkinek ajanlom a fincsi teakat:)))

  6. Csaba » március 24, 2007 19:20

    Egy este ti is beneztetek s meglett mar is a sajat kis velementketek….

  7. Csaba » március 24, 2007 19:20

    s persze mit gyorsan le is irtok…

  8. Bibike » március 27, 2007 20:34

    Cssak megemlitettem, hogy epp elotte valo nap voltam es kellemes emlek volt…:) baj?:) Szerintem a Mandala az a hely, amirol tudod egy beules utan, hogy mire szamithatsz a kovetkezo alkalommal is…:)Szal ha tetszett mesz meg sokszor, ha nem nem:)))

  9. Bibike » március 27, 2007 20:36

    Hmmmmmmmmmm……. nekem egybol megtetszett es azota is voltunk nehanyszor es tartom azt a velemenyemet, amit az elso alkalom utan kialakitottam. Szal azert mert mas a velemenyem, mint neked nem kell fikazni…:) Koszi

  10. kingha » március 27, 2007 22:31

    Pityu rulezzzz :O)

    szép napot nektek
    és szép estet a mandalaban :O)

  11. Tekla » március 31, 2007 22:17

    semmi bajom akicsikkel, azzal sincs, hogy szinte az egész társaság deszkás, és mindenki menőzik, hogy juj én sört iszom, én meg egy fél deci valami erőset.. szerintem inkább ne hasonlítsátok a magyar kolozsvári kocsmákhoz…

  12. Boros Csaba » április 1, 2007 12:31

    Mit takar az a szo, hogy deszka???
    Talan azt, hogy log a nadrag rola vagy, hogy a polojan azt irja, hogy Etnisz??
    Ezzel kell menozni?
    En is deszkazok s nem tudatom mindenkivel, hogy en mit csinalok.Ez a vasarhelyi felfogas…

  13. Bibike » április 1, 2007 20:01

    Szerintem se hasonlitsuk. Es nem a kolozsvari kocsmakra nezve serto :)))))))))))

  14. Bibike » április 1, 2007 20:03

    Nem csak “kicsik” jarnak oda, de ha mar a kornal tartunk… Te 17,18 evesen nem jartal sehova?

  15. Bibike » április 1, 2007 20:05

    Boros Csaba, szerintem senki nem menozni jar oda… , de lehet, hogy en vagyok szerencses es meg nem talalkoztam ilyesmivel…:)))

  16. Boros Csaba » április 2, 2007 18:42

    Bibike..jartam annak idejen de meghuztam magam egy sarokban es hallgattam.Nem voltam terorizalva nehogy azt hidd csak hallgattam mert ugy erzeztem hogy a nagyobbaknak ennyi tisztelet kijar.Te nem igy erzed????

  17. Boros Csaba » április 2, 2007 18:43

    Egyebkent is ezt a menozes szoveget nem en kezdtem el kedves Bibike…

  18. Bibike » április 2, 2007 19:22

    A kerdest Teklanak tettem fel,mert egyszeruen zavart, hogy olyan lekezeloen irt a “kicsikrol”… a menozest azert irtam neked, mert irtad, hogy tipikusan vasarhelyi mentalitas… szerintem nem az, csak sokaknak jo ilyesmibe belekotni…
    Mikor kicsi voltam en se voltam a legzajosabb:))) De szerintem nem annyira veszes a helyzet a Mandalaban a “kicsik” viselkedesevel, mint ahogy itt vazolva van…En mindig azokkal voltam elfoglalva, akikkel mentem:) ES egyszer hallottam csak egy “erdekes” kis beszelgetest es az eletkor 35 felett volt… szal…:))))) Jo hely, mindenkinek ajanlom:)

  19. Zabhegyző » április 4, 2007 11:16

    Finom a forralt bor!!! :)
    (persze, ez a hideg estéken esik a legjobban…)

    A többivel nincs bajom, sőt…jó helynek titulálom. A zsúfoltság pedig szerintem hozzátartozik a hely hangulatához.

  20. Tekla » április 7, 2007 23:12

    nem írtam lekezelően a kicsikről, azaz kisebbekről, mert én sem vagyok túl nagy, de a mai 16-17 évesek, messziről nem olyanok mint anno én voltam. reggel, délben, este a mandalában vannak, ordítanak mint állat, el vannak szállva maguktól. szerintem nem a mandalában a helyük. de nekem végülis 8, mert én nem járok oda. ecce voltam, kösszöm elég volt. azt hittem, hogy a mandala picit olyan… 20+ lesz az átlag. de tévedtem. egészségükre a kisebbeknek, ha jól érzik magukat, és ha már délután 6kor be vannak csiccsenve egy sörtől.
    A deszkások alatt pedig a mai fiatalságra gondoltam. olyan fiatalok akiket ma látsz vhelyen MINDENHOL. Unalmasak. Szerintem. Biztos amikor én “lázadtam” rólam is ezt mondták. véleményem lehet, úgy érzem.

  21. Bibike » április 9, 2007 13:21

    Ezt hidd el rolad is ugyanigy gondoltak a nagyobbak…:) velemenyed lehet:) en 20+ vagyok es megis jol erzem ott magam… az unalmassag pedig abszolut szubjektiv fogalom…

  22. kefiret » április 13, 2007 14:43

    G. rulez

  23. Serafin » május 15, 2007 15:43

    Szot kerhetek???…ize..neo hippy tarsasag…azt hiszem hogy kicsiket nem vagytok tisztaba a fogalmakkal..kicsik…8 kor beulntek..10kor elhuztak…sajnalom ha nektek is ilyen programotok van, vagy csak epp anyuka leszedi a letrat a neketek tu “magas” agytol.. es 10 kor horkolunk mert egy sort mi sem birunk meg de a szank neha jarhat..osztva masok izleset, felfogasat.. zajvan? hat akkor meny egy olyan helyre ahol egyedul ulsz es nem zavar semmi..szerintem egy kocsmaba annyi kell..enelkul nem hiszem hogy kocsmanak titulalhato…
    20+ hat akkor gyere pentekenent este buliba a pincebe mert csak az lesz..na jo na adjuk meg az eselyt a tobbieknek is legyen 18+ meg belefer …
    Deszkas..goris..sajnalom hogy te anno nem tudtad kihasznalni az adott lehetosegtelensegtol… vagy csak epp nem voltal bator hozza inkabb halgattad a hajrazos, vagy csak a seggmozgatos muzsikat osztva az eszt hogy te vagy a legjobb mint most is…
    kolozsvari pub..no comment…az egy mas varos mas izlesekkel..mas emberekkel..
    es KEFIRKE..ha nincs noralis velemenyed akkor meg se szolaj… ulj be nyugisan a hipper hupper extrakenyezteto gettoba ..ahol egy buliba az ember a huzzak az orrukat anelkul hogy megprobalnak elfogadni a helyzetet vagy csak jol erezni magukat…ja es nyugisan maradj a G pontodba hatha valameik elkenyesztetett udvarhelyi vagy csiki majd egyszer odavagodik hozzad..na azt lesd meg…

    Es MANDALA… nem luxusos de otthonos.. szerintem ez a lenyeg..
    Na meg PITYU ..fel ne add… mi ott allunk mint mindig ahogy mondtam…
    ..utolag…ha valakinek valami nem tiszta keressen meg nyugisan es megbeszeljuk…
    EN MINDIG OTT VAGYOK..mert az egy nagyon jo hely..

  24. Bibike » május 26, 2007 19:59

    Serafinnal egyetertek…:) ezzel a ozzaszolassal is es a G-ssel is, csak oda dog voltam beiirni…:) Jo hely a Mandala…:)))

  25. kefiret » június 29, 2007 13:38

    Serafos, te mondani akartal valamit vagy csak irtal par sort?

  26. Koszi » július 17, 2007 23:31

    nem az a lenyeg, hogy egymast blamaljuk na. szerintem hagyjatok abba, ezen a nyaron mar ugysem lesz aktualis a mandala-tema, de azert nezzetek el a felszigeten a “fesztivalkocsmaba”, ott lesz a nagyszinpad mellett.

  27. Reddo » július 22, 2008 12:49

    Nagyon szerettem a helyet, törzsvendég voltam. Mikor beléptem az ajton, a pincérek egyike mar készítette a Beck’s-em.

    Lényegtelen tovább dicsérni a helyet, mivel sajnos bezárt. Most a G.-ben vagyok úgy, hogy egyből hozzák a söröm. Megéri meglátogatni!

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések