Kormorán

március 2, 2007, arcadio
3) Helység: Szatmárnémeti 2) Kategória: b) FAPADOS 1) Típus: KOCSMA/PUB



Tavaly nyílt meg, azóta a helyi hippiválogatott, mindenhez “ertő” buzgómócsingok törzshelye. A berendezés fele a szomszéd kocsmából (Viking) került át, ami egyébként nagyon oké lenne (No Pardon stílusú), de elrontották egy csomó fapados fapaddal, gondolom azért, mert az negyedannyiba került. Akinek nádallergiája van, ne menjen be, mert a falat szinte mindenhol azzal burkolták.

A kiszolgálás lassú, de az az előnye, hogy ha többen vagytok és sokat isztok, akkor általában csak a fogyasztás kb. 80 %-át fizettetik ki. Pár dolog kimarad, de néha még pluszba rádsóznak valamit. Ja igen: van egy végtelenül rusnya, nagydarab báros, sokan tahónak tartják.

Mivel pince, esténként olyan füst van a szellőzés hiánya miatt, hogy a kemény dohányosoknak is csorog a könny a szemükből.



* pontos átlag: 2.00


* pontos átlag: 2.83

Hozzászólások

11 megjegyzés » “Kormorán”

  1. timerobber » március 5, 2007 10:42

    Tavaly Omega-koncert előtt látogattunk el a Kormoránba. Az asztalnál saccperkábé 20-an üldögéltünk, és nem mondhatom, hogy lassú volt a kiszolgálás. Sőt még azt se mondhatom, hogy többet vagy kevesebbet fizettünk távozáskor. Van egy olyan, hogy “kinek a pap, kinek a papné”. Nekem a Kormorán. Üdv

  2. cillamilla » március 11, 2007 09:32

    Tiltakozom!!!

    Törzsvendég vagyok a Kormoránban, és nem igaz az állítás, hogy tahó pultosok és a fogyasztás 80 százalékát kérő pincérek uralják a pub-ot. Ez csupán rossszindulatú, eleve keserű szájízzel tett megjegyzések, ugyanis a hely mindenki által kedvelt és hangulatos. Tény és való, hogy akad olyan aki nincs megelégedve a hely adottságaival, tagjaival, a kiszolgálással vagy pusztán a hellyel, de annak akkor ajánlanék valami más helyet: egy sarki köpködőt a piac mellett vagy egy pénzünket hamar elnyelő puccos kis pub-ot a múzeum környékén. De ha egyik sem felel meg, akkor kedves bíráló közönség: ülj otthon és nézz TV-t.

  3. nederlandse ontbijtkoek » március 12, 2007 01:43

    a kritikából sok mindent nem lehet a helyről sem megtudni. mellesleg a vendégek nagy többségének annyi köze van a “hippikhez”, mint lónak a hátúszáshoz (a hippizés egy jellegzetesen szatmári dolog, mikor én ott éltem, mindenki hippi volt, aki nem nyomult dulce&banana cuccokban meg krajovai bazárban vásárolt echte krokodilbőr spitzarban). a hely sztem nem olyan rossz, néha idegeidre mennek a helyi magyar értelmiséget képviselni hivatott bunkók, de ettől függetlenül ez az egy hely van szatmáron, ahova még néha benézek, mikor arra járok (nem utolsósorban azért, mert ott lehet a legtöbb rég-nem-látott haverral összefutni).

  4. fogyaszto » március 13, 2007 23:57

    Kedves Hozzászólók!

    Sajnálattal fogadom, hogy Szatmáron a Kormorán szintje “etalonnak” számít. Magam részéről bejártam a fél világot, és tapasztalataim szerint a pincér, illetve csapos van a vendégért és nem fordítva. Nem érzem jól magam, ha kellemetlenséget okoz a pincérnek a kiszolgálásom (bár ez esetben miért nem lett mondjuk cipőfelsőrészkészítő, hisz ott nem alapvető követelmény a kedvesség).
    És igenis, mint a Kormoránban gyakran megforduló szatmári állíthatom, hogy a számla körül mindig vannak gondok. Általában nem a pincér, hanem az ügyfél kárára. (Általában = 10 esetben 6 szor)

    További kellemes korcsmázást mindenkinek!

  5. sandman » március 14, 2007 10:56

    Majdnem teljesen egyetértek az első kritika írójával. Minek lehet azokat nevezni, ha nem hippiknek, akik talán soha nem láttak borotvát és kopott (majdhogynem szakadt) ruhákban járnak? És állítólag egy 10 fős asztal kb. 10.000 régi lej jattot hagy. Biztos forrásból tudom.
    Egy konkrét eset: valamikor tavaly beültünk páran az egyik Forma-1 közvetítést megnézni. Nem nagyon volt már ülőhely az asztalunknál, erre az egyikünk odament a nagydarab (hogy ne sértsem meg cillamillát: “szép, aranyos, jóképű”) pultoshoz, és megkérdezte, hogy nincs-e pluszban egy széke? A válasz fennhangon: “Hát én adjak neked széket?! Nem látod, hogy mennyi dolgom van?!” Oké, nem gond. Megoldottuk. Kb. fél óra múlva kezdődött a közvetítés, már úgy 5 perce elindulhatott a futam, a TV még nincs bekapcsolva. Egy másikunk ránézett a pultosra, és kérdőleg a TV-re mutatott, hogy akkor még maradjunk, vagy nézzük máshol? A válasz szintén fennhangon: “Majd ha akarom, jó?” 7 tanúm van rá, csak a mi asztalunktól. Ennyit a kárókatonáról (így, kis betűkkel).

  6. zoltar » március 22, 2007 08:57

    Mit mondjak. Jol indult aztan nagyon lepattant. Nehany napja jartam ott, leultunk. Tiz percig beszelgettunk, es annak ellenere, hogy senki sem volt a helysegben, csak a pincerek es a tulaj, senki sem torodott velunk. Rendesen konyorogni kellett hogy a pincer lenezzen rank. Pedig hetente legalabb ketszer megfordultunk arrafele. de mar egyre ritkabban. Valoszinu az az oka a lepattanasnak, hogy nem igazan van mibol valasztani Szatmaron. Igy is lehet.

  7. Bibike » március 23, 2007 18:04

    Ugyanaz a helyzet, mint az Euroval anno… jo kis helynek indult, aztan profi lett es rohamos visszaeses… furcsa, hogy ez azert ilyen mertekben tipikusan csak szatmari jelenseg…

  8. khm » április 11, 2007 17:05

    azért olyan finomat mint a kormoránkapucíner ritkán ihatsz máshol… szatmáron legalábbis.

  9. humm » augusztus 14, 2007 17:30

    hihetetlen “élményünk” volt az este eme nemes helyen. Kisebb baráti társasággal csendesen sörözgettünk, na jó, néha egyet-kettőt felröhögtünk, mert rég nem találkoztunk, s ilyenkor mindig előjön a sztorizás…A pincér szólt háromnegyed 11-kor, hogy utolsó rendelés. Minden okké, de az ember olyan ritkán van itthon, s találkozik régi cimborákkal, hogy a tele üveg sör mellé még kértünk egyet-egyet, hogy legyen mi mellett ülni. Gondoltuk mi…
    Fél 12-kor bejött két rendőr, mire a pincér megkért, hogy 5 percen belül fogyasszuk el a sört. Ez nehéz feladat volt, de okké, megpróbáljuk. Két percre rá, odajönnek a rendőrök s az egyik leánykával felolvastattak egy passzust, állítólag valami törvénycikk volt, amit aztán nem hagytak, hogy elolvasson mégsem, csak az “amendat”, mármint arra vonatkozólag, hogy ha záróra után nem vagyunk hajlandók elhagyni a kocsmát.
    Minket aztán nem büntettek meg, és ha valaki a kormoránosok közül olvassa, legyen szíves, írjon már két mondatot, hogy mi lett a sztori vége, mert én még így életemben nem jártam. Éjfél előtt rendőrök pakolnak ki a kocsmából, és nem botrány miatt, vagy ilyenek, hanem, mert ez a törvény. Hihetetlen. Szatmár egy dinamikusan fejlődő város, legalábbis a rendőrség az tökéletesen látja el feladatát. Csak így tovább.

  10. jaro - kelo » október 9, 2007 19:36

    hat igen!mit is mongyak!teljesen egyetertek arcadio es sandman kijelenteseivel!az a nagy darab “pincer”(mar ha lehet igy nevezni) igencsak fonoknek erzi magat!teljesen elrontja a Kormoran hirnevet!meg jo h nincs ott minden nap!en is emberekkel dolgozom de azert nem engedek meg magamnak olyan hangnemet mint amilyet az megenged maganak!nem tom h mit akar elerni ezzel,talan h kevesebb latogatoja legyen annak helynek,de az biztos h elis erte!a mi bandank mar egyaltalan nem jar oda(kb 10-15-en)!jo lenne mar leallitani,es ezt meg sajat munkatarsai is belatjak!bitos forrasbol tudom!

  11. ZJ » október 21, 2007 14:16

    Nekem Szatmáron a kedvenc helyem a “Kormi”, de sajnos igazat kell adjak a testes pincérfiúval kapcsolatban. Diónyi agyával elég rosszul számol, többször is szemtelenül átvágta az asztaltársaságot, ráadásul azt is el kell ismerjem, faragatlan modora van. Ezt leszámítva jó a hely, valóban itt lehet a legtöbb ismerőssel összefutni. Nekem bejön az ingyen zsíroskenyér is.

Szólj hozzá!





Biztonsági kód

Szalonbeszélgetések